Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız ile AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı'yı ağırlamış.
Gerçekleşen görüşmede bölgeye kazandırılacak yeni yatırımlar, iş dünyasının talepleri, Hasan Polatkan Havalimanına düzenlenen uçak seferleri konusu, OSB tarafından kurulması planlanan EOSB Teknik Üniversitesi ve Serbest Bölge konuları görüşülmüş.
Eskişehir de yıllardır vakıf ve özel üniversite açılması gündemde. Ancak atılan bir adım yok. Üç devlet üniversitesi var. Üçü de bir birleriyle tatlı rekabet içerisinde. Üçünün de her ne kadar farklı dalları olsa da bilim alanında attıkları adımlar ve aldıkları ödüllerle gelecekte Türkiye'nin başarılı üniversiteleri arasında ilk 10 içerisine girebilmenin gayreti içerisindeler.
Artık Eskişehir de de bir özel ve vakıf üniversitesi olması gerektiğine inanıyorum. Bunun için Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığının bir çalışma içerisinde olduğunu biliyorum. EOSB Başkanı Nadir Küpeli, geçtiğimiz yıl bu konuda alt yapı çalışması başlattıklarını söylemişti.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ
İÇERİNDE OLACAK
Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'nın EOSB'ye Vali Erol Ayyıldız ile birlikte yaptığı ziyarette EOSB Teknik Üniversitesi de gündeme gelmiş.
EOSB'nin kurmayı hedeflediği EOSB Teknik Üniversitesi de Organize Sanayi Bölgesi içerisinde olacak.
EOSB Başkanlığının açmış olduğu
Mesleki ve Teknik Lisesi büyük ilgi görüyor. Türkiye'de örnek bir okul olarak gösteriliyor.
Teknik Liseden sonra özel Teknik Üniversite de Eskişehir'e çok yakışır.

'EOSB TEKNİK
ÜNİVERSİTESİNİ
ÖNEMSİYORUM'
Kendisi de geçmişte Anadolu Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapmış olan Prof. Dr. Nabi Avcı'nın Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin açılmasında çok büyük destekleri olmuştu. Eskişehir açısından söz sahibi olduğu yüksek katma değerli sektörleri kapsayacak olan bir Serbest Bölge ile EOSB Teknik Üniversitesinin kurulması konularında da gerekli desteği vermeye her zaman hazır olduklarını söylemiş. Özellikle EOSB Teknik Üniversitesinin kurulması konusuna büyük önem verdiğini, bu konuyla da bizzat ilgileneceğini, söz konusu üniversitenin Eskişehir sanayisinin teknolojik sıçramasında ciddi katkılar sağlayacağını ifade etmiş.

OSB'NİN BÜYÜKLÜĞÜ
50 MİLYON METREKAREYE
ÇIKARILACAK
Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, son yıllarda yatırımcıların bölgeye ilgisinin bir hayli yoğun olduğunu, OSB'nin toplam büyüklüğünü aşama aşama 50 milyon metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini, Ankara'daki sıkıntıların çözümü noktasında, bu sorunların aşılmasında Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'nın kendilerine her zaman yardımcı olduğunu da söylemiş.
'4 sene önce yapılaşmaya açtığımız 1. Gelişme Bölgemizin, bugün itibariyle yüzde 90'ı dolmuş durumda. Diğer rezerv alanlarımızı kamulaştırarak yatırımcılarımıza sunmak için çalışmalarımız hızla sürüyor. Uzun vadede yeni yatırım alanı sıkıntısı çekilmemesi ve Eskişehir'e çok sayıda yeni sanayi yatırımı geleceğini bildiğimiz için bölgemizin toplam büyüklüğünü önce 40 milyon ardından 50 milyon metrekareye çıkarmak için çalışıyoruz. İlk etapta 2,5 milyon metrekarelik bir alanının bölgemize kazandırılması konusunda Sayın Valimin önderliğinde bir çalışma sürdürüyoruz. İnşallah kısa sürede bu Bakanlığımızın da onayıyla bu işi sonuçlandırıp, yeni alanımızı yatırımcılarımıza sunacağız'.
***
Özel bir üniversite kurmak kolay değil. Özellikle de nitelikli üniversite. EOSB'nin kasasında üniversite kuracak
parası var ki gündeme getiriyorlar.
Bu konuda da kendilerinin en büyük destekçisi ve yol göstericisi de Nabi
Avcı olacak.
ESKİŞEHİR'İ CEZALANDIRAMAZSINIZ!
Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl'de Hasan Polatkan Havalimanı sorununun net olarak çözülmediği ve gelecekte atıl hale geleceği bilgilerinin dolaştığını hatırlatarak, AK Parti İl Başkanın bu durumla ilgili net anlaşılır bir açıklama yapmasını beklediklerini söylemiş.
12 gün önce Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile makamında AK Parti Eskişehir Milletvekilleri, MHP Milletvekili, AK Parti MKYK üyesi ile il başkanı yaptıkları görüşmeden sonra Hasan Polatkan Havalimanına uçuşların geçmişte yapıldığı gibi aynen devam edileceğinin müjdesini vermişlerdi…
Ancak işin aslının öyle olmadığı ortaya çıktı.
Ulaştırma Bakanlığı, uçak şirketlerine hem Eskişehir Hasan Polatkan hem de Zafer Havalimanına inmelerini istemiş.
Her ne kadar sorun çözüldü müjdesi verilse de, uçak şirketleri Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanına iniş planlarını Zafer Havalimanına kaydırmışlar. Eskişehir'e inen uçak sayısı azaltılmış.

