Prof. Dr. Gülcan Kınacı

Tüm Makaleleri

Prof. Dr. Gülcan Kınacı

YAPIMI KOLAY, ÇEŞNİSİ ÇOK, LEZZETİ YÜKSEK HAMUR TATLISI: REVANİ

Türk mutfağında hamur tatlıları, bölgesine göre farklı ürünler kullanılarak çeşitlenmekte ve bayramlarda, ikramlarda, yemek aralarında, menülerde, misafir ziyaretlerinde öne çıkmaktadır.

UCUZ ve DEĞERLİ PROTEİN KAYNAĞI: TAVUK CİĞERİ

Ülkemizde gerek tavuk, gerek tavuk sakatatı diye adlandırdığımız, tavuğun karın boşluğunda yer alan iç organların tüketimi gittikçe artmaktadır.

HER YAŞTA FAYDALI KIRMIZI MERCİMEK

Kırmızı mercimek, dengeli ve sağlıklı beslenme için önde gelen gıda maddelerinden birisidir.

HARNUP PEKMEZİ

Değişik meyvelerden pekmez yapımı; Türk mutfağının geleneklerinden olup, yörelerde çok yetişen meyvelerin mevsimi dışında kullanılması ve değerlendirilmesi yollarından biridir.

GELENEĞİN SEMBOLLERİNDEN KEŞKEK

Mutfak kültürümüzde tahıllar önemli bir yere sahiptir. Tahıllar içinde ise buğday tanelerinden ve buğdayın çeşitli şekillerde işlenmesinden elde edilen ürünlerinden yapılan yiyecekler beslenmemizde ön...

HAŞHAŞ EZMESİ BENZERİ AZ BULUNUR SAĞLIK KAYNAĞI BİR GIDA

Haşhaş, ülkemiz ekonomisine de önemli katkısı olan tıbbi bitkilerden biridir.

KAHVALTILARIN SAĞLIKLI ŞEKERLİSİ MARMELAT

Meyveler genel olarak sağlıklı bir yaşam için vazgeçilemez gıda maddeleridir.