CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, ES TV'de yayınlanan Açıkça programının konuğu oldu. Dalgıç, gazeteciler ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş ve muhabirimiz Meltem Karakaş'ın sorularını yanıtladı.

8 BİN EVİN KAPISINI ÇALDIK
Tepebaşı örgütü olarak sahada olduklarını anlatan CHP'li Dalgıç, 'Pandemi bittikten sonra önce köyleri gezmeye başladık, tarımla ilgili yaptıklarımızı anlattık. Broşür çalışması yapmadık. Kesinlikle ev çalıştık. Bütün köyde tarlasında, bahçesinde kim varsa hepsine gittik. Bu çalışmamızı kapı kapı yapmaya başladık. Ramazan girmeden önce 8 bin haneye girmiştik. 8 bin evin kapısını çaldık. Yani bizim burada gördüğümüz üzere iktidarın görmemesi mümkün değil. Çok yoğun bir yoksulluk, çok yoğun bir memnuniyetsizlik var. Hani iktidarları ekonomi getirir, ekonomi götürür dedikleri şey, eğer gerçekleşirse bu seçim… Şimdi insanlar şunu yapıyor, kapıyı çalıp görüşmeye çalıştığımızda bir sağı solu kontrol ediyor. Duyan var mı diye. Fakat sandıkta umulmadık bir olay yaşanacağını düşünüyorum' dedi.

İNSANLAR KORKUYOR
'Cumhuriyet Halk Partisi'nden geldik dediğimiz zaman önce bir durup anlamaya çalışıyorlar' diyen Dalgıç, 'Konuşmaya başlamadan önce mutlaka bir sağı solu kontrol edip konuşuyorlar. Birkaç gün
önce EYT mitingi vardı. Daha çok büyük katılım bekliyorlardı. Çünkü asıl sendikalardan destek verdiler. Yani herkes katılacak ama sendikaların bu işçileri örgütleyip mitinge götüreceğini beklediler. Bir tane sendika gitmiş. Çünkü diğer sendikaların hepsine baskı yapılmış. Şimdi EYT'liler 2012'den beri hakkı yenmiş. Bugün bir şey yapabilirler, miting yaparlar ama o EYT'liler hani derler ya kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz diye o EYT'liler de patlayacak' diye konuştu.

TARIM POLİTİKAMIZI ANLATTIK
Önümüzdeki 4 ayda hedeflerinin 130 bin haneyi gezmek olduğunu söyleyen Dalgıç, 'Sosyal medya üzerinden yapılan siyasetin çok etkili olduğunu düşünmüyorum. Tek taraflı atılan bir mesajda ikna çok mümkün değil. Biz gittiğimiz kapılarda yarım saat konuşup ikna edemediğim şeyi bir mesajla halledemem. O yüzden bizim yöntemimiz tek tek bütün kapılara gidecek. Biz bütün köylerde tarım politikamızı anlattık. Biz oraya insanlara anlatmaya gidiyoruz ama onlar bizden daha çok anlatıyor. Çok dertliler. Bugün açıklandı. Üretici fiyat endeksi tarım da yüzde 118. Geçen sene buğday fiyatı 2 buçuk lira açıklandı. Daha sonra 6-7 liraya buğday ithal edildi. Dünyada 3'üncü buğday ithal eden ülkeyiz. Koş çok zor geçecek ve dünya stoklarını artırma peşinde' dedi.
Editör: TE Bilisim