KAFA KARIŞIKLIĞI
GİDERİLMELİ
Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, partisinin İl Danışma Kurulu toplantısında,
'27 Mart da yaptığımız il divan toplantısında Eskişehir Hasan Polatkan havaalanının uçuşlara kapatıldığı
Belçika ve Fransa'dan Eskişehir'e gelecek hemşerilerimizin Kütahya zafer havalimanına yönlendirileceği; havaalanımıza sahip çıkmak adına, şehrimizin cezalandırılmaması gerektiği iktidar partisi yönetici ve milletvekillerinin bu konuda bir duruş ortaya koyup, bakanlığın bu kararından vazgeçirilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Bizim ve Eskişehirli hemşerilerimizin bu ortak talebi bir karşılık buldu. Şimdilik kaydıyla uçuşların tekraren Eskişehir'e yapılacağı açıklaması bizi sevindirmiştir. Teşekkür ediyoruz. Ancak AK parti Odunpazarı meclis üyesi Murat Özcan'ın bir açıklamasından yola çıkarak 'Eskişehir Hasan Polatkan havalimanı meselesinde
Eskişehir'i cezalandıramazsınız başlığından ötürü, bunu hak edecek ne yaptık. Yanlış varsa konuşalım 'ifadesini kıymetli buluyorum. Evet, konuşalım ve kamuoyunu net olarak bilgilendirelim. Bu süreçte yine yolcuların büyük oranda zafer havalimanına yönlendirileceği Eskişehir'e de çok az da olsa uçuşların yapılacağı, zamanla Eskişehir'in atıl hale geleceği, havayolu firmalarının tercihini zafer havalimanı yönünde kullanacağı bilgisi dolaşmaktadır. Biz bu bilgilere itibar etmek istemiyoruz onun için AK partili yöneticilerin bu durumla ilgili net anlaşılır bir açıklama yapmasını bekliyoruz.'
***
Fesih Bingöl haklı…
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu ile yapılan görüşmenin üzerinden 12 gün geçti.
Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanına inen uçak sayısı yarı yarıya azaldı.
Yaz aylarında ise Zafer Havalimanına inen uçak sayısı daha da artacak.
Hani sorun çözülmüştü?
Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı ile yapılan görüşmede Eskişehir'e inen uçak sayısının azaltılacağının gündeme gelip gelmediği konusunda AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, kamuoyunu bilgilendirmeli.
Yoksa bu bilgi kamuoyundan gelecek baskıları önlemek amacıyla saklanıldı mı?
100 YILDIR TARİHE
TANIKLIK EDİYOR
Kurtuluş Savaşı döneminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dönemin Bakanlar Kurulunun Ankara dışında gerçekleştirdiği ilk ve tek toplantı yeni olarak tarihe geçen, kritik kararların alındığı Türk tarihinin önemli toplantısı, 24 Mart 1922'de Sivrihisar Zaimağa Konağı'nda gerçekleşmişti.
Önemli toplantıya ev sahipliği yapan 100 yıllık tarihi Zaimağa Konağı sahipsizlikten dolayı bakımsız kalmış ve yıkılmamak için adeta direniyordu.
Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, belediye olarak konağı istimlak ettikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ve gözetiminde aslına uygun olarak restorasyonunu yaptırdı, ahşap işlemeleri ile üstün sanat zevkini yansıtan konak her detayı ile titizlikle dizayn edildi.
'Dünyanın Merkezi' olarak adlandırılan Sivrihisar ilçesinde çekimleri süren TRT ekranlarında yayınlanan 'Gönül Dağı' dizisi ilçenin tanıtımına büyük katkı sağladı.
Özellikle hafta sonları yerli ve yabancı turist akınına uğruyor.
***
Konağın ilk katı Zaimoğlu ailesinin yaşamını anlatırken, üst kat ise ziyaretçilerine bir müze atmosferi içerisinde Kurtuluş Savaşına, dönemin Bakanlar Kuruluna, Türk tarihinin önemli toplantısına ve Atatürk'e dair kesitler sunuyor.
Sivrihisar Zaimağa Konağı, önemli toplantının 100. yılında tüm ihtişamı ile ziyaretçilerine kucak
açıyor.
***
Ermeni Kilisesi, tarihi saat kulesi, Türkiye'nin ilk açık hava müzesi ve tarihi Zaimağa Konağı Sivrihisar ilçesine gelen turistlerin ziyaret etmeden geçmedikleri mekanlar.

