Tüm dünyayı sarsan ve yayılmaya devam eden Korona virüs salgını, özellikle risk grubunda bulunan kişileri tehdit ediyor. Yaş gözetmeksizin bağışıklık sistemi güçsüz olan herkesi tehdit eden salgına karşı uzmanlar da dengeli beslenmenin önemine dikkat çekiyor. Korona virüsten korunmanın yollarının sosyal izolasyon, kişisel hijyen ile sağlıklı ve dengeli beslenme olduğunu kaydeden Beslenme ve Diyet Uzmanı Öznur Selek, bu süreçte su tüketimine de dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Eskişehir'de görevini sürdüren Selek, 'Bizler beslenme ve diyet uzmanları; Türkiye'ye Özgü Beslenme Rehberi -2015 (TÜBER-2015)'nin önerilerine uygun olarak günlük beslenme programlarını oluştururuz. Korona virüs öncesinde de yaptığımız öneriler bağışıklığı güçlendirmeye yönelik, sağlığı geliştirici ve hastalıklardan koruyucu önerilerdi. Şu anda biliyoruz ki bağışıklık sistemi güçlü olan bireyler virüsün etkisini daha hafif hissediyor. Dolayısıyla rehberde de önerildiği üzere her ana öğünde yemek tabağının dörtte biri renkli ve çeşitli sebzelerden; dörtte biri tam tahıllı besinlerden (bulgur, tam buğday ekmeği, makarna gibi); kalan yarısının da üçte biri kırmızı ve beyaz et, yumurta ve yağlı tohumlar gibi yüksek proteinli gıdalardan, geri kalanı ise süt ürünleri ve meyvelerden oluşmasını istenmektedir. Bunlarla birlikte mutlaka yeterli su tüketimi sağlanmalıdır' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim