Sivrihisar Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali Sivrihisar Açık Hava Heykel Müzesi alanında gerçekleşti. Eskişehir ve çevre illerden festivale binlerce kişi akın etti. Festivale Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Letonya Büyükelçisi Peteris Vaivars, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Sayın, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum ve STK ve kurum temsilcileri katıldı.

YASATACAĞIZ
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, 'Nasreddin Hocamızın bize miras bıraktığı iyilik ve güzelligi siz değerli misafirlerimizle paylaşmak, nesilden nesile aktarmak ve asırlarca yaşatmak istedik' dedi.

BELEDİYECİLİK YAPTI

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, festivalin Sivrihisar'ın tüm Türkiye'ye ve tüm dünyaya tanıtılması için çok önemli bir fonksiyon olduğunu ifade etti. Avcı, '2014 yılından beri Sivrihisar Hamid başkanı öncülüğünde her alanda çok büyük katılımlar gerçekleştirdi. Bu kısa süre içerisinde Sivrihisar'da elektrik, doğalgaz, kanalizasyon, içe suyu alt yapı çalışmaları tamamlandı. Sivrihisar OSB'nin altyapı ve üst yapı çalışmaları tamamlandı. Bunlara ilave olarak ayrıca bu dönemde Sivrihisar Devlet Hastanesine de 88 yataklı ek bina yapıldı. Yine Sivrihisar Belediyemizin ve başkanımızın özel girişimi ve gayretleriyle 75 park ve 90 bin metre kare alan yeşil alana dönüştürüldü. Bütün bunların yanı sıra Seyir terasını, Açık hava müzesini, uygulamalı kilim müzesi ilçeye kazandırıldı. Zaim Konağı
da restore edildi ve ziyaretçilerimizin hizmetine açıldı. Ayrıca Nasreddin Hoca Kültür Evi, Eski Askeri Hastane Kapalı Salonu restorasyon çalışmaları tamamlandı. Bunların yanı sıra Sivrihisar'da yöresel lezzetlerin tanıtımı amacıyla restoran ve kafelerin açılması sağlandı. Ben bütün bu hizmetleri sebebiyle değerli başkanım, sevgili kardeşim Hamid Yüzügüllü'ye çok teşekkür ediyorum. Belediyeciliğin nasıl yapılması gerektiğini sadece Sivrihisar'a değil, bütün Eskişehir'e gösterdi' diye konuştu.

DÜNYA TANIYOR
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ise şunları söyledi: 'Nasreddin Hoca ayrıca büyük bir bilgin, düşünce adamı, bir yönetim gurusu aynı zamanda. Nasreddin Hoca'nın önemini yurt dışında bulunduğumuz dönemde yabancılardan öğrendim diyebilirim. Biz sadece fıkralarından bahsediyoruz ama onlar onun nasıl bir yönetim gurusu olduğundan bahsediyorlar. Bu durumdan çok etkilendim. Burada bulunan Türkiye, ABD, Moldova, Sırbistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Letonya'dan gelen dans grupları ortak dansı bir bundan dolayı çok mutlu oldum.'


HALKALI SEKER OYNADILAR
Açılış konuşmalarının ardından Türkiye, ABD, Letonya, Moldova, KKTC, Sırbistan'dan gelen katılımcılar özel gösterileri sundu. Festival'de 6 farklı ülkeden katılımcıların son gösterisi ise büyük beğeni topladı. Toplu olarak alana çıkan katılımcılar halkalı seker ve erik dalı türküsüyle muhteşem bir oyun gösterisi sundu. Letonya Büyükelçisi Peteris Vaivars ve Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü de grubun arasına girerek Eskişehir'in yöresel müziği olan halkalı seker oyununu icra etti. Festivalin ilk ayağı misafir ülkelere hediye takbir kardeşlik görüntüsü dimi ile son buldu.


Editör: TE Bilisim