SÜMEYYE BOYACI AVRUPA'DA
REKORA DOYMUYOR

S5 engelli sınıfında; serbest, sırtüstü ve kelebekleme dallarında yarışıyor. 2016 Yaz Paralimpik Oyunları'nda, 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'ndaki 50 m sırtüstü S5 kategorisinde gümüş, 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'ndaki aynı kategoride ise altın madalya kazanmıştı.
Kendi ifadesine göre, 'gittiği bir akvaryumda gördüğü balıkların kolları olmadan yüzebilmesinden etkilenerek', 2008 yılında yüzmeye başladı. 2013'te antrenörü Mehmet Bayrak ile çalışmaya başladı. Haziran 2016'da, Berlin'de düzenlenen ve kariyerinin ilk uluslararası yarışı olan 30. Uluslararası Alman Şampiyonası'nda mücadele etti. 50 metre sırtüstü gençler B S5 kategorisinde altın madalyanın sahibi olan Boyacı; 100 m kurbağalama S6, 50 m serbest S5 ve 50 m kelebek S5 kategorilerinde ise serilerde elendi.
Boyacı; 100 m kurbağalama S6, 50 m serbest S5 ve 50 m kelebek S5 kategorilerinde ise serilerinde hedefini gerçekleştiremedi.
Rio de Janeiro'da düzenlenen 2016 Yaz Paralimpik Oyunları'ndaki 50 metre sırtüstü S5 kategorisinde 8. sırada yer aldı. Ertesi yıl, Ligurya'nın ev sahipliği yaptığı Avrupa Paralimpik Gençlik Oyunları'ndaki 50 m sırtüstü S1-5 kategorisinde bronz madalya kazanırken, 50 m serbest S1-5 kategorisini 4. sırada tamamladı. Aynı yılın Aralık ayında, Meksiko'da düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda dört farklı kategoride yarıştı. Boyacı; 50 metre sırtüstü S5 kategorisini 4'üncü, 50 metre kelebek S5 kategorisini 6'ıncı, 50 m serbest S5 ile 200 metre serbest S1-5 kategorilerini ise 7'inci sırada tamamladı.
Ağustos 2018'de, Dublin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda, 50 m sırtüstü S5 kategorisinde altın madalya kazandı. Ertesi yılın Eylül ayında Londra'da düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'ndaki 50 metre sırtüstü S5 kategorisindeki 44.74'lük derecesiyle gümüş madalyaya ulaştı.
Hedefinde 'Dünya Şampiyonu' olmak vardı.

AVRUPA'NIN EN İYİ
DERECESİNİ YAPTI
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yüzücüsü, Eskişehir'in gururu Sümeyye Boyacı, 29 Mart-4 Nisan tarihleri arasında Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Şampiyonası kota mücadelelerinde 50 metre sırtüstü yüzmede 41.41 saniye ile birinci oldu. Bu süre ile Avrupa'nın en iyi derecesini yapan Sümeyye Boyacı, ülkemizi tekrardan gururlandırdı.
***
Engeller, hayatın ritmini yakalamaya engel olamaz. En büyük engel, engellenmektir.
Engelli olmak üretime engel değildir, yeter ki fırsat verilsin.
Engelli olmak suç değildir.
Özürlüye değil, özgürlüğe yol verelim.
Engelli olmak üretime, spor yapmaya engel değildir, yeter ki fırsat verilsin.
Asıl Engelliler Onları Görmeyenlerdir.
Engellilikten kurtulmanın yolu engelleri aşacağına inanmakla başlar.
Sevgili Sümeyye'ye bu başarısından ve Türk milletini, Eskişehirlileri kazandığı bu büyük başarısıyla gururlandırdığı içinteşekkür ediyor, kutluyorum.

HİKAYE
YİLİK

İki arkadaş çölde yolculuk yapıyorlardı. Yolun bir yerinde aralarında tartışma çıktı ve arkadaşlardan birisi diğerinin yüzüne tokat attı. Tokat yiyen arkadaş hiçbir şey demedi. Sadece eğilip kuma şöyle yazdı: 'Bugün en iyi arkadaşım yüzüme tokat attı.' Yürümeye devam ettiler. Suları bitmek üzereydi. Neyse ki sonunda bir vahaya ulaştılar. Doya doya su içtiler, mataralarını doldurdular. Sonra suda yıkanmaya karar verdiler. Tokat yemiş olan arkadaş suyun balçıklı kısmına takıldı. Git gide batıyordu. Ama arkadaşı hemen atılıp onu kurtardı. Suda boğulmanın eşiğinden kurtulan arkadaş biraz ötedeki bir kayanın yanına gitti ve kayanın üzerine şu yazıyı kazıdı: 'Bugün en iyi arkadaşım hayatımı kurtardı.' Diğeri sordu: 'Senin canını yaktıktan sonra kumun üstüne yazmıştın. Şimdi ise bir kayanın üstüne yazıyorsun neden?'. Arkadaşı ona şöyle cevap verdi: 'Birisi bizi incittiğinde, bunu kumun üstüne yazmalıyız. Ta ki affedicilik rüzgarları onu kolayca silebilsin. Fakat birisi bize iyilik yaptığında onu kayanın üstüne nakşetmeliyiz ki ne öfke ne intikam rüzgarları onu oradan silemesin.