Ankara'da düzenlenen 'Konya Tanıtım Günleri'açılış programına ait fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan AK Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, açılışa katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin ismini anmamıştı.
AK Partili Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından isminin anılmamasınaBüyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Kazım Birtane, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tepki göstermişti.
Yaşanan duruma bir tepki de BBP Eskişehir Teşkilat Başkanı Özbek Örs'ten geldi.
BBP'li Örs, sosyal medya hesabından çok sert eleştirilerde bulundu.
Örs'ün medya paylaşımı şöyle:
'Aklınızı başınıza alın AKP'liler! Sırf 2016 yılından sonra devletin millileşen dış politikası ve terörle mücadelesi yüzünden her türlü hırsızlığa, liyakatsizliğe, adam kayırmacılığa, yandaş, candaş ihalelerine, eş dost, akraba kayırmacılığına, belediyelerde dönen dolaplara,kötü ekonomi yönetimine ve her şeye rağmen devletin yönetimi CHP-HDP bloğunun kontrolüne geçmesin diye din, devlet, vatan, millet için Cumhur İttifakı bloğunda yer alıyoruz.Yoksa sizin cemaüzel evvelinizi, yağma ve talan düzeninizi unuttuk sanmayın. Aklınızı başınıza alın, terbiyesizlik yapmayın.
'Destici Bey'in ağzından çıkacak tek bir
cümle ile 2023 seçimlerini kaybedersiniz'
Sivas inadınız yüzünden Büyük Birlik Partilileri küstürüp koskoca İstanbul'u kaybettiğinizi unutmayın.Genel Başkanımız Sn. MustafaDestici Bey'in ağzından çıkacak tek bir cümle ile #2023 seçimlerini kaybedersiniz. Siz AKP'lilere rağmen sırf Türk Milleti uğruna memleketin yönetimi CHP-HDP bloğunun kontrolüne girmesin diye bu ittifakı devam ettirdiğimizi unutmayın. Cumhur İttifakı ruhuna uygun davranın, zarar vermeyin. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı o programda Türk Milletinin asil evladı Büyük Birlik Partimizin genel başkanı Sayın Mustafa Destici'nin olduğunu görmeyecek kadar AKP'lisin'.
DESTİCİ'NİN KARDEŞİ DE TEPKİ GÖSTERDİ
BBP teşkilat başkanı Özbek Örs'ün fecebook'taki paylaşımın altına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin ağabeyi Halil Nurullah Destici ise şu yorumu yaptı:
'Yazıklar olsun hiç etik değil tam bir saygısızlık. Bu ve benzeri davranışlar Tayyip Erdoğan'a ve Cumhur İttifakına zarar verir. Bunlar halen durumun ciddiyetinin farkında değil.'
* * *
Bu konuda BBP Genel Başkanı Mustafa Destici herhangi bir yorum yapmazken,MKYK Üyesi Kazım Birtane, sosyal medya paylaşımıyla tepki göstermişti. Genel Başkan Destici'nin memleketi EskişehirliMKYK üyeleri Ahmet Namık Akdoğan ile Ahmet Ulupınar'ın ise sessiz kalmaları eleştirildi.
* * *

ALİ SAFA ŞEN ilki başardı
Eskişehir Seyyar Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Safa Şen Türkiye Terziler Konfeksiyoncular ve Giyim SanatkarlarıFederasyonu Genel Başkanı seçildi.
Federasyonun tarihinde ilk kez Eskişehirli isim Genel Başkan seçilmeyi başardı. Hem de büyük bir oy farkıyla. O da Ali Safa Şen'e nasip oldu.
Şen, bu yola 4 yıl önce çıkmıştı. Genel Başkan adayı olarak da önemli yol kat etmişti.
Türkiye genelinde karşılık bulurken, Eskişehirli delegeler kendi şehrinden ve içlerinden çıkmış Ali Safa Şen'e destek vermemişlerdi.
* * *
Az bir oyla seçimi kaybeden Şen, inancını yitirmeden dört yıl sonra yapılacak seçimler için çalışmalarına hemen başlamıştı.
Seçimlerde kendisine yapılan ayak oyunlarını görerek, bir sonraki seçimde bunu kırmanın formülünü bularak adımlarını ona göre atmıştı.
4 yıl önceki seçimde Eskişehirli delegeler karşısında durarak, kendi şehrinden çıkmış genel başkan adayına destek vermek yerine rakibine oy vererek büyük bir ayıp işlemişlerdi.
İddialar doğru ise yine geçtiğimiz pazar günü yapılan Türkiye Terziler Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanlığı seçimlerinde Eskişehirli delegeler yine Safa Şen'e değil de bir önceki seçimlerde olduğu gibi rakibine destek vermişler. Buna rağmen Şen, 101 oy farkla Genel Başkan seçilmeyi başardı.
