Kadıköy’de bıçaklanarak yaşamını yitiren 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin adı Ataşehir’de yenilenen kaykay parkına verildi. Parkın açılış töreninde, Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, bu alanın hem Ahmet’in anısını yaşatacağını hem de çocukların güvenle ve neşeyle kaykay yapabileceği bir mekan olacağını söyledi.
Mattia Ahmet’in annesi Yasemin Minguzzi, parkı “Ahmet’in evi” olarak nitelendirirken, teyzesi Aylin İyiyazıcıoğlu ise parka büyük değer verdiklerini belirtti. “Gönül isterdi ki Ahmet de burada kaykay yapsın” dedi.
Açılışa Türkiye Kaykay Milli Takımı Antrenörü Tuncay Koçal, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program sonunda Mattia Ahmet’in arkadaşları ve yaşıtları parkta kaykay gösterisi yaptı.
Mattia Ahmet Minguzzi, 24 Ocak’ta kaykay malzemesi almak için gittiği Kadıköy’de bıçaklı saldırıya uğramış ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili 4 sanığın yargılandığı dava ise devam ediyor.