AK BELEDİYECİLİKLE TANIŞTIRACAĞIZ
2024 yılında Tepebaşı'nı AK Belediyecilikle tanıştıracaklarınısöyleyen Çizmelioğlu, 'Il başkanımızın hedefi Büyükşehir'i almak ve ilçeleri almaktır. Benim Tepebaşı ilçe Başkanı olarak hedefim tabi ki Tepebaşı'nı almak aynı zamanda Büyükşehir'i ve ilçeleri almak kendi nezdim de Tepebaşıyla alakalı çalışmaları yapıyoruz. Tabi ki bunu söylerken çok uç bir şey söylemiyoruz. Bizde önce zamanında ilçe belediyesi olan zamanında çok ufak oylar ile büyükşehir ile alakalı çalışmalar yapıyoruz. Bunlara ben su şekilde balkıyorum. Hedefimiz tüm samimiyetimle söylüyorum Cumhurbaşkanımızın bize vermiş olduğu doğrultuda 2023 hedeflerimiz var ilk önümüzde milletvekilli seçimleri var. Ondan ziyade tabiî ki 2023 seçilerinde başarılı olarak çıkacağımıza inanıyoruz. Ama bizim asıl ilçe başkanının, bir il başkanının hedefi yerelde başarılı olmaktır. Ve biz onun için de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Muhalefetliğimizi yapmaya devam edeceğiz. İnşallah 2024 yılında Tepebaşı'nı AK Belediyecilikle tanıştıracağız' seklinde konuştu.
ŞAHSA OY VERİYORLAR
AK Parti'nin Eskişehir'de genel seçimlerde yüksek, yerel seçimlerde düşük oy alması ile ilgili konuşan Çizmelioğlu, 'Aslında suna bakmak lazım anlık seçim stratejisinde değişiklikler oluyor. Mesela hatırlayın 2019 seçimlerinde bir patates mantığı çıkmıştı. Hatırlar mısınız çuvalı suydu buydu falan yerel seçimde insanlar şahısa bakarlar sahsa oy veriler, sahsın ismine oy veriler, genel seçimde ülkeyi yönetecek kişiye oy verirler ondan dolayı 2019 seçimlerinde sahsa bakıldı. Bizim aldığımız oy belli Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki adayın aldığı oy belli buna göre insanlar seçimini kullanıyorlar' diye konuştu.
ESNAFI, VATANDAŞI DİNLİYORUZ
İlçe teşkilatı olarak yaptıkları çalışmalardan da söz eden Çizmelioğlu, 'Pazartesi günleri çay simit programlarımız var, belli bir mesafe doğrultusunda, hijyen doğrultusunda bunu gerçekleştiriyoruz. Çay simidi biz önemsiyoruz. Bu çay simit programlarımızda bir gün öncesinden diyoruz ki; bir komsu edasıyla değerli esnafımız yarın sabah Allah nasip ederse sizler ile beraberiz sıcak simitlerimizi de alacağız. Biz simitlerimiz alıyoruz. Orada muhabbet ediyoruz. Mahallenin sorunlarını dinliyoruz. İlçenin sıkıntılarını konuşuyoruz. Belki genel politikaları konuşuyoruz. Yerel politikaları konuşuyoruz. Neler yapılacağını, neler yapılması gerektiğini konuşuyoruz. Samimi olarak söylüyorum esnafı o ilçenin, o mahallenin nabzını tutuyor, o mahallenin sıkıntılarını konuşuyor ve ben çok yerinde olduğunu düşünüyorum. Iki buçuk senedir bu programı gerçekleştirdik, il başkanımız da katıldı. Kendisi, 'Ben de katılmak istiyorum' dedi. Çok da güzel oldu. Bunu yapmamız lazım çay simit ile başlıyoruz' seklinde konuştu.
CHP VE İYİ PARTİ NE YAPIYOR?