* * *
ESKENT Başkanı Gürol Yer'in sosyal medya paylaşımı dikkatimi çekti.
'Ve hayırlı olsun Eskişehir. Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Safa Şen Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanlığına seçilmiştir. Şehirdeki İrlandalıların çabalarına rağmen 101 oy fark güzel bir cevaptır'.
Yer'in bu paylaşımı, Eskişehirli delegelerin Ali Safa Şen'e değil bir önceki seçimde olduğu gibi rakibine oy verdikleri iddialarını doğruluyor.
TARİHİNDE İLK KEZ ESKİŞEHİRLİ
GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ
Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı seçilen Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Safa Şen, sonucun açıklamasından sonra yaptığı açıklamasında, 'Gerçekleştirmiş olduğumuz olağan genel kurulumuz büyük bir olgunluk içinde geçmiştir. Şahsım ve ekibime gösterilen teveccühe layık olmak esas düsturumuz olacaktır. Bize verilen emaneti hakkıyla taşımak niyazımızdır. Oy veren, vermeyen tüm üyelerimize ve Camiamıza samimi teşekkürlerimi iletiyorum'dedi.
* * *
Sevgili kardeşim Ali Safa Şen'i bu başarısından dolayı kutluyorum. Ekibiyle birlikte başarılı hizmetlere imza atacaklarına inanıyorum.
* * *

TÜLOMSAŞ DÜNYA MARKASI OLMAYI HEDEFLİYORDU
Geçtiğimiz hafta içerisinde yazılarımda çok eleştirdiğim TÜRASAŞ'dan gönderilen bilgilendirme yazısına yer vermiştim.
Doğrusu gönderilen bilgilendirme yazısı beni tatmin etmedi. TÜLOMSAŞ döneminde yapılan üretimlerin gerçekleştirilmemiş olması dikkatimi çekti.
Dün Ticaret Odası Dergisi'nin2017 yılı Ocak ayı sayısında yayınlanan dönemin TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı'nın mülakatına yer vermiştim. Hayri Avcı döneminde TÜLOMSAŞ'da neler üretildiği, iki kez İstanbul Sanayi Odası tarafından belirlenen Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasına girmeyi başardığını ve vergi rekortmeni olduğunu yazmıştım.
İnşallah gelecekte TÜRASAŞ, bilgilendirme yazısında vurgulandığı imalatları gerçekleştirir. Hem Eskişehir hem de Türkiye kazanır.
TÜLOMSAŞ'ın son Genel Müdürü Hayri Avcı'nın Ticaret Odası Dergisi'nin 2017 yılı Ocak ayı sayısında yayınlanan mülakatının ikinci son bölümü şöyle:
2020 yılına doğru TÜLOMSAŞ'ın
yeni stratejik yaklaşımı
TÜLOMSAŞ, yeni teknolojilerin kazanılması ve teknolojinin etkin kullanımı ile karlılığın artırılmasını hedeflemiştir. Yurt içi ve yurt dışı pazarlarda daha etkin olarak yer
alınması ve sektörün mal ve hizmet tedariki kapsamında yurt geneline yaygınlaştırılmasını amaçlayan Şirketimiz, demiryolu araç sektöründe
Milli çözümlerle Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini etkin olarak sürdürmektedir.
İhracat başarısı
Şirketimizin 2015 yılı ihracat rakamı 36 milyon dolar olmuştur. Bu rakam
1995 yılından bu yana gerçekleşen ihracat rakamları içerisinde, % 29'luk oranla yıl bazında en yüksek değeri ifade etmektedir.
Şirketimizin Ar-Ge projeleri
Şirketimiz sorumluluğunda yürütülen Milli Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili
çalışmalar sürdürülmektedir. Bununla birlikte TUBİTAK ile birlikte yürütülen önemli Ar-Ge projelerimiz:
♦ Lokomotif Cer Kontrol Sistemi Milli Tasarım Ve Üretim Projesi
♦ Elektrikli Anahat Lokomotifi Milli Tasarım ve Üretim Projesi
♦ Dizel Manevra Lokomotifi Milli Tasarım ve Üretim Projesi
♦ Dizel Motor Modernizasyonu Milli Tasarım ve Üretim Projesi TÜLOMSAŞ, E 1000 Milli Elektrikli Lokomotif projesinin tamamlanması ile birlikte, sadece gelişmiş ülkelerin sahip olduğu ve raylı araç sektöründe katma değeri en yüksek bileşenlerin hem tasarımcısı hem de üreticisi konumuna ulaşmıştır.
