Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ordu'da çevre yolu üzerinde yapılmakta olan Akçetepe-1 Tünelin 'ışık görme' törenine katılarak tünelleri ve yolları barındıran bu projenin, Ordu ve çevre illerin ulaşımını rahatlatması bakımından son derece önemli olduğuna vurgulayarak tamamının 2023 yılında hizmete açılacağını duyurdu.
Karaismailoğlu, konuşmasında, son 20 yıl içerisinde ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 606 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını bu yatırımların içinde yüzde 61 oran ve 972 milyar liralık miktar ile aslan payını karayolları aldığını söyledi.
Bölünmüş yol uzunluğunun 6 bin kilometreden 28 bin 700 kilometreye çıkarıldığını, 2023 hedefinin ise 29 bin 500 kilometre olduğunu, 2035'te otoyol uzunluğunu, 8 bin 300 kilometrenin üzerine yükselteceklerini, karıncalar gibi çalıştıklarını karayollarında geçit vermeyen dağları tünellerle aştıklarını da belirtti.
14 AYRI KARAYOLUMUZUN YAPIM İŞİNİN PROJE
BEDELİ 11.2 MİLYAR LİRAYI GEÇİYOR
Tüm yurt sathındaki ulaşım ve iletişim yatırımlarından mavi ve yeşilin sembolü Ordu'nun da hak ettiği payı aldığının da altını çizen Karaismailoğlu, yatırımlar hakkında şu bilgileri vermiş:
'Hükümetlerimiz döneminde Ordu'da; toplam uzunluğu 40 bin 590 metreyi bulan, 25'i tek tüp, 9'u da çift tüp olmak üzere tam 34 adet tünel inşa ettik. Ordu'da devam eden 14 ayrı karayolumuzun yapım işinin toplam proje bedeli 11 milyar 230 milyon lirayı geçmektedir. Ordu'daki önemli karayolu yatırımlarımızdan birisi de ışık gördüğümüz Akçatepe-1 Tüneli'nin yer aldığı Ordu Çevre Yolu Projesi'dir. Ordu Çevre Yolu Projemizin proje bedeli 6 milyar 210 milyon lira. Uzunluğu 21,4 kilometre olan bölünmüş yol standardındaki projemizde toplam 9 bin 492 metre uzunluğunda 6 çift tüp tünel, 3 bin 676 metre uzunluğunda 11 çift köprü ile birlikte 414 metre uzunluğunda 5 tek köprü ve farklı seviyeli kavşaklarda yer almaktadır. Çevre yolunun 11 kilometrelik ilk bölümü 3 Mart 2019 tarihinde hizmete açıldı. Yolun kalan 11 kilometrelik ikinci bölümünde de çalışmaların yoğun şekilde devam ediyor. Bu şekilde hem transit geçişler rahatlayacak ve hem de şehir içi trafiğin yükü hafifleyecek. Ordu şehir merkezindeki günlük araç trafiği 60 bine ulaşmaktadır. Ordu Çevre Yolu ile 40 dakikalık seyahat süresi 15 dakikaya inecek. Projenin tamamlanmasıyla birlikte; bir yılda 6 bin 248 ton emisyon azaltımı olacak. Yine ayrıca, zamandan 198 milyon lira, akaryakıttan 31 milyon lira olmak üzere yıllık 229 milyon liralık tasarruf sağlayacağız. Şehrin doğusu ile batısı arasındaki ulaşım daha hızlı, rahat ve konforlu olacak.'
* * *
Neden Ordu'ya yapılıyor da Eskişehir Güney-Kuzey Çevre yollarının yapımı es geçiliyor?
Çünkü Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler AK Parti kurucuları arasında olan isim.
AK Partinin programını hazırlayanlar arasında yer aldı. MKYK Üyeliği ve AR-GE' den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. 3 Kasım 2002'de Ordu'dan milletvekili seçildi. 58, 59 ve 60. Hükümetlerde 2002-2009 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini yürüttü.
Başkan Güler, 31 Mart 2019 da yapılan Mahalli İdareler Genel Seçiminde de Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
Şimdi anladınız mı Ordu'ya çevre yolunun nasıl yapıldığını.
Ha şunu da belirteyim.
Ordu'ya çevre yolu yapımı yüzde yüz doğru. Başta Ordu olmak üzere bölgedeki diğer illeri de olumlu etkileyecek. Ayrıca kıskanmıyorum.