CHP ve İYİ Parti'nin Tepebaşı'nda herhangi bir çalışma yapmadığını söyleyen Çizmelioğu, 'Salı günü halk günü yaptık. Vatandaşlarımızla beraber olduk. Sıkıntılarını, sorunlarını dinliyoruz. Aksamları yönetim toplantıları yapıyoruz. Çarşambaları mahalle buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Bazen Perşembe günleri mahalle buluşmalarını yapıyoruz. Esnafları geziyoruz ardından camii derneklerinde hasbihal ediyoruz ardından engelli, yaslı ziyaretleri gerçekleştiriyoruz ardından yine o alanda bulunan bizim üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Perşembe günü STK ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Cuma günü Tepebaşı gönül sofrası diye bir şey var yine vatandaşlarımıza pide, ayran, tatlı ikram ediyoruz. Orada bir gönül sofrası kuruyoruz. Cumartesi ve Pazar günleri açılış ve kapanışlarımız oluyor. CHP'nin Tepebaşı İlçe Teşkilatı nerede görüyor musunuz? Hodri meydan ya AK Parti'nin Tepebaşı İlçe Teşkilatı gün gün neler yaptığını söylüyor Cumhuriyet Halk Parti ilçe teşkilatı ne yapıyor? İYİ Parti'nin ilçe teşkilatı ne yapıyor? Sadece yaptığı şey çamur at izi kalsın mantığıyla bu şekilde siyaset yapılmaz veya bir belediye başkanın altına sığınarak siyaset yapılmaz' ifadelerini kullandı.
KAPALI PAZAR YERİ YAPILMALI
Tepebaşı'nın kapalı pazar yerine ihtiyacı olduğunu söyleyen Çizmelioğlu, 'Tepebaşı Belediyesi ne yapıyor da eleştirelim yaptığı ne de bunu karsısında eleştirilelim. Baksan'ı dönüştürüyoruz demişlerdi hiçbir şey olmadı. Baksanımızın ve Tepebaşımızın belli noktalarındaki içler acısı hali. Eskişehir'de 400 bin nüfusluk ilçesinden bahsediyoruz Tepebaşı yaklaşık 400 bine dayandık. Tepebaşı Belediye Başkanı şu şehre kaç tane kapalı Pazar yeri yaptı? Su anda gidin Kırka öncesinde bir belde idi simdi mahalle oldu. Kapalı pazar yeri var ya gidin 1000 nüfusu yok Oklubalı köyünde kapalı Pazar yeri var' dedi.

ÇÖP SORUNU ACİL ÇÖZÜLMELİ
Tepebaşı'nda çöp sorunun çözülmesi gerektiğini ifadeeden Çizmelioğlu, 'Çöp, çamur, çukur üçünün de acil manada çözülmesi lazım. Şimdi parsel parsel satıyoruz. Tepebaşı ilçemizi ada ada, parsel parsel satıyoruz. Batıkent'e pazar yeri sözü verdi ben burada soruyorum. Lütfen ne zaman yapacak? Yani Tepebaşımızın dört bir yanında pazar ihtiyaçları var. Sizlere soruyorum vatandaşlarımız bu karda kışta yarın karlar yağacak, yaslı dedelerimiz, ninelerimiz nerede pazar yerlerine girecekler o soğukta? Kapalı Pazar yerlerimiz olsa iyi olmaz mı' diye konuştu.
TEMİZ BELEDIYECİLİK İSTİYORUZ
Temiz belediyecilik istediklerine dikkat çeken Çizmelioğlu, 'Bizim istediğimiz böyle bir belediyecilik temiz bir belediyecilik şeffaf bir belediyecilik yapılabilir bir belediyecilik vizyon sahibi bir belediyecilik istiyoruz. Bunu içerisinde her şeyi koyabiliriz su an Sazova Kültür Merkezi yıllardır mezbelelik durumda. 10 yılı da geçti hasat durumda ya Kültür Bakanlığı bunu yapmış sana vermiş sadece ince isçiliğin kalmış niye yapmıyorsun?' seklinde konuştu.
