GÜNEŞ BİZİMLE DOĞAR; her sabah aynı aşkla. Zorba bir işgalden kurtuluşu dile getiren bir marşın doğuşu… Çığlık yerine tam bağımsız, kayıtsız, şartsız duruşu.
YAĞMUR BİZİMLE YAĞAR; her damlasında biz gençlerin ''Ya İstiklal Ya Ölüm'' parolasıyla yeşerir bu topraklar. Biliyorlar ki hiç olmadığımız kadar özgür ve çağdaşız. Hiç olmadığımız kadar şehidiz, yiğidiz, kahramanız biz.
BİZİMLE ÇOŞAR DENİZ; elbette çoşsun ummanlar. Gençliğine güvenen bir önder var yanımızda, yürüdüğümüz yolda. Damarlarımdaki kanı kışkırtan bir haykırışla diyorum ki; işte mücadelenin başladığı tarih 19 Mayıs… İşte kahramanlığın en derin denizleri.
ATEŞ BİZİMLE YANAR; bedenlerine vatanseverliğin ateşi sıçradığında; acıdan değil gözlerini sıkı sıkı yumuşu… Acıdan değil haykırışları… Ölüm size ne desin ki? Bedeli ölüm olan aşklar yaşandıkça.
BİZ ATATÜRK GENÇLERİYİZ; saçlarımın her bir telinden akan şanlı tarihin aşk'ı bu. Huyu suyu, karakteriyle, açığı kapalısıyla hiç olmadığı kadar Atatürk'üz biz. Hiç olmadığım kadar Gazi Mustafa Kemal'im ben. Her geçen gün bir kat daha artar. Biraz daha… daha…
SESİMİZ ONUN SESİ; inanıyorsak eğer sesimize, gücümüze; Cumhuriyetin bileklerini doğru yerden kavradığımızda bundan böyle demokrasinin şanlı sloganları çalkalanacak. Dünya bunu kaldıramayacak.
BİZİMLE YÜKSELECEK ATATÜRK TÜRKİYESİ; genç kalbimin hassasiyetiyle buldum milliyetçiliği, laikliği… İçimin sokaklarında yıkılmadık duvar bırakmadım devrimciliği okuduğumda. Evet, bizimle yükselecek elbet kahramanlığın en koyu hali; bu kıpkırmızı bayrak. ehhsdada