Zafer Partisi Eskişehir il örgütü, teşkilatlanma sancılarını üzerinden atıp 2023 seçimleri için kolları sıvadı.
2023'de yapılacak olan milletvekili seçimlerinde ilk kez sandığa girecek.
Zafer Parti'sinin Genel Başkanı Ümit Özdağ, özellikle Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacılar konusunu sık sık gündeme getiriyor.
'Anadolu Kalesi' projesiyle Türkiye'de yaşayan '8 milyon sığınmacıyı' ülkelerine geri göndereceklerini ve bu kapsamda hazırlıklar yaptıklarını söylüyor.
Eskişehir İl Başkanı Bayram Bingöl'de yaptığı basın açıklamalarında sığınmacılar konusunu sıcak tutmaya çalışıyor.
Belki de Türk halkının hassas olduğu konuyu gündemde tutarak partisine oy toplamaya çalışıyor. Başarılı olur mu? Bugünden bir şey söylemek doğru olmaz.
Zafer Partisi İl Başkanı Bingöl, yaptığı basın toplantısında sığınmacılar konusunu gündeme getirdikten sonra Türkiye'nin Atatürk ilke ve inkılaplarından uzaklaştığını iddia etti.
t.c devletini1923 ayarlarına tekrar çevireceğiz
Zafer partisi olarak halkın sesi olmaya ve halkın derdiyle dertlenmeye ant içtiklerini belirten Bingöl şöyle konuştu:
'Zafer partisi, siz gazetecilerin, dışarıdaki simitçinin, esnafın, sanayideki işçinin ve işverenin hareketidir. Bu halkın hareketi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni 1923 ayarlarına tekrar çevireceğiz. Ülke 20 yıldır Atatürk ilke ve inkılaplarından ciddi anlamda uzaklaştırıldı. Ülkemizin Atatürk'ün ilke ve inkılaplarıyla alakalı ciddi bir pansumana ihtiyacı var. Bu pansuman görevini de bizler Zafer Partisi olarak üstlendik.'
Tarikatlara, cemaatlere geçit vermeyeceğiz!
Geçtiğimiz günlerde bir tarikat liderinin öldüğünü ve aynı gün 2 şehit varken bunun tarikat lideri kadar gündem olmadığına dikkat çeken Bayram Bingöl, Türkiye Cumhuriyeti devletinin tarikatlara, cemaatlere bırakılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.
Bingöl, basın açıklamasındaki dikkat çeken sözleri şöyle:
'Eskişehir İl Başkanı olarak 'Yüce Türk milleti sizin gibi tarikat ve cemaat liderlerini asla unutmayacaktır.' şeklinde bir tweet attım. Evet, unutursak kanımız kurusun. Mahmut gider Ahmet gelir Ahmet gider Hasan gelir biz halk olarak aklımızı kiraya verdiğimiz sürece bizleri devamlı yönetecek sadece isimler değişir.
futbol takımı tutar gibi
partizanlık yapmayalım
Vatandaşlar çocuklarımızı nasıl okutacağız, yurt kiralarını nasıl ödeyeceğiz diye düşünmeyecekler çünkü devlet her zaman vatandaşların yanında olacak ve devletin vatandaşların yanında olduğu dönemde de tarikat ve cemaatlere ihtiyacının olmayacak. Zafer Partimize siz değerli basın mensupları da sahip çıkalım. Artık futbol takımı tutar gibi partizanlık yapmayalım. 1923 ayarlarına geri dönelim. 20 yıldır üstüne basa basa söylüyorum Atatürksüz siyaset yapmaya çalıştılar. Olmadığını halk olarak hep beraber gördük. Biz zafer partisi olarak şunu da söylüyoruz Alparslan da bizim Metehan da bizim Fatih Sultan Mehmet de Atatürk de bizim. Türkiye'nin sigortası olmaya talibiz. Vatanıyla Atatürk'üyle ne mutlu türküm diyebilen herkese kapımız açık. Hepinizi bekliyoruz'.
* * *
Zafer Partisi İl Başkanı Bayram Bingöl'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkmasını önemsiyorum.
Ancak Atatürk'e sahip çıkarak Atatürk üzerinden 'oy devşirmeyi' düşüyorlarsa bu yanlış.
Başta Atatürk'ün kurduğu CHP olmak üzere bir partinin dışında (onun da hangi parti olduğunu anlamışsınızdır) siyasi partiler ağızlarını açtıklarında 'Atatürk' diyorlar. Atatürk ilke ve inkılaplarını savunuyorlar. Yine bir parti hariç bölücü terör örgütünün karşısında duruyorlar.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bölücü terör örgütünün Türkiye'de ve Türkiye sınırında kökünü kazımak adına başarılı operasyonlar yapıyor.
Bu da halk tarafından takdir görüyor.