BORCU VARSA ÇALIŞIYORDUR
'Bir belediyenin ne kadar çok borcu varsa ben samimi olarak söylüyorum o kadar çok is yapıyor manasına gelir' diyen Çizmelioğlu, '2018 yılında Çamlıca kapalı pazar yeri sosyal tesis için 5 milyon lira kredi talep olmuş. Tepebaşı Belediyesi'ne de 2019 yılı seçiminden hemen sonrasında İller Bankası tarafından kredi talebi devam edip edilmediği sorulmuş. Çok acıdır. Tepebaşı Belediyesi ne yapıyor biliyor musunuz, krediden vazgeçtik diyor niye çünkü seçimleri kazandık artık seçim zamanı insanları kandırdık burayı yapacağız dedik sözünü verdik ve simdi artık yapmıyoruz. Buna geliyor simdi olay vazgeçtik diyor oradan vazgeçtik bize kredi vermeyin diyor ve çıkıyor mecliste diyor ki biz İller Bankası'ndan kredi alamıyoruz. Yeni Bağlar mahallesi yol yapımı için 3.9 milyon lira kredi almış, Fevzi Çakmak Çocuk Eğitim Merkezi için 1 milyon lira kredi almış su anda İller Bankası'nda aldığı kredi. 15 milyon borcu var, çok büyük bir meblağ değil. Bir ada satarsın bunu kapatırsın. Bir belediye için borç yiğidin kamçısıdır. Bir belediyenin ne kadar çok borcu varsa ben samimi olarak söylüyorum o kadar çok iş yapıyor manasına gelir. 2020 yılında hiçbir kredi talebinde bulunmamış asıl acı olan bu 2020 yılında hiçbir resmi olarak kredi talebinde bulunmamış. Ben size ne aldığını söyleyeyim 2017 yılında 3.5 milyon lira kredi almış, 2016 yılında 12 buçuk milyon kredi almış, 2015 yılında 12 buçuk milyon kredi almış, 2014 yılında 5.2 milyon kredi almış, 2013 yılında 23 milyon lira kredi almış. Demek ki sen İller Bankası'na başvurunu yaptığında, kredi talebi makulse alıyorsun he sonra vazgeçiyorsan o maalesef senin bileceği iş' dedi.
SEN VAHİM DURUMDASIN DEMEKTİR
'Bir belediyenin ne kadar çok borcu varsa ben samimi olarak söylüyorum o kadar çok is yapıyor manasına gelir dediniz. Fakat daha önce de belediyeyi borçlu olduğu için eleştirmiştiniz' sorusuna yanıt veren Çizmelioğlu, 'Ya bakın sunu söylemeye çalışıyorum biraz önceki verdiğim rakamlar şuraya getireceğim şirket elemanlarının parsını ödeyemeyecek noktaya geldiysen eğer sen benzin istasyonu ihalesine girdiğinde bir benzin istasyonu senin ihalene girmekten kaçıyorsa o zaman sen vahim durumdasın demektedir' dedi.
AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA
AK Parti Tepebaşı Meclis Üyesi Meliha Çelik ve AK Parti Üyesi Mehmet Kızılinler'in istifa ederek CHP'ye geçmesiyle ilgili konuşan Çizmelioğlu, 'Açıkçası sürpriz oldu. Bu konu ile bir bilgim yoktu. Öncelikle sunu söyleyeyim bizler hiçbir şekilde her vatandaşımız için bugün AK Parti'ye üyeliğini yapar yarın gider Cumhuriyet Halk Partisi'ne gider üye olur vatandaşımızın çok doğal hakkıdır demokratik hakkıdır bunu niye böyle yaptın demenin anlamı yok ben şuraya geleceğim Veteriner odasıyla alakalı bu bizim oylarımızla bir yere seçilmiş Ak Partinin oyları ile seçilmiş birisi değil yorum dahi yapmam saygı duyarım. Simdi AK Parti'nin oylarıyla AK Parti'nin belirlemiş olduğu sıralamayla siz Cumhuriyet Halk Partili belediye meclis üyeliği seçiyorsunuz hiç önemli değil tekrar söylüyorum insanlar farklı partilerde farklı siyasetler yapabilir. Simdi Meliha hanımın yaptığı su AK Partili insanların AK Parti'ye oy verdiği, onu meclis üyesi yaptığı kişi su anda Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapıyor bu aslında emanete ihanettir. AK Parti'de siyaset yapmak istemiyorsan istifanı vereceksin, istifanı verdikten sonra gideceksin Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapmak istiyorsan yapabilirsin saygı duyarız, hiçbir şekilde bir şey demeyiz ama kusura bakmayın AK Parti'nin vermiş olduğu oylar ile meclis üyeliği yaptınız. Bu şekilde bakmak lazım. Hem açıklama borcu var hem istifa borcu var. İstifasını versin ardından nereye gitmek istiyorsa gidebilir. Halk nasıl meclis üyesi belirliyorsunuz diye soruyor. Onu belirleyenler sor dedim ben de' diye konuştu.
Editör: TE Bilisim