Ancak Ordu nasıl ki çevre yolunu hak ediyorsa Eskişehir'de hak ediyor. Çevre yolumuz yok. Geçmişte 'çevre yolu' diye yapılan yol artık şehir içerinde kaldı. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaların bütün yükünü taşıdığı gibi Ankara, hatta Ege ve Akdeniz'e giden araçların da yükünü taşıyor. O nedenle artık kaldıramıyor.
Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na ve kendisinden önceki bakanlara da 'Eskişehir'in Kuzey ve Güney Çevreyoluna acil ihtiyacı var' talepleri iletildi. Ancak olumlu bir sonuç çıkmadı.
20 yıl içerisinde ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısına yapılan 1 trilyon 606 milyar liranın üzerinde yatırımların içinde yüzde 61 oran ve 972 milyar liralık miktar ile aslan payını karayolları almış.
Bu aslan payından Eskişehir'in neden alamadığına takıldım.
Ordu veya diğer iller aslan payından nasibini alıyor da Eskişehir'in Güney-Kuzey Çevre yolları neden yapılmıyor?
AK Parti il başkanı veya milletvekilleri bunun izahını yapmalıdırlar.
Umudumuz ve beklentimiz 2023 yılı yatırım programına alınarak bir an evvel projelendirilip ihale edilmesi.
* * *

CHP'Lİ GENÇLER AK PARTİ'YE SESLENDİLER
CHP Eskişehir Gençlik Kolları Başkanı Cem Diler, Kemal Kılıçdaroğlu'nun gençlere verdiği 5 vaat üzerinden iktidara yüklendi.
Diler, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
'Geçtiğimiz haftalarda KYK borçlarının geri ödemelerinin açıklanmasının ardından Gençlerin Demokrat Amcası, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece anapara talep edilecek, o da iş bulduğunuzda' şeklindeki çağrısı ve çabalarının ardından iktidarın KYK borçlarının faizlerine yönelik yapmış olduğu çalışmayı eksik de olsa memnuniyetle karşıladık.
Doğduğu topraklarda doymak isteyen, iyi bir eğitim alıp memleketine hizmet etmek isteyen, eğitim alabilmek için borçlanmak zorunda kalan, devletin kendilerine en açık ifadesiyle tefecilik yapmaya çalıştığı milyonlarca KYK borçlusu genç arkadaşımız adına Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na tekrar teşekkür ediyoruz. 'Kemal Kılıçdaroğlu söyler, AK Parti yapmak zorunda kalır' şeklinde gerçek karşılığını bulmuştur. Toplumun tüm kesimlerinin sesini Milletin Sesini büyüten Genel Başkanımız Türkiye siyasetine yeni bir slogan armağan etmiştir. 'Kemal Kılıçdaroğlu söyler, AK Parti yapmak zorunda kalır'
KYK borçlarının sıfır faizle yapılandırılması, faizsiz ve taksitli geri ödeme sürecinin işe başladıktan sonra uygulamaya konulması Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu memleketin evlatlarına, gençlere 6 vaadinden biriydi aynı zamanda.
'AK Parti'yi 5 vaadimizi hayata
geçirmeye davet ediyoruz'
Kısa da olsa hala zamanınız varken sizleri diğer 5 vaadimizi de hayata geçirmeye davet ediyor ve bu vaatlerimizi tekrar söylüyoruz;
1- Aile destekleri sigortasından faydalanan ailelerin çocuklarına kamuya personel alımlarında pozitif ayrımcılık yapılacak, mülakat kaldırılacak, zorunlu hallerde kamera kaydıyla mülakat olacak. Torpile kökten son verilecek. Yerel yönetimler de dahil kamuda ilana çıkılan her pozisyon için şeffaf kurallarla işe alım yapılacak.
2- Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak. İlk internet aboneliklerinden vergi alınmayacak ve indirimli paketlere ulaşmaları sağlanacak.
3- Üniversiteye kayıt yaptıran 18 yaş üstü her gence kültür sanat etkinliklerinde kullanabileceği bin TL bakiyeli kart ya da mobil uygulama tanımlanacak. Bu kart veya mobil uygulama, finansal teknoloji ürünü olacak.
4- Gençlerden pasaport çıkarma işlemi ya da yurtdışına çıkış harcı alınmayacak.
5- Gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde ÖTV sıfırlanacak.
