10'u başkanlık divan kurulu üyesi olmak üzere toplam 25 yönetim kurulu üyesinin İYİ Parti il yönetiminden istifa etmelerine rağmen İl Başkanı Eren Ekmen başkanlık makamında oturmaya devam ediyor.
Seçimle göreve gelen Mehmet Ektaş, bir süre sonra il başkanlığından istifa etmiş yerine yönetim kurulu üyesi olaneski İl Gençlik Kolları Başkanı Eren Ekmen'i önermişti. Ektaş'ın önerisi üzerine il yönetim kurulu üyeleri oy birliği ile kendisini il başkanı seçmişti.
Temmuz 2021'den beri il başkanlığı yapıyor.
Özellikle pandemi döneminde yüz yüze yapılamayan yönetim kurulu toplantılarını uzaktan erişim ile yapmıştı. Şehir dışında olan veya internet sorunu nedeniyle bağlantı kuramayan yönetim kurulu üyelerine koymuş olduğu tavırla bazı partililerin eleştirilerine maruz kalmıştı.
Son yapılan yönetim kurulu toplantısında kendisine danışman olarak atayan isme yönetim kurulu üyeleri tepki koyunca, 'isteyen istifasını versin' diyerek danışman olarak atadığı kişiye sahip çıkmıştı.
Atanan danışman Ümit Özdağ'ın partiden uzaklaştırılmasına karşı çıkan bir isim.
Ümit Özdağ'a destek verirken Genel Başkan Meral Akşener ve dönemin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'a yönelik sosyal medya hesabından sert eleştirilerde bulunduğu da hafızalardan silinmedi.
* * *
Eren Ektaş, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bazı partililerinin karşı çıkmasına rağmen atadığı veya görevlendirdiği danışmanına sahip çıkarak partide bir de kendisine oda tahsis ederek gelen tepkileri kulak arkası ediyor.
Bir isme sahip çıkacağım derken yönetim kurulundan 25 kişinin istifasına ses çıkarmaz.
'Giden gitsin'diyerekyaklaşan seçim öncesi parti içerisinde ve şehirde birlik beraberliği sağlamak yerine huzursuzluğa neden olmasına acaba partinin kurucu il başkanı bugün ise milletvekili olan Arslan Kabukçuoğlu neden neşter vurmuyor?
İstifa eden il yönetim kurulu üyelerinden 3-4'ü ile telefonla konuştum.
İYİ Parti İl Başkanı Eren Ekmen'in seçildikten sonra parti için yeterince katkı sağlayamadığı, partiye çok az zaman ayırdığını iddia ettiler.
* * *
Ekmen, gerek başkanlık divanından gerekse il yönetiminden istifa edenlerin yerine yönetim kuruluna yedek üyeler arasından sırayla davet etmiş.
Yine iddialar doğru ise yedek yönetim kurulu üyeleri arasından da görev kabul etmeyenler varmış.
47 kişiden oluşan il yönetim kurulunu oluşturmakta sıkıntılar yaşadığı söyleniyor. İstifaların üzerinden 12 gün geçmesine rağmen henüz yeni başkanlık divanını oluşturamamış.
* * *
Bir gurup partili ise Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu'nun yaşananlara sessiz kaldığı gerekçesiyle parti genel merkezine giderek yönetim kurulundan istifa edenlerin istifa dilekçelerini ve gazetelerde çıkan haber kupürlerinin fotokopilerini genel başkan yardımcıları ile teşkilat başkanına vermişler.
* * *
Parti içerisinde yaşanan bu sıkıntılar karşısında iddialar doğru ise, Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu İl Başkanı Eren Ekmen ile yönetim kurulunun görevden aldırarak MHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye üye olan Emine Edizgil'i veya Hüseyin Arabacı'yı il başkanı yapmak için girişimlerde bulunuyormuş.
* * *
Bakalım bu mücadeleden kim galip çıkacak.
Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu mu? Eren Ekmen mi? Yoksa partiye sahip çıkanlar mı?
* * *

UĞUR BİLGE REKTÖRLÜĞE Mİ ADAY?
Prof. Dr. Kemal Şenocak ESOGÜ Rektörlük makamında 4'üncü yılını doldurdu. Ankara Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktayken, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde yaşanan saldırı olayının ardından istifa eden Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen'in yerine vekaleten atanmıştı. Daha sonra asaleten ataması gerçekleşti.
Rektör Prof. Dr. Şenocak yeniden atanacak mı? Yoksa yeni bir isim mi görevlendirilecek?
* * *
Rektörlük için müracaat süresi dün sona erdi.
Kimler müracaat ettiği konusunda istihbarat çalışması yaptım.
Doğru ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkan Yardımcılığı görevini yaparken İl Sağlık Müdürlüğüne atanan Prof. Dr. Uğur Bilge ESOGÜ Rektörlüğü için müracaat etmiş.
