Arama motoru üzerinden hava durumu bilgisi almak isteyen kullanıcılar, “şiddetli sel riski” uyarısıyla karşılaşıyor.

Eskişehir'de sokak ortasına park edilen araçlar geçit vermiyor!
Eskişehir'de sokak ortasına park edilen araçlar geçit vermiyor!
İçeriği Görüntüle

Flood Hub verileri riskin boyutunu ortaya koydu

Google tarafından geliştirilen Flood Hub platformunda yer alan verilere göre, Eskişehir’in de bulunduğu bölgede nadir görülebilecek büyüklükte bir sel ihtimali bulunuyor. Platformda yer alan uyarılarda, özellikle 1 Nisan 2026 Çarşamba gününden itibaren riskin artabileceği ifade ediliyor.

Meteoroloji de yağışa dikkat çekti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre kentte yağışlı hava etkisini artırarak devam edecek. 29 Mart Pazar günü başlayan yağışların 4 Nisan Cumartesi gününe kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor. Bu süreçte hava sıcaklıklarının en yüksek 17, en düşük ise 9 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kullanıcılar arama sonuçlarında uyarı görüyor

İnternet üzerinden Eskişehir hava durumunu sorgulayan kullanıcılar, standart tahminlerin yanı sıra sel riskiyle ilgili bilgilendirme metinleriyle karşılaşıyor. Google’ın uyarı metninde, “Bu, büyük çaplı ve nadir görülen bir sel olabilir. Çarşamba gününden itibaren sel bekleniyor” ifadeleri yer alıyor.

Kaynak: Haber Merkezi