* * *

'Eskişehir ekonomisi için enerji yatırımları artmalı'
Türkiye Genç İş İnsanları Derneği Eskişehir Şubesi Başkan Yardımcısı Özgür Tekgöz,
milyarlarca yıllık dünyanın doğasının en çok bu son yüzyılda tahrip edildiğinin altını çizmiş. Dünyanın sürdürülebilirliği için günümüzün öncelikli konularının temiz çevre ve temiz enerji haline geldiğini anlatmış.
İktidar tarafından verilen teşviklerle Güneş ve Rüzgar Enerjiye yapılan yatırımların cazip hale geldiğine, talep patlamasına dikkat çekmiş.
* * *
Türkiye ekonomisi için stratejik önemdeki sektörler arasında bulunan enerjide alternatif kaynaklara yatırımlar devlet desteklerinin de katkısıyla hızla artıyor. Coğrafi konumunun sunduğu avantajlarla yüksek güneş enerjisi potansiyeline sahip olan Türkiye, bu alandaki yatırımlarla dünyada 14, Avrupa'da ise 7'nci sıraya kadar yükseldi.
Güneş Enerji Santralleri (GES), ürettiği fazla enerjiyi yatırıma dönüştürmek isteyen firma ve konut sahiplerinin gözdesi haline geldi. Güneş enerjisi yatırımcıları, 5 yıl gibi kısa bir sürede kazanç sağlamaya başlıyor. Kurulum ve kullanım kolaylığının yanı sıra çevreci yönüyle de ön planda olan GES yatırımları hızla artmaya devam ediyor. Ülkemizin 2019 sonu itibarıyla 5,9 gigawatt seviyesinde bulunan güneş enerjisi kurulu gücünün 2024'te 15,1 gigawatt'a kadar yükselmesi bekleniyor.
'yatırım yapmayı düşünenler sıraya girmeli'
Dönelim tekrar Türkiye Genç İş İnsanları Derneği Eskişehir Şubesi Başkan Yardımcısı Özgür Tekgöz'ün konuşmasına.
'Güneş ve rüzgar yatırımcıları için açıklanan, 4. Bölge Destekleri ile önü açılan KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, yüzde 30 oranında vergi indirimi, 6 yıl boyunca sigorta prim desteği gibi destekler ile bu yatırımlar daha da cazip hale gelmiştir. Enerjide verilen teşvikler sektörün önünü açmıştır. Cari açığı ve enerji açığını kapatmada da rol sahibi olacaktır. Tüm bu teşviklerden sonra; elektrik tüketimine sahip olan veya arsasında/çatısında güneş enerji santrali kurulum potansiyeli olan ticarethane sahiplerimiz ve sanayicilerimizin enerji yatırımlarına yoğunlaşmışlardır. Türkiye'de Güneş enerji santrali kurulum (EPC) firmaları; taleplere yetişememektedirler. Talep yoğunluğu yaşanan bu sektörde Eskişehir'imizde enerji konusunda yatırım yapma düşüncesinde olan kişileri ivedi bir değerlendirme yaparak; kurulum için sıraya girmeye davet ediyorum. Mevcut yoğunluğun nedeni fotovoltaik panel tedarikine yetişilememesi olup, 2023 itibari ile inşaat ruhsatı alacak olan tüm yeni yapıların yüzde 5 kendi elektriğini üretme zorunluğu ile bu talep daha da artacaktır. Bu talepler doğrultusunda ülkemizde birçok panel ve hücre üretimi fabrikaları yatırımları açıklanmıştır. Bu yatırımlar; çevrecilik ve sürdürülebilir politikalar için önemli bir adım ve aynı zamanda ülkemizin enerji üretiminde yükünü hafifletmekte önemli rol sahibi olacaktır.
'Eskişehir 14. sırada, çatı
GES'leri daha çok kurulmalı'
Eskişehir'de bulunan toplam kurulu GES gücünün 160 MW olup Türkiye'de 14. sırada yer alıyor. Tepebaşı Belediye'sinin Türkiye'nin ilk çatı GES'lerini kuran belediye.Odunpazarı Belediyesi de 1.2 MW büyüklükteki Türkmentokat GES'i devreye aldı. Büyükşehir Belediyesi'nin hem GES hem BES (Biyokütle-Çöp) santralleriyle temiz enerji ürettiğini gördüğümüzde şehrimize öncü olan belediyelerimiz ile gurur duymaktayız. Eskişehir Sanayi Odası'nın çalışması olan bir fabrikanın atığının başka bir fabrikanın hammaddesi olduğu Simbiyotik Atık Projesi'nin de çok başarılı olacağına inanıyorum. Özel sektöre geldiğimizde ise Türkiye'deki ilk 10 GES'ten birisinin Eskişehir'de kurulduğunu ve kurulduğu dönemde ülkemizin en büyük tek eksen takip sistemli güneş enerji santralini kurduğumuzu düşünür isek, tüm bunların örnek alınması gereken değerler olduğunu ve özellikle sanayi bölgesinde görmeye başladığımız çatı GES'lerin artmasını ümit ediyoruz.'
DEVLET 10 YIL ALIM GARANTİSİ VERİYOR
GES sistemleri sayesinde tasarruflu elektrik tüketiminin aynı zamanda bir yatırım aracı haline geldi. Devletimiz, GES sistemini kuranlara ürettikleri enerjinin fazlası için 10 yıl alım garantisi veriyor. Evleri ya da işyerleri için GES sistemi kuranlar, elektrik faturasından kurtulurken, elektrik dağıtım bedelleri üzerinden sağlanan alım garantisinden de faydalanabiliyor.
Gelecekte özellikle yeni yapılan binaların çatılarında güneş enerjisi panellerini daha sık göreceğiz. Bu sayede ülkemizin elektrik konusunda çektiği sıkıntılarda ciddi oranda azalacak.
Tüketicilerin elektrik üreterek ihtiyaç fazlası elektriği şebekeye satmasını sağlayan çatı tipi güneş enerjisi santrallerinde gelecek yıl ekonomik büyüklüğü 600 milyon doları bulan yaklaşık 1000 megavatlık kapasite oluşacağı öngörülüyor.
Aylık elektrik faturalarının 300 lira civarında olduğunu ve enflasyon ve yıllık fiyat artışları düşünüldüğünde sistem kendini yaklaşık 7 yılda geri ödüyor.
* * *

teknik direktör karaveli mi olacak?
Eskişehirspor yönetimi geçtiğimiz sezon ligin 8'inci haftasında alınan 4-0'lık Bucaspor mağlubiyetinin ardından teknik direktör Cem Karaca ile yollarını ayırarakSuat Kaya ile anlaşmıştı.
Ünlü Teknik Direktör Kaya, Siyah-Kırmızılı Kulübün kötü gidişatına çere bulamadı, takımın 3. Lige düşmesine de engel olamadı.
Bu sezon 3. Ligde mücadele edecek Eskişehirspor'u kim çalıştıracak henüz belli değil.
Eskişehirspor yönetimi, geçtiğimiz sezon takımı kısa süre çalıştıran ve kötü gidişatı durduramayınca yollarını ayırdığı İlhan Var'ı geçen hafta Eskişehir'e davet etmiş ve ön görüşme yapmıştı.
Takımın başına Teknik Direktör olarak Var'ın geleceği beklentisi oluşmuşken sürpriz bir gelişme yaşandı.
Geçtiğimiz pazar günü yapılan Eskişehirspor kutlamalarına Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Önder Karaveli de katıldı. Kim veya kimler tarafından davet edildi bilinmiyor!
Eskişehirspor'un 57'inci yaş kutlamalarına katılan Önder Karaveli, Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek ile bir görüşme yaptı.
Beşiktaş futbol takımının önceki sezon teknik direktörlük görevini üstlenen Karaveli, başarılı bir grafik çizmiş fakat yerine Fransız teknik direktör Valérien Alexandre Ismal getirilmişti.
İlk görüşmede anlaşma sağlanıp sağlanmadığı konusunda Eskişehirspor Kulübünden bir açıklama gelmedi.
Önder Karaveli de Suat Kaya gibi kariyerli bir teknik direktör.
Beşiktaş'ı çalıştıran başarılı bir grafik çizen Karaveli, üçüncü ligde mücadele edecek ve transfer tahtası kapalı Siyah-Kırmızılı Kulübün Teknik Direktörlüğünü kabul eder mi?
Bir iki güne kadar netleşir.
Bekleyip göreceğiz.
* * *

FIKRA:

KARYOLANIN BACAĞINI KESTİM
Psikoloğa giden bir adam:''Geceleri uyuyamıyorum efendim. Sürekli yatağın altında biri var gibi geliyor, yatağın altına girip orda uyumayı deniyorum. Bu defa da yatağın üstünde biri var gibi geliyor' demiş.
Adamı dikkatle dinleyen psikolog; ''Hallederiz bu saplantıyı. Bana haftada iki kere geleceksin.6 Aylık bir tedavi sonunda siziiyileştireceğimi umuyorum'' demiş.
'Peki, her viziteye ne kadar ödeyecem?' diye sormuş.
Psikolog: 'Her vizite 200 TL. Buna göre 6 Ayda 9600 TL ödeyeceksin...'
Adam 'peki' deyip gitmiş.Gidiş o gidiş.
Psikolog;''birkaç ay sonra adama sokakta rastlamış.''
'Ne oldu hastalığınız?' diye sormuş.
10 TL ye hallettim!
Psikolog suaskın bir ifadeyle;
'Nasıl oldu?'diye sormuş.
Adam, 'Sizden çıktıktan sonra, ilerde ki kafeye oturdum. Caysöyleyip kara kara düşünürken yan masada bir amca gördüm. Ona uzun uzun hastalığımı anlattım.
''Karyolanın bacaklarını kes' dedi.
Kestim!Mesele halloldu...
* * *