Dün müracaatın son günü idi, kendisine telefon ettim ancak ulaşamadım.
Müracaat edip etmediği konusunda kesin bilgi alamadım.
Ancak kendisine yakın bir isme ulaşarak Prof. Dr. Uğur Bilge'nin rektörlük için müracaat edip etmediği konusunda bilgisinin olup olmadığını sordum.
'Öğleden önce kendisiyle konuştuğumda karar verememişti. Öğleden sonra bende ulaşamadım kendisine. Uğur Hoca'ya benden daha yakın olan arkadaşıma telefon ettim. Doğru ise öğleden sonra müracaatını yapmış' dedi.
* * *
Yazımı gazeteye baskıya gönderdiğim saate kadar İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge'nin ESOGÜ Rektörlüğüne müracaat edip etmediğini kendisine ulaşamadığımdan teyit ettiremedim.
Eğer müracaat ettiği bilgisi doğru ise kendisine başarılar diliyorum.
Eğer Rektör Prof. Dr. Kemal Şenocak tekrar görevlendirilmeyecekse 13 Aralık 2017 tarihinde İl Sağlık Müdürü olarak göreve başlayan, yaklaşık 4,5 yıldır görevini sürdüren, özellikle pandemi döneminde Eskişehir'de yatak sorunu yaşanmaması için başarılı bir organizatörlük yapan Prof. Dr. Uğur Bilge'nin atanmasından büyük onur duyarım.
* * *

EMİRDAĞLILAR VAKFI'NA ÜÇ BAŞKAN ADAYI
Pazar günü yapılacak Emirdağlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başkanlığı için üç isim çekişecek. Halen görevde bulunan Murat Kahya, aday olduğunu henüz açıklamadı. Ancak genel kurulun tek başkan adayı ile yapılması için yaptığı girişimlerden de sonuç alamadığını açıkladı.
Bunun üzerine vakıf üyeleri, birlik beraberliğin tesisi için büyük emek sarf eden Kahya'nın tekrar aday olması için çağrıda bulundular.
* * *
28 Nisan 2019 tarihin de yapılacağı açıklanan ancak üç başkan adayının çıkması sonucu 16 Haziran'a ertelenen seçimde kullanılan 633 oyun 318'sini alan Murat Kahya, iki listenin birleşmesine rağmen güven tazelemişti.
Sibel Erenoğlu ve Orhan Özkır'ın birleşmesiyle Murat Kahya'nın karşısına aday olarak çıkan Özkır 302 almıştı.
* * *
İki dönem üst üste Emirdağlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı yapan Murat Kahya, 22 Mayıs Pazar günü yapılacak genel kurul öncesi adaylıklarını açıklayan, üç yıl önceki seçimlerde de kendisine rakip olan Orhan Özkır ve Sibel Erenoğlu ve Gürler Koçak ile görüşerek seçime tek liste ile gidilmesi teklifinde bulunmuş.
'Birlik beraberlik' mesajına olumlu yanıt veren Gürler Koçak adaylıktan çekilmiş.Ancak Özkır ve Erenoğlu'dan olumlu yanıt alamayınca sosyal medya hesabında şu paylaşımı yaptı:
'Değerli Emirdağlı hemşerilerim; 6 yıldır Emirdağlılar Vakfı Başkanı olarak görev yapıyorum. Maddi ve manevi olarak vakfımız için birçok çalışmaya imza attık. Son 1 haftadır tek adaylı bir seçim olsun diyerek başkan adayları ile görüşmeler yaptık.
Her şey bir bütün beraber güçlü bir Emirdağlılar vakfı tesis etmekti. Çağrımıza sessiz kalmayarak ben birlik ve beraberliğe varım diyerek Avukat Gürler Koçak adaylıktan çekilmiştir. Diğer adaylara da çağrımızdır!Gelin bir olalım beraber olalım. Emirdağlılar için bütün adaylar tek adaylı bir liste için sizler de sessiz kalmayın! Emirdağlılar bir beraber olmalı. Başka bir Emirdağ yok.'
VAKFIMIZIN 25.YILINDA 25 PROJE HAZIRLADIK
Başkan adaylarından Sibel Erenoğlu, genel kurul öncesi yaptığı açıklamada Mavi Liste ile aday olduğunu ifade ederek şunları söylemişti:
'Emirdağlılar Vakfımızın kuruluşunun 25. yılındayız. En güzel duygularla, niyetlerle ve büyük emeklerle 25 yıl önce kurulan vakfımızın gelişmesine, ilerlemesine, hemşerilerimize katkısının artırılmasına, çok daha faydalı hale gelmesine bir katkı da biz koymak istiyoruz. Bu duygu, düşünce ve niyetlerle çıktığımız yolda mavi liste olarak vakfımızın 25.yılında 25 proje hazırladık. Projeleri yaşama geçirecek tecrübe, bilgi ve donanıma sahibiz. Gönüllüğü ilke edinmiş yönetimimle hazırladığımız 25 projemizin yaşama geçme heyecanını şimdiden yaşıyoruz. 22 Mayıs 2022 Pazar günü, Emirdağlılar Vakfı Olağan Genel Kurulu'nda, Emirdağlılar Vakfı Başkanlığına bu heyecanla adayım.'
