AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay Seyitgazi'de bir dizi ziyaretler gerçekleştirmiş, incelemelerde bulunmuş.
Günay, Seyitgazi Kaymakamı Kutsal Baytak'ı ziyaret ederek ilçede devam eden yatırımlar ve projeler hakkında bilgi almış. Kendisine ilçe kurum müdürleri yapılan yapılması gereken hizmetler hakkında bilgi vermişler.
Dış İlçelerden Sorumlu Milletvekili Günay, 'Seyitgazi İlçemizdeki devam eden yatırımları takip ediyoruz. Kaymakamımız ve kurum müdürlerimiz alanlarındaki gelişmeleri paylaştılar, destek olabileceğim konuları ve projeleri ilettiler. SYDV aracılığı ile dokunmadık ihtiyaç sahibinin kalmadığını görmek, dezavantajlı kesime yönelik hayata geçen projeleri dinlemek gerçekten büyük mutluluk verdi. Tarım alanındaki ihtiyaçları gözden geçirdik, takip edeceğimiz konuları not aldık. Kaymakamımız Kutsal Baytak başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim' demiş.
Oysa gerek Seyitgazilerin gerekse Eskişehirlilerin esas duymak istedikleri konu hakkında bir tek söz bile söylemiş.
Seyitgazi-Kırka Yolu ne zaman başlayacak?
Eskişehir'in Dış İlçelerinden sorumlu milletvekili Emine Nur Günay, geçtiğimiz aylarda AK Parti Milletvekili Nabi Avcı ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında Seyitgazi-Kırka yolunun yatırım programına alındığını belirterek şu bilgiyi vermişti:
'12 Ekim 2021 ziyaretimde KGM Abdülkadir Uraloğlu'na Seyitgazi-Kırka Dosyamızı takdim ettik ve Seyitgazi Kırka yolunun bir an önce gerçekleşmesini rica ettik, hemşerilerimizin haklı taleplerini ilettik. Eskişehir - Afyon İl Sınırı Devlet Yolunun uzunluğu 94 km'dir. Yolun 15 km'si bölünmüş yol olarak tamamlanmıştır. Devam eden bölünmüş yol proje ihalesi kapsamında 75 km'lik kesimde yatay ve düşey hat onaylanmış olup 2022 yatırım programına teklif edilmesi planlanmaktadır. Kısacası ilçe yollarını yakından takip etmekteyiz ve Hükümetimiz her yatırımda olduğu gibi dört ilçe yolu yatırımlarını da gerçekleştirecektir.'
Günay, '2022 yılı yatırım planına alınması teklif edilecek' demişti.
Seyitgazi-Afyon arasındaki yolun yapımı konusunda henüz verilmiş bir müjde yok.
'Proje çalışmaları devam ediyor. Proje çalışması tamamlandığında yatırım programına alınacak' diye ağzımıza bir parmak bal çaldılar! Hala onunla avunuyoruz…
Emine Nur Günay'a, 'Seyitgazi-Kırka-Afyon yolu proje çalışmaları tamamlandı mı? 2022 yatırım programına alındı mı? İhalesi ne zaman yapılacak ve ne zaman tamamlanacak' diye soruyorum.
Artık Eskişehirlilerin sabrı taşıyor.
Daha kaç can almasını bekliyorsunuz?
Başkan Uğur Tepe de isyan etti
Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, 'Seyitgazi-Afyon karayolunda düzenlemenin yapılması için binlerce imza toplayıp Ankara'da ilgili Bakanlığa teslim ettik. Daha kaç kişinin ölmesi bekleniyor?' diyerek isyan etmişti.
SARICAKAYA VE ESKİŞEHİR-ALPU YOL PROJELERİ
Prof. Günay, 'Sarıcakaya ve Alpu yollarının 2022 sonuna kadar büyük bir bölümünün bitmesi ve 2023 başlarında tamamlanması hedeflenmektedir' demişti. 2022 yılın bitimine 4 ay kaldı.
Emine Nur Günay'a ikinci sorum.
'Sarıcaya ve Alpu yollarının bitimi 2022 yılı sonu veya 2023 başlarında tamamlanacak mı?'.
* * *

DUYARLI BAŞKAN
Tepebaşı Belediyesi'nin ilkini Sazova Mahallesi'nde gerçekleştireceği mahalle buluşması etkinliği, gelen şehit haberleri nedeniyle konser ve eğlence düzenlenmeksizin yapılmış.
Tepebaşı Belediyesi'nin kent halkına moral ve motivasyon sağlamak amacıyla başlattığı sosyal etkinliklerden 'Hayat Komşularımızla Paylaşınca Güzel', Sazova Mahallesi'nde başladı. Etkinlikte konser ve eğlence de düzenlenecekti.
Ancak Pençe-Yıldırım harekat bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu 1 askerimiz ve 4 korucumuzun şehit olması nedeniyle etkinliğin konser kısmı iptal edildi. Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, etkinlik kapsamında mahalle sakinlerinin bir araya geleceğini ancak herhangi bir müzikli eğlence düzenlenmediğini ifade etti.
Bir taraftan 5 ailenin ocağına ateş düşmüş onlar bu acıyı yaşarken, diğer taraftan eğlence düzenlemek o ailelerin acısını yok saymak olmaz mıydı?
Duyarlı kişiler, etrafında bulunan kişilerin yaşadıklarına karşı ilgili davranırlar ve onları düşünerek hareket ederler.
Bu duyarlılığından dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı kutluyorum.
* * *

