Eskişehirspor, TFF 2. Lig'de ikinci yarının ilk maçında evinde ağırladığı Karacabey Belediyespor'u 2-1 mağlup etmeyi başardı. Kırmızı Şimşekler bu sonuçla ikinci yarıya güzel bir başlangıç yaptı.
Olmak ya da olmamak maçında kırmızı Şimşekler en yakın rakibi Karacebey'i 2-1 yenerken, deyim yerinde ise lige tutundu.
Alınan galibiyet bir nebze de olsa kara bulutları dağıttı. Ancak daha yolumuz uzun ve aşılacak çok engeller var.
Hava sıcaklığı eksi 6 olmasına rağmen tribünlerdeki 4 bine yakın seyirci karşılaşmanın başından son düdük çalıncaya kadar siyah-kırmızılı formayı giyen futbolculara hiç susmadan destek verdiler.
Anlamlı bir maçtı.
Eskişehirspor yönetimi geçtiğimiz günlerde Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmesiyle tüm Türkiye'yi yasa boğan Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık'ın anısına maç bilet fiyatlarını 6 TL yapmıştı.
ALKIŞLAR AHMET ÇALIK'A!
Eskişehirsporlu futbolcular da, trafik kazası sonrasında hayatını kaybeden Ahmet Çalık'ı unutmadı.
Ayrıca tüm Eskişehirlileri Karacabey maçına davet etmişlerdi. Bu davet üzerine şehirde kendiliğinden bilet alma yarışı yaşandı.
Her ne kadar maçı izleyenlerin sayısı 4 bine yakın olsa da satılan bilet 15 bin civarında idi.
Biletleri alıp ceplerine koyanlar 'hatıra olsun' demek yerine keşke maça gelip galibiyet sevincine ortak olsalardı.
Maç öncesinde sahaya çıkan futbolcular, üzerlerinde Ahmet Çalık'ın fotoğrafının bulunduğu tişörtlerle ısındılar.
Maçın başlamasının ardından dakikalar, Ahmet Çalık'ın forma numarası da olan 6'yı gösterdiğinde oyuncular meşin yuvarlağı oyun alanın dışına atarken maçı durdurup, sahadaki iki takım futbolcuları, teknik adamlar ile tribündeki taraftarlar alkışlarla Ahmet Çalık'ı hatırladı.
İLK MAÇIDA ESKİŞEHİRSPOR DEPLASMANDA 2-1 KAZANMIŞTI
Eskişehirspor bu sezonun ilk maçında da Karacabey Belediyespor'u deplasmanda 2-1 yenmişti.
İlk maçta gollerin ikisini atan Onur Arı, pazar günü takımının ilk golünü atarak galibiyet perdesini açan isim oldu.
Siyah-Kırmızılılar ikinci yarı hazırlıklarını Antalya'da yaptı.
Suat Hoca, kamp döneminde futbolcuların yaptıkları hataları kendilerine tek tek anlatmış olacak ki Karacabey karşısında çok fazla hata yapmadılar.
Bana göre tek hataları yedikleri golde idi.
Kalabalık defansın arasından Mevlüt Çelik'i tutan bir kişi yoktu.
* * *
Ligin ikinci devresinin ilk maçından galibiyetle ayrılmak önemli idi…
Hem de 8 futbolcu transfer ederek takviye yapan takıma karşı.
6 puanlık maç idi.
Eğer Eskişehirspor bu maçı kaybetseydi ligin ikinci devresinin ilk maçında havluyu atmış olacaktı.
Karacabey'in 16 puanı Eskişehirspor'un ise 10 puanı vardı.
Alınan üç puanla fark üç puana indi.
Ligin 12. Haftasında Eskişehir'de Isparta 32 Sporu 2-1 yenen Eskişehirspor o maçtan sonra ligin ilk yarısını başka galibiyet alamayarak kapatmıştı.
İşte o nedenle 8 hafta sonra alınan galibiyet Eskişehirspor camiasının yüzünü güldürdü.
Dilerim Karacabey Belediyespor galibiyeti ligde kalmanın ve alt sıralardan hızla yükselmenin başlangıcı olsun.
KONYASPORLU TARAFTARLARDA DESTEK VERDİ
Karacabey Belediyespor karşılaşmasında Eskişehirspor'a destek vermek için Konya'dan gelen Yeşil-Beyazlı takımın taraftarları da tribünde idi. Eskişehirspor Kulübünün hayatını kaybeden Konyaspor futbolcusu Ahmet Çalık'a göstermiş olduğu vefa duygusuna ortak oldular.