Yolun sonu görünüyor. Vaktiniz tükeniyor. Biz iktidara geldiğimizde gençlerin sorunlarını çözecek, vaatlerimizi yerine getireceğiz. Biz göreve gelene kadarki kısa süreyi iyi değerlendirmenizi umut ediyor, gösterdiğimiz yolda atacağınız her adımın bu milletin yararına olacağını ve kısa süre sonra iktidara gelecek olan bizlerin de işini kolaylaştıracağını belirterek şimdiden teşekkür ediyoruz.
Sizlere iki iyilik daha yapmak istiyoruz:
Genel başkanımızın gençlere 6 vaadinden biri olan ve bizim de çağrımızda ilk olarak dile getirdiğimiz kamuda liyakat ve şeffaflığın sağlanması, mülakatın kaldırılması vaadimizi hayata geçireceğinizden bu ülkede yaşayan herkes gibi bizler de şüpheliyiz.. Biz iktidara geldiğimizde vakit kaybetmeksizin bu eksiği tamamlar kamuda liyakati ve şeffaflığı esas kılacak her adımı atarız. Önce sizi göndereceğiz, sonra torpil sistemini bitireceğiz.
İkinci olarak Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik örgütleri olarak, AK Parti İl Başkanlıklarına vaatlerimizin geniş bir şekilde açıklandığı parti programımızı göndereceğiz. Detaylı bir inceleme yapmanızda fayda var. Cumhurbaşkanı'na en azından özetini bile iletebilirseniz bu ülkenin hayrına olacaktır.
* * *
CHP'li gençler bu taleplerinde yerden göğe kadar haklılar. AK Parti 2023 seçimlerine kadar bu taleplerin kaçına kulak verecek ve gerçekleştirecek. Bekleyip göreceğiz.
Ancak yıllardır partilerin muhalefetteyken verdikleri sözleri iktidara geldiklerinde yerine getirmediklerini gördük.
2023 seçimlerinde AK Parti iktidardan düşer CHP icraatın başına geçerse bu vaatleri veya kaçını gerçekleştirebilecek? Önemli olan bu. Muhalefetteyken bol bol vaatte bulunmak kolay, ancak geminin dümenine geçildiğinde nedense rota değişiyor.
* * *

Fıkra:

Morgdaki Cesetler
Savcı, morgdaki üç cesedi incelemek üzere gelmişti. Birinci ceset sırıtıyordu. Savcı nedenini sordu.
-'Milli piyangodan büyük ikramiyeyi kazanmış, sevincine dayanamamış, kalp krizi geçirip ölmüş' dediler.
İkinci ceset de sırıtıyordu. Savcı sordu:
-'Bu neden sırıtıyor?'
-'Bunun da oğlu doğmuştu. Sevinçten kalbine yenik düştü'.
Üçüncü ceset Temel'in kömür halindeki cesediydi. O da sırıtıyordu.
-'Bu neden oldu?' diye sordu savcı.
- 'Efendim, buna yıldırım çarptı'.
- 'Peki, neden sırıtıyordu?'
- 'Fotoğrafını çekiyorlar sanmış'.
* * *

DERS VEREN HİKÂYE:
Mutluluğun Peşinden Koşmak
500 kişi bir seminere katılmıştı. Konuşmacılardan biri durdu ve bir grup çalışması yapmaya karar verdi. İşe herkese bir balon vererek başladı. Herkes kendine verilen gazlı kalemle balonuna ismini yazmalıydı. Sonra bütün balonlar toplandı ve bir odaya kapatıldı.
Katılımcılar odaya alındı ve onlara 5 dakika içinde üzerine isimlerini yazdıkları balonu bulmaları söylendi. Herkes deli gibi bir o balona bir bu balona koşarak kendi adını aramaya başladı, katılımcılar birbirleriyle çarpıştılar, birbirlerini ittirdiler, ortalık tamamen bir kaos alanına döndü.
5 dakikanın sonunda kimse kendi balonunu bulamamıştı.
Konuşmacı bu sefer herkesin bir balon almasını ve üzerinde adı yazan kişiye o balonu vermesini söyledi. Kısa bir süre içinde herkes kendi balonuna kavuşmuştu.
Konuşmacı dedi ki:
'Yaşamımızda bunu görüyoruz. Herkes deli gibi mutluluğu arıyor ve nerede olduğunu bilmiyor. Bizim mutluluğumuz başkalarının mutluluğunda gizlidir. Onlara mutluluk verin; sizinki size gelir. Ve insanların yaşam amacı da budur…'