'YOĞUN İSTEK ÜZERİNE ADAY OLDUM'
Emirdağlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın 22 Mayıs Pazar günü yapılacak olan seçimli olağan genel kongresine Dr. Orhan Özkır, geçen dönem olduğu gibi aday olduğunu açıkladı.
Özkır, adaylık açıklamasında, kendisine ve ekibine toplumdan gelen yoğun istek ve ilgi sebebiyle aday olduğunu, Emirdağlı tüm hemşerilerinin birlik ve beraberliğinin sağlanmasının, vakfın kuruluş amaçları doğrultusunda faaliyetlerinin tekrar işlevsel hale getirilmesinin ve vakfın saygınlığının tekrar kazanılmasının temel amaç olduğunu ifade etmiş.
10 yıl boyunca Emirdağlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başkanlığı yapan Orhan Özkır, 2016'da yapılan seçimde, Murat Kahya karşısında seçimi kaybetmişti.
* * *

HİKÂYE:
ÖZGÜR KURT
Karnını doyurmak için yiyecek bir şeyler bulmaya çıkan kurt, gecenin karanlığında sessiz sessiz yürüyordu. Çok aç olduğu belliydi. Ayın bedenine vuran ışıklarından nerdeyse kemikleri sayılıyordu. Patikaya doğru ilerlerken; iyi beslendiği her halinden belli olan heybetli ve tüyleri oldukça bakımlı bir köpekle karşılaştı. Onun bu haline imrenen kurt: 'Ne şanslısın! Sana bakacak ve karnını doyuracak insanlar, gece güvenle uyuduğun bir yuvan var. Bu halinden ne kadar da memnun görünüyorsun'.
Köpek, kurda doğru merhametli bir bakış atarak kurdun bu çelimsiz haline üzüldü. 'Yaşadığım yerde yiyecek bulmakta zorluk çekmiyorum, düzenli bir hayatım var dedi. Eğer sen de benim gibi düzenli bir hayat istersen benimle gelebilirsin. İstediğin kadar doyarsın ve kulübemi paylaşırız.'
Bu teklifi büyük bir sevinçle karşılayan kurt, köpekle birlikte yola düştü. Geceleri evin korunmasında köpeğe yardım edecek böylece düzenli kalacak bir yeri ve bol miktarda yiyeceği olacaktı.
Birlikte köpeğin evine doğru yürürlerken kurt, köpeğin parlak tüylerinin arasında bir yara izi gördü ve sordu: 'Boynundaki yara izi nedir? Canın acıyor mu, bu nasıl oldu?
Köpek, umursamaz bir tavırla cevap verdi: Önemli bir şey değil. Zincirin tasması yapmış olabilir, acımıyor' dedi.
Kurt, büyük bir hayretle sordu, 'nasıl yani sen özgür bir hayat sürmüyor musun?'.
Köpek, 'aslında sadece gündüzleri zincire bağlanıyorum. Sahibim benim saldırgan bir köpek olduğumu ve etrafa zarar vereceğimi düşünerek beni bağlıyor. Geceleri ise tasmamı takmıyor, istediğim yere gitmekte özgür oluyorum. Hem bu durum benim için daha iyi. Çünkü akşama kadar dinleniyor uyuyor ve güçleniyorum. Ardından da karnımı bir güzel doyurup gece görevimi daha iyi bir şekilde yerine getirebiliyorum.
Evdeki herkes beni çok seviyor. Evin küçük oğlu benimle oynamaya bayılıyor. Evin hizmetçileri beni besliyor. Bazen de sahibimin tabağından yiyorum.'
Bu sırada arkasına bile bakmadan karanlıkta kaybolan kurdun arkasından seslendi:
'Nereye gidiyorsun?'.
Kurt, köpeğe dönerek: 'Senin adına sevindim benim tutsak arkadaşım. Tüm yiyecekler, mutlu yuvan ve seni sevdiğini söyleyen o sahipler senin olsun. Ben özgürlüğümü tüm bu şeylerin hiçbirisine değişmem. Ve ne için olursa olsun o zinciri boynuma takmayı kabul etmem' diyerek yoluna gitti.
* * *
Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az.
* * * * *