Hedefimiz; 2020 yılına kadar raylı sistemler sektöründe milli tasarıma sahip ürünleri geliştirerek üreten ve tüm dünyaya satan bir kuruluş olmaktır. Milli Tasarım ve Üretim Modernizasyonu projeleriyle lokomotif, vagon, motor imalatında ve hafif raylı sistem (HRS) araçları imalatında, Savunma Sanayi Araç ve gereçleri imalatı ile diğer demiryolu araç ve gereçleri imalatında birdünya markası haline gelmek için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.
TULOMSAŞ'Türkiye'nin ilk 500 Firması' Listesinde…
Şirketimiz İstanbul Sanayi Odası tarafından belirlenen 'Türkiye'nin İlk 500 Firması'değerlendirmesinde 2014 yılında 401. sırada iken 2015 yılında 295. sırada yer almıştır.
* * *
2020 yılının Mart ayında TÜLOMSAŞ,TÜVASAŞ veTÜDEMSAŞ'Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş.' adı altında birleştirilerek tek bir şirkete dönüştürüldü. Şirket kısaltması TÜRASAŞ olarak belirlendi. Eskişehir TÜLOMSAŞ'da TÜRASAŞ'ın Bölge Müdürlüğü oldu.
Üzerinden iki yıl geçti. Ancak TÜLOMSAŞ döneminde gerçekleştirilen üretime ulaşılamamış olduğunu TÜRASAŞ'ın şahsıma göndermiş olduğu bilgilendirme yazısından öğrendim.
Yukarıda da yazdım.
Eskişehirlilerin beklentisi TÜRASAŞ'ın, TÜLOMSAŞ'ın 2020 yılında gerçekleştirmeyi planladığı ve 'Dünya Markası' olma hedefinin gerçekleştirmesi.
* * *

MEHMET ŞİMŞEK İLE YOLA DEVAM
Geçtiğimiz hafta genel kurula katılanların sayısının çok düşük olmasını protesto eden Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek, liste çıkarmayınca ertelenmişti.
Nihayetinde kongre geçtiğimiz pazar günü yapıldı. Beklendiği gibi ikinci bir liste çıkmadı. Yine şehrin ileri gelenleri ve eski başkanlar genel kurula katılmadı. 'Aman ne olur ne olmaz. İsmim listeye yazılırsa geri adım atamam. Bu sıkıntılı dönemde birde kulübün sıkıntılarıyla uğraşmayayım' demiş olacaklar.
Ve yine bir avuç Eskişehirspor sevdalısı kulübü terk etmediklerini gösterdi.
'Buradaki insanlar hala
kulübünü terk etmeyenler'
Mehmet Şimşek, geçen dönem görev alan ancak yeni dönemde yönetime girmek istemeyen isimlerin yerine yeni isimler yazarak göreve talip olduklarını söyledi.
Geçen dönem olduğu gibi kulübü yaşatmak adına taşın altına elini değil vücudunu koydu.
Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda mazbatasını almasının ardından konuşma yapan Mehmet Şimşek, 'Buradaki insanlar hala kulübünü terk etmeyen insanlar. Bu kulübün hala iyisinde de kötüsünde de arkasında olan insanlar. Zaten kulübün şaşaalı dönemlerinde olanlar şimdi terk etti, gitti. Kaldık biz bize. Biz şunu mu demeliydik, 'bir gün uyandık, FIFA'dan bir ceza geldi. Eksi üç yolluyoruz, eksi altı yolluyoruz, iki buçuk milyon para gönderin.' Paramız olmadığını herkes biliyor. Gittik bir şekilde hallettik. Nasıl hallettiğimizi mi anlatmalıyız? Yıllarca Toto'da kalan parayı Eskişehir'e getirdik. Övünmek mi gerekiyor? Biz yönetim kurulu ve başkanı olarak biz övünmek istemiyoruz. Biz kulübümüzü yukarıya doğru çıkartmak istiyoruz. Bu çekirdek kadromuzu da çıkartmak istiyoruz. Ben sadece bunların aleni bir şekilde anlatılmasını istemiyordum. Kulübü birine de satmıyoruz' dedi
* * *
Mehmet Şimşek başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
Mehmet Şimşek (Başkan), Erkan Koca, Mete Yılmaz, Selim Demircioğlu, Özgür Marankoz, Özgür Sürücü, Oğuz Şengel, Erkan Yücel, Hasan Fıstık, Hakan Sayın, Cihan Gürsoy, Tahsin Arman Şanbaklı, Mustafa Topkaya, Mustafa Kemal Bandırma, Serhan Taşdemir.
Şimşek ve yönetimine başarılar diliyor, tüm Eskişehirlileri destek olmaya davet ediyorum.
* * *