Tepebaşı bölgesinde bulunan Ali Güven Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi'ne ek bir konferans ve düğün salonu yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda başlayacak olan inşaat öncesi okulun yan tarafında bulunan Tayfur Bayar Anadolu Lisesi'nin bahçesindeki ağaçlar kesilmeye başladı. Yaşanan ağaç kesimine başta öğrenciler ve veliler olmak üzere öğretmenler de tepki gösterdi. Ali Güven Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi için yapılacak olan 24 derslikli binanın sıkıntı yaratmadığını fakat konferans ve düğün salonunun ağaç katliamına neden olduğunu ifade eden Faik Alkan, daha fazla ağacın kesilmemesi için yetkililere çağrıda bulundu.


20 YIL ÖNCE ÖĞRETMENLER DİKTİ
'Bir plansızlık, bir iş bilmezlik sonucunda buradaki ağaçlar maalesef cuma gününden beri kesiliyor, katlediliyor' diyen Alkan, 'İl Milli Eğitim'in hazırladığı bir proje Valilik eliyle onaylandı. Bu proje kapsamında Ali Güven Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi'ne ek bir konferans ve düğün salonu yapılıyor. Artı 24 derslikli yeni bir okul binası yapılıyor. Fakat bunlar yapılırken okulun arsası içerisinde bulunan yaklaşık 70 ağaç kesilecek. Biz olayın vuku bulduğu cuma gününden itibaren yetkililere ulaşmaya çalışıyoruz, durumu anlatmaya çalışıyoruz. Ve az önce de burada yetkili teknik eleman arkadaşlar gelmişti. Onlarla da konuştuk. Bir, planın konumlandırılması yanlış. İki, planın detaylarına baktığımız zaman yani kazılacak alanlar ve kesilecek ağaçlarda bir yanlışlık yapılmış. Gelen kepçeler 20'ye yakın ağacı kesmişler. Üçüncü olarak da Eskişehir'de okul ihtiyacımız var ama arsa üretmek konusunda maalesef Bakanlığımız sınıfta kaldı. Şu anda yerel yönetimlerle içinde bulundukları polemik özellikle Tepebaşı bölgesinde arsa üretmesini olanaklı kılmıyor. Dolayısıyla var olan üzerinde, oynamalar yapıyorlar. Biz suçlayıcı değiliz. Doğayla, hayatın içiyle gerçek bir okul oluşturacaksak, var olanı korumak zorundayız. Buradaki ağaçları biliyorum. 20 yıl önce burada ilkokul açıldığında arkadaşlarımız dikti bu ağaçları. Öğretmenlerin emeği var burada. Burası bir orman oldu adeta' diye konuştu.

ÖĞRENCİLER İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

Öğrencilerin kendi aralarında imza kampanyası başlattığını da söyleyen Alkan, '24 derslikli okul yapılmasına kimse ses çıkarmıyor. Ona bir şey demiyoruz. Okulun yapılacağı yerde zaten bir ağaç kesimi olmayacak. Asıl ağaç kesiminin olduğu nokta bu konferans salonu ve düğün salonunun olduğu yerde olacak. Herkesten ciddi bir tepki var bu ağaç kesimine. Öğrenciler kendi aralarında imza kampanyası başlattılar yetkililere ulaştırmak için. İlk kepçeyi vurmuşlar zaten. Biz bundan sonra en az zararla atlatmak için uğraşıyoruz. Acı' şeklinde konuştu.

MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim