17 günlük tam kapanma süreci nedeniyle Odunpazarı Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı Ramazan Bayramı sonrasında Kazım Kurt başkanlığında toplandı. Mecliste gündeme gelen 15 madde oy birliği ile ilgili komisyonlara gönderildi.

Halk Kütüphanesi Ne Zaman Açılacak?
Daha sonra gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Ali Haydar Çelik, dört yıldır inşaatı süren İl Halk Kütüphanesi hakkında konuştu. Çelik, 'Dört yıldır inşaatı süren il halk kütüphanesi neden hala açılmadı?' diye sordu. Çelik ayrıca, Alpu ve Seyitgazi ilçelerine yapılmak istenen yolların son durumunun ne olduğuna dair AK Partili Meclis Üyelerinden bilgi vermelerini istedi. Odunpazarı Tarihi Bölgesi'nde ilkokul olmadığı için vatandaşların mağdur olduğunu da ifade eden Çelik, tarihi bölgeye okul yapılmasına ilişkin vatandaşların talebini iletti.

Yol Konusunda Eleştiremezsiniz
CHP'li Çelik'e yanıt veren AK Parti Meclis Üyesi Murat Özcan, yol konusunda AK Parti'nin eleştirilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Özcan, 'Belediyemiz hangi yolları açmıştır? Yol çalışması yapmış mıdır buna dair istatistikleri bekliyoruz kendilerinden' dedi. Tarihi bölgedeki okul sorunu ile ilgili net bir bilgi sahibi olmadığını söyleyen Özcan, konuyu araştırıp bilgi vereceğini belirtti.

Tarihi Bölgede İlkokul Olmalı
Meclis üyelerinin ardından konuşan Başkan Kazım Kurt, 'Tarihi bölgedeki ilkokul olmaması o bölgede yaşayan insanlar için hak ihlalidir. Oradaki hemşerilerimizin çocukları başka mahallelere okullara gidiyor. Turan ya da Malhatun İlkokulu'nun olduğu yer mutlaka okul olarak kullanılmalıdır' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim