Koronavirüs salgını ile mücadele konusunda CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı ortak açıklamaya imza attı. Bildiriye imza atan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de bu ortak açıklamayı resmi Twitter hesabından takipçileri ile paylaştı.
AKILCI KARARLAR
Büyükerşen paylaşımında 'Bugünleri birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde atlatacaksak, akılcı kararların ivedilikle alınması gerekmektedir. Küresel salgın ile mücadele konusunda 11 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak doğru zamanda doğru adımların atılması için kamuoyuna ortak açıklamamızdır!' ifadelerine yer verdi.
YASAK UYGULANMALI
'Geri dönüşü mümkün olmayacak sonuçlara sebep olunmaması, doğru zamanda doğru adımların atılması adına' yapılan çağrıda ortak görüşün 'Daha fazla zaman kaybetmeden' sokağa çıkma yasağının uygulanması gerektiği olduğunun altı çizildi. Test sürecinin evde başlatılması ile karantina uygulamasının takibinin dağılım hızının yavaşlayabileceği ifade edildi. Ayrıca, Covid-19 ile mücadele kapsamında yerel yöneticilerin acil olarak ihtiyaç duyduğu bazı ekonomik önlemler olduğu ve bu önlemlerin belediyelerin hizmetlerinin devamlılığı için çok önemli olduğu açıklandı. NESLİ ÖZKAY
Editör: TE Bilisim