VELİLERDEN 'TEMİZLİK PARASI' İSTENDİĞİ DOĞRU MU?
Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Milli Eğitim Müdürlüğünü eleştirdiği açıklamasında, 'Tam güne yeni geçen okul idarelerine ödenek sağlanamadığı için okul aile birlikleri, velilerden temizlik görevlisi ve diğer kalemler gerekçe gösterilerek 4 ile 8 bin arasında astronomik rakamlar talep etmektedirler' iddiasında bulundu.
Alkan, 'Milli Eğitim Müdürlüğüne atandığı günden itibaren Sayın Pervin Töre, uygulamaları ile Eskişehir eğitim ortamındaki gerçek sorunlara neşter vuramamıştır. Kağıt üzerinde vizyoner projelere gündeme getirilirken, bu projelerinin gerçeklik boyutu tartışılmamaktadır. Asıl sorunumuz olan pandemi, merkezi okullardaki sınıf yoğunluğu, ikili eğitim ve derslik ihtiyacı gündeme dahi gelmemektedir. Diğer yandan, okullarda öğretmen seçimi olmayacak iradesi konmasına rağmen kayıt bölgesi dışından gelen öğrenci meselesinin çözümü nasıl olacak sorusu hala temel gündem olarak ortada duruyor. Tam güne yeni geçen okul idarelerine ödenek sağlanamadığı için Okul Aile Birlikleri, velilerden temizlik görevlisi ve diğer kalemler gerekçe gösterilerek 4 ile 8 bin arasında astronomik rakamlar talep etmektedirler. Bütün bunların yanında Eskişehir'deki okulların fiziki ve ekonomik durumlarını gözetmeden, yarışmacı mantıkla hazırlanması istenen son projelerden biri, okul idarelerini zor durumda bırakmıştır' dedi.
BEN UYARMIŞTIM
İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, geçtiğimiz günlerde 'Okullarda öğretmen seçimi olmayacak. Kurayla belirlenecek' açıklaması yapmıştı.
Töre'nin bu uygulamasının doğru olduğunu, yıllarca okul idarecilerinin velilerin öğretmen tercih etmeleri halinde 'bağış' adı altında para istediklerini, velilerin zor duruma bırakıldığını yazmıştım.
O yazımın içerisinde okullarda 2022-2023 eğitim-öğretim yılı öğrenci kayıtlarının başladığını, velilerden 'kayıt parası' adı altına 'bağış' isteneceğini de belirtmiştim.
Sayın Töre'yi bunun da önüne geçmesi konusunda bilgilendirmiştim.
Demek ki İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, okul idarecilerine 'velilerden zorla bağış istenmeyecek' diye uyarmamış olacak ki, Eğitim-Sen Başkanı Faik Alkan, 'Okul Aile Birlikleri, velilerden temizlik görevlisi ve diğer kalemler gerekçe gösterilerek 4 ile 8 bin arasında astronomik rakamlar talep etmektedirler' iddiasında bulunmuş.
Asgari ücretle çalışan ve evine tek maaş giren bir veli istenen bu parayı nasıl verecek?
Yaşadığımız bu ekonomik kriz ve hayat pahalığı nedeniyle zar zor geçinen aileler aldıkları maaşını okula mı bağışlasın?
* * *
Aslında velilerden okul Aile Birlikleri kendi kafalarına göre para istemiyor.
Okul idarecileri talep ediyor, onlarda istiyor.
İddia edildiği gibi velilerden 4 ile 8 bin lira arasında 'kayıt parası' adı altına 'bağış' toplayan okullar var ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu okul idarecileri hakkında derhal soruşturma açmalı.
Yoksa bunun önüne geçmek çok ama çok zor.
* * *

DERS VEREN HİKÂYE:
Mutluluğun Peşinden Koşmak
500 kişi bir seminere katılmıştı. Konuşmacılardan biri durdu ve bir grup çalışması yapmaya karar verdi. İşe herkese bir balon vererek başladı. Herkes kendine verilen gazlı kalemle balonuna ismini yazmalıydı. Sonra bütün balonlar toplandı ve bir odaya kapatıldı.
Katılımcılar odaya alındı ve onlara 5 dakika içinde üzerine isimlerini yazdıkları balonu bulmaları söylendi. Herkes deli gibi bir o balona bir bu balona koşarak kendi adını aramaya başladı, katılımcılar birbirleriyle çarpıştılar, birbirlerini ittirdiler, ortalık tamamen bir kaos alanına döndü.
5 dakikanın sonunda kimse kendi balonunu bulamamıştı.
Konuşmacı bu sefer herkesin bir balon almasını ve üzerinde adı yazan kişiye o balonu vermesini söyledi. Kısa bir süre içinde herkes kendi balonuna kavuşmuştu.
Konuşmacı dedi ki:
'Yaşamımızda bunu görüyoruz. Herkes deli gibi mutluluğu arıyor ve nerede olduğunu bilmiyor. Bizim mutluluğumuz başkalarının mutluluğunda gizlidir. Onlara mutluluk verin; sizinki size gelir. Ve insanların yaşam amacı da budur… Mutluluğun peşinden koşmak.'
* * *

FIKRA:
CAN SIKINTISI
Sol gözü takma olan adam otobüse binmişti. Otobüs kalabalık hava sıcaktı. Bir
süre sonra sıcaktan bunalan, terleyen ve canı sıkılan adam, takma gözünü
çıkardı, havaya atıp tutmaya başladı.
Durumun biraz sonra farkına varan yanında oturanlar dehşetle irkildiler.
-'Ne oluyor yahu!...'
Adam gayet sakin gözü atıp tutmaya devam ederek cevap verdi :
-'Hiç, burada canım sıkıldı da ön taraflarda yer var mı diye bakıyordum!'.