Prof. Dr. Gülcan Kınacı

Prof. Dr. Gülcan Kınacı

Tüm Makaleleri

GELENEKSEL BALKAN SALÇASI: LÜTENİTSA

Balkanlardan özellikle Bulgaristan’dan mutfağımıza girmiş pek çok lezzet mevcuttur. Ülkemize olan göçler, mutfak kültürümüzde de çeşitlendirmeler sağlamıştır.

DOĞAL, MİNERALLİ İÇECEK: MADEN SUYU

Sağlıklı olmak için yediklerimiz kadar içtiklerimiz de önemlidir. İnsan vücudunun çoğu sudan oluştuğu için, yeterli miktarda sıvı alınımının, beşikten başlayarak hayat boyunca sürdürülmesi zorunludur.

SARIMSAK: GIDA, ŞİFA, ÇEŞNİ

Sarımsak yüzyıllardır mutfağımızın ve sağlığımızın vazgeçilmez parçasıdır ve halk arasında doğal antibiyotik olarak bilinmektedir.

TEL KADAYIF

Tel kadayıf toplumun hafızasına yerleşmiş, gıda kültürümüzde lezzetiyle ayrıcalıklı yere sahip olan tatlılardan biridir.

ÇOK SAĞLIKLI BİR KÖFTE: NOHUT KÖFTESİ

Dünya Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) bu yılki ana temasını “bakliyatlar; tarımsal gıda sistemlerine çeşitlilik getiriyor” olarak belirledi.

HER YÖNÜYLE ÖZEL BİR LEZZET: MERCİMEKLİ MANTI

Mercimekli mantı, özellikle İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hazırlanan geleneksel ana sıcak bir yemektir.

GELENEKSEL ÇORBA: EZOGELİN

Ramazan sofralarının olmazsa olmazı, çorbalardır ve su ile oruç açıldıktan sonra çorba ile devam etmek sağlık açısından çok faydalıdır.

ÜLKEMİZE ÖZEL BİR LEZZET: ÇİĞKÖFTE

Atıştırmalık, çabuk yiyecek, sokak lezzeti olarak da nitelendirilen çiğköfte, geçmişten günümüze beslenmemize renk ve lezzet katan geleneksel bir gıdadır.

SAĞLIKLI BESLENME İÇİN İYİ BİR TERCİH

Yarı hazır bir gıda olan makarna, tahıl ürünleri içerisinde çok eskiden beri bilinen ve dünyada en yaygın olarak tüketilen gıdalardan biridir ve özellikle son yıllarda çalışan kesimin en çok tükettiği...

EKMEĞİN BEYAZI MI ESMERİ Mİ?

Dünya genelinde pek çok yerde üretilen ve sevilerek tüketilen bir yiyecek olan ekmek; erişimi ve üretimi kolay, oldukça ucuz, doyurucu, besleyici,  tüketenin hoşuna giden aromaya sahip bir gıda maddes...

BİR DOĞA MUCİZESİ: KUŞBURNU

Doğanın bahşettiği mucizeler içinde müstesna bir yere sahip olan kuşburnu, Anadolu’nun pek çok yerinde kendiliğinden yetişen, soğuğa dayanıklı, bir bitkinin meyveleridir.

Daha fazla göster
Üst