Yine Bozüyük'te ve çevre illerde yaşayan çok sayıda Siyah-Kırmızılı Kulübün sevdalıları da Eskişehir'e gelerek tribünlerden destek verdiler.
MAĞLUBİYET SİNİRLERİNİ BOZDU
Karşılaşmanın uzatma dakikalarında meydana gelen çirkin olay da taraftarların ve Eskişehirspor camiasının tepkisini çekti.
90+5'inci dakikada Karacabey Belediyespor yedek kulübesi önünde taca çıkan topu, top toplayıcı çocuktan almak için Karacabeyli bir oyuncu saha kenarına hareket ederken, yedek kulübesinde bulunan ve 67. dakikada oyundan alınan 9 numaralı formanın sahibi Ömer Yıldız'dan şok bir hareket geldi.
Yıldız, top toplayıcıya arkadan hamle yaparak vurdu. Bu çirkin hareket üzerine Eskişehirspor yedek kulübesi büyük tepki gösterirken, hakem de tereddütsüz kırmızı kartını kullanarak Ömer Yıldız'ı soyunma odasına yolladı.
Karacabey Belediyespor Kulübü yöneticilerinin devre arasında 8 transfer yaparak takımı güçlendirmelerine rağmen Eskişehirspor karşısında aldıkları mağlubiyeti hazmedemediler.
* * *

ÇAKIRÖZER TARAFTARLAR ARASINDA SERTEL İLE SAZAK LOCADA İDİ
Eskişehirspor-Karacabey karşılaşmasında CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ile Atilla Sertel ile MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak daSiyah-Kırmızılı futbolculara destek vermek adına tribünlerde idiler.
İzmir Milletvekili aslen Eskişehirli olan Sertel ile MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak maçı locada izlediler.
Çakırözer ise protokol tribünü yerine, maraton tribününde taraftarla beraber izleyerek tribünün coşkusuna ortak oldu.
Maçtan sonra ES TV'nin canlı yayınına katılan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Eskişehirspor'un zor günler yaşadığını ancak bu günlerin gelip geçici olduğuna inandığını en yakın gelecekte Siyah-Kırmızılı kulübün yeniden layık olduğu ligde olacağına inandığını söyledi.
Sertel, tüm Eskişehirlileri de Siyah-Kırmızılı Kulübe karınca kararınca destek olmaya davet etti.
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bir hafta önce bir gurup Eskişehirli sanatçı ve taraftarların Karacabey Belediyespor karşılaşmasını tribünde birlikte izlemeye davet ettiklerini belirterek onların ricasını kırmayarak aralarında olmak istediğini söyledi.
Çakırözer, maçı hem taraftarlar arasında izlemekten hem de Eskişehirspor'un kazanmasından dolayı çok mutlu olduğunu, fırsat buldukça bundan sonra da Eskişehirspor'un Eskişehir'deki maçlarını yine taraftarlar arasında izlemek istediğini de söyledi.
* * *

GALİBİYET PRİMİ AHMET BAŞAL'DEN
Geçtiğimiz günlerde Dosyakapat.com kampanyasına ve loca alarak kulübe destek olan 7C Basalia Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı, İş adamı ve Eskişehirspor sevdalısıAhmet Başal, Eskişehirspor-Karacabey Belediyespor karşılaşmasını şirketin Sosyal ve Spor Kulübü Başkanı Ayhan Taşçıile birlikte locadan izledi.
Başal, maçtan sonra da başkan Mehmet Şimşek ve yöneticiler ile bir araya gelerek galibiyet primini üstlendi.
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında,Karacabey Belediyespor maçı galibiyet primini üstlenen, kulübe destek olan 7C Basalia Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı, Bilim İnsanı Ahmet Başal'a teşekkür etti.
7C Basalia Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı, Bilim İnsanı Ahmet Başal, maçtan sonra ES TV'ye verdiği röportajda, 'Eskişehirspor taraftarı müsterih olun huzurlu olun. 10 yıl içinde bu takımı şampiyonlar liginde final oynatmak için Uluslararası alanda kulisse kulis paraysa para inançsa inanç size söz veriyorum. Ölürsem de 4 tane evladıma sancağıma vasiyetimdir. ES ES. Alayına inadına' dedi.
* * *

GERGİN GEÇEN KONGREDE SANDIKTAN KARAMANLI ÇIKTI
Eskişehir de aylardır Tornacılar ve Oto Tamirciler Odasının olağan genel kurulunun sonucu merak ediliyordu.
