Eskişehir'de tramvay güzergâhlarında bisiklet ve motosiklet sürücülerinin kural ihlalleri sürüyor. Uyarı levhaları ve cezai yaptırımlara rağmen özellikle İsmet İnönü Caddesi'nde yaşanan ihlaller, hem tramvay seferlerini aksatıyor hem de yayaların güvenliğini tehlikeye atıyor.

Uyarılar ve cezalar caydırıcı olmadı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından tramvay hatlarının bulunduğu ana caddelerin giriş ve çıkışlarına uyarı levhaları yerleştirilmesine ve kural ihlali yapan sürücülere cezai işlem uygulanmasına rağmen, ihlallerin önüne geçilemedi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan ve gün boyu devam eden kural ihlalleri nedeniyle tramvay güzergâhlarında tehlikeli görüntüler oluşuyor.

İsmet İnönü Caddesi'nde ihlaller dikkat çekiyor

Karşılıklı tramvay seferlerinin yoğun olarak yapıldığı İsmet İnönü Caddesi, haftanın ilk gününde de bisiklet ve motosiklet sürücülerinin kullandığı güzergâhlardan biri oldu. Tramvay raylarını kullanan iki tekerlekli araçlar, hem seferlerin güvenliğini riske atıyor hem de yayaların geçişini zorlaştırıyor.

Eskişehir'de halka geçit vermediler
Eskişehir'de halka geçit vermediler
İçeriği Görüntüle

Esnaftan kalıcı çözüm çağrısı

Bölgede faaliyet gösteren esnaf, tramvay yolunda yaşanan kural ihlallerinin artık kalıcı bir çözüme kavuşturulmasını istiyor. Sık sık yaşanan kazalar ve tehlikeli anlardan endişe duyduklarını belirten esnaf, trafikten sorumlu kurumların denetimlerini artırmasını ve daha etkili önlemler almasını talep etti.

Vatandaşlar da tramvay güzergâhlarında hem yayaların hem de toplu taşımanın güvenliğini sağlamak amacıyla mevcut kuralların daha etkin şekilde uygulanması gerektiğini ifade ediyor.

Muhabir: Ali Çalık