Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir'e gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, ilk olarak Vali Erol Ayyıldız ile bir araya geldi. Valilik Şeref Defterini imzalayan Destici, ardından Anadolu Üniversitesi'ne giderek Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal'ı ziyaret etti.
SAKINCALAR KALDIRILMALI
Çoklu Baro düzenlemesine de değinen Destici, 'Barolarla ilgili biz başından itibaren bir düzenleme yapılmasını savunduk. Buna da ihtiyaç var. Avukatlarımız sayıları nispetinde her kesimin temsil edildiği bir sistem var. Bunun değişmesi konusunda hem fikiriz. Ama bunun içeriğiyle ilgili baktığımız zaman özellikle çoklu baro her ne kadar İstanbul, İzmir ve Ankara'yı kapsasa da bir düzenlemeyle bu daraltılmış olsa da yine buranın da bazı olumsuz yönleri olabileceğini de düşünüyoruz bunu da söyledik. İstanbul'da şu an 50 bine yakın avukat var. Eğer buradan belli kesimler örgütlenirlerse 20'den fazla baro çıkartabilirler. Buna da aslında imkan verilmemeliydi. Genel Kurulda tekrar bazı düzenlemeler yapılarak bahsettiğim sakıncaları ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyorum' ifadelerini kullandı.
KİMSE İSTEMİYOR
Kıdem tazminatı tartışmaları ile ilgili parti olarak fikirlerini beyan eden Destici kazanılmış hakları kaybedecek bir düzenlemeyi istemediklerini belirterek, 'Biz kıdem tazminatıyla ilgili iki hususa dikkat çekiyoruz. Bunlardan birincisi; tarafların mutabakatı olmadan asla bir değişiklik gündeme getirilmemeli, bir teklif hazırlanmamalı. Şimdi bakıyoruz; mevcut ya da planlanan test dediğimiz tamamlayıcı emeklilik sisteminde işçiler bunu istemiyor, işverenler istemiyor, odalar istemiyor. Peki, tarafların hiç birisinin istemediği şeyi kim istiyor ve neyi istiyor. Milleti ya da işçiyi burada ikna edemezsiniz. İkincisi; kazanılmış haklara yine kimsenin dokunmaması lazım. Kazanılmış hakları kaybedecek bir düzenlemeyi de biz yine kabul etmiyoruz' dedi. HM
Editör: TE Bilisim