Odanın iki dönem başkanlığını yaptıktan sonra 4 yıl önce yardımcısı Adnan Karamanlı ile girdikleri sandık yarışını kaybeden Halil Kılıç, Karamanlı'nın karşısına tekrar aday olarak çıktı.
Karamanlı da Kılıç'ta son güne kadar çalıştılar.
Kapı kapı dolaştılar.
Sanayi Çarşısında girmedik bir tek kapı bile bırakmadılar.
Kıran kırana bir yarıştı.
Söylentilere kulak verdiğimde, sandıktan başkan olarak çıkacak ismin kıl payı olacağı idi.
Ama öyle olmadı.
4 yıl önce Halil Kılıç'tan başkanlık koltuğunu emanet olarak alan Adnan Karamanlı pazar günü yapılan seçimde 233 farkla koltuğunu korudu.
* * *
Seçim gergin anlara sahne oldu…
Divan Başkanlığını Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen'in yaptığı kongrede mevcut Başkan Adan Karamanlı tarafından okunan dönem faaliyet raporunda yer alan aidat ve maaş konularına rakip yönetim kurulu adayları itirazda bulundu. Üyelerden bazıları yerlerinden kalkarak Karamanlı'nın konuşma yaptığı kürsüye yürümeye kalktı.
Karamanlı'nın konuşması sırasında yaşanan gerginlik divan başkanı Ekrem Birsen ile Başkan adayı Halil Kılıç'ın devreye girmesi sonucu daha fazla büyümeden yatıştırıldı. Emniyet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı genel kurulda üye olmayanlar tespit edilerek salondan çıkartıldı.
Gerginliğin giderilmesinin ardından oda seçimine geçildi.
Yapılan sayım sonunda Tornacılar ve Oto Tamirciler Odası Başkanlığına 709 üyenin desteğini alan Adnan Karamanlı tekrar seçilerek güven tazeledi. Halil Kılıç ise 474 esnafın desteğini aldı.
Yeni Yönetim Kurulu üyeliklerine de Taner Yeğmen, Yücel Özer, Yusuf Akduman, Özcan Kahraman, Celal Bulamadık, Mustafa Koşar, Ramazan Gündoğdu ile Levent Yayla seçildiler.
ZEKİ ÇOBAN DA GÜVEN TAZELEDİ
Üç adayın başkanlık için yarıştığı Kahveciler Odası Başkanlığını mevcut başkan Zeki Çoban kazanarak güven tazeledi.
Mehmet Karatay ile İrfan Özdemir oda üyelerinden kimisine 2 kimisine üç kez giderek destek istediler.
Mevcut Başkan Zeki Çoban ise, Karatay ve Özdemir kadar üyeleri dolaşmadı.
Seçim öncesi, 'rakiplerin üyelerin ayaklarına 2-3 kez gitmişler. Sen kendinden çok eminsin herhalde?' diye sormuştum.
'Evet eminim. Üyeler neler yapıp neler yapamadığımı çok iyi biliyorlar. Ben seçimler daha gündemde değilken ziyaretler yaptım. Taleplerini dinledim. Yapabileceklerimi yaptım. Yapamayacağım konularla ilgili onlara yaparım diye söz vermedim. Doğruları anlattığımda hak verdiler' demişti.
Çoban, Genel Kurulun yapıldığı salonda yaptığı konuşma da, kahveci esnafının yaşadığı sıkıntılara değinerek yeni dönemde de aynı şekilde çözüm için mücadele edeceklerini söyledi.
Üç listenin yarıştığı kongrede Kahveciler Odası Başkanlığına 220 üyenin desteğini alan Zeki Çoban yeniden tekrar seçildi. Diğer adaylardan Mehmet Karatay 143, İrfan Özdemir'de 104 oy aldı.
Eskişehir Kahveciler Odasının yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:
Ünal Kırlı, Battal Şahin, Mithat Özçelik, Sebahattin Seyhan, Osman Aymaz ile Mustafa Soyat.
* * *
Tornacılar ve Oto Tamirciler ile Kahveciler Odası Başkanlıklarına tekrar seçilen Karamanlı ile Çoban'ı kutluyorum.
Ancak şunu unutmalılar.
Genel Kurullarda bazı sıkıntılar gündeme getirildi.
Üyelerin yakındıkları sorunlara kulak vererek çözümü için daha fazla gayret sarf etmeliler.
* * *