Geçtiğimiz hafta pazar günü yapılması gereken Eskişehirspor’un genel kurulu çoğunluk sağlanamadığı için 2 Haziran Pazar gününe ertelendi…

Pazar günü bu kez çoğunluk aranmadan katılacak kongre delegeleri ile genel kurul gerçekleştirilecek…

Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkanlarından oluşan “İstişare Kurulu” Ticaret Odası’nda ETO, ESO, Ticaret Borsası Başkanları ve eski kulüp başkanları ile yaptıkları görüşme de Siyah-Kırmızılı Kulübün Başkan adaylığı için Eskişehir Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ulaş Entok’u önerdiler…

Entok, “Bundan onur ve şeref duyarım” diyerek aday olacağını kamuoyu ile paylaştı…

“ÇİFT LİSTE YARIŞMAZ”

Eskişehirspor Kulübü’nün mevcut başkanı Erkan Koca, yaklaşık bir ay önce “genel kurulda aday çıkmazsa bazı arkadaşlarımızın yerine yeni isimlerle takviye yaparak yolumuza devam ederiz” diyerek aday olacağını söylemişti…

Başkan Erkan Koca, önceki gün Sonhaber Gazetesi Spor Servisine yaptığı açıklamada, “Ulaş Entok’un resmen aday olduğu bir ortamda elbette çift liste yarışmaz. Şampiyonluk kovalayacak kadro kurarlarsa kimsenin önüne geçmeyiz, belediyelere bırakırız” dedi…

Çalışmalarımıza ara verdik

“Geçtiğimiz hafta göreve hazır olduğumuzu açıklamıştık” diyen Koca, “Bizim güçlü bir yönetimimiz, bütçemiz, sponsorlarımız hazır. Şampiyonluk parolasıyla yola çıkabilecek güçteyiz. Belediyeler tarafından yapılan toplantılarda ve bazı basın organlarında ‘Eskişehirspor’un borcunu kapatacağız ve şirketleştireceğiz’ söylemlerini duyduk. Ulaş Entok’u ortak aday olarak belirlediler. Bu nedenle çalışmalarımıza sürecin düzgün ilerleyebilmesi adına ara verdik” diye konuştu.

Koca, “Şampiyonluk kovalayacak kadro kurarlarsa kimsenin önüne geçmeyiz, belediyelere bırakırız. Ayrıca Ulaş Entok benim başkanvekilim, yol arkadaşımdır. Bizim desteğimiz her zaman Eskişehirspor yönetimlerinedir” ifadelerini kullandı.

Kongreyi bekleyen futbolcular var

Mevcut Başkan Erkan Koca, “2 Haziran’da Eskişehirspor Kulübü’nde bir yönetim göreve gelmelidir. Kongreyi ertelemememiz lazım. Genel kurulu bekleyen futbolcular var, 2 Haziran’da yönetim oluşturmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“BORÇ HER YIL KATLANARAK ÖDENEMEZ NOKTAYA GELDİ”

Kazim Kurt-2

Odunpazarı Belediye Başkanı ve İstişare Kurulu üyesi Kazım Kurt, pazar günü yapılacak genel kurul öncesi yaptığı değerlendirmede, kulübün borcuna dikkat çekerek eski yönetimleri suçladı…

Kurt, şunları söyledi:

“Eskişehirspor’un, Bölgesel Amatör Lig’de oynayan bir takım olduğunu bilerek hareket edeceğiz. Sanki Süper Lig’de iddialı bir takımmış gibi hareket ediyoruz. Gerçekçi olup, bakış açımızı değiştireceğiz. Eskişehirspor’un kaç lira borcu olduğunu kulüp başkanı dahil hiç kimse bilmiyor. Bilinmeyen bir ortamın doğmasının sebebi de kötü yönetim. Yıllardır kötü yönetilmiş. Kötü yönetildiği için de borç her yıl katlana katlana büyümüş ve ödenemez noktaya gelmiş.  Hiç kimseye ödeyemez. ‘Eskişehirspor’dan alacağım var’ diyenler, elindeki evraklarla kenarda, pusuda bekleyenler bunu iyi düşünmeli. Bu takım şu anda amatör kümeden önce profesyonel kümeye çıkacak, profesyonel lige çıktığı andan itibaren transfer yasağı ile karşı karşıya kalacak. Alacaklıların saldırısıyla karşılaşacak. Buna sebep olanlardan hiçbirisi ‘Eskişehirspor’u kurtarırım’ diye çıkmadı. ‘Biz yanlışlıklar yaptık, gelin ortak yönetim yapalım, hep birlikte Eskişehirspor’u kurtaralım’ diye de yan yana gelmediler. Hala birbirine selam vermeden, birbirinin altını oyarak yürümeye çalışıyorlar, diğer taraftan da ‘Eskişehirspor kapanmasın’ diyorlar…”

* * *

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un söylemlerinin altına imzamı atarım…

Kulüp kapanma noktasına gelmiş, “Eskişehirspor’u kurtaralım” diye atılan bir adım yok…

Eskişehirspor’un süper ligde başarılı olduğu dönemlerde başkanlık için yarışanlar, bugün ise sessizliğe büründüler. Hatta “kapansa da kurtulsak” diyenler bile var…

“ESKİŞEHİRSPOR DEĞİL AKP SPORDU”

Başkan Kazım Kurt, başka neler söyledi:

Eskişehirspor’un tarihi var’, ‘marka değeri var’, ‘Eskişehirspor kapanmasın’ diye bizi neredeyse linç ettiler.  Şimdi ‘üç belediye kurtarın’ diyorlar. Biz elimizi taşın altına koyduk. Zaten koyuyorduk ama bize hiçbir Eskişehirspor yöneticisi teşekkür etmiyordu, ‘Allah razı olsun’ demiyordu. Niye? Çünkü şimdiye kadar Eskişehirspor değil AKP spordu. AKP’de il yöneticisi, ilçe yöneticisi, belediye meclis üyesi, belediye başkan adayı, milletvekili adayıydı. Bizim yaptığımız yardımlar hiç dikkate alınmadı ve söylenmedi. Sanki Yılmaz Hoca, Eskişehirspor’un düşmanıymış gibi sunulmaya çalışıldı. 

“YÖNETİM KENDİSİ KAYNAK YARATACAK”

“Kongre öncesi ETO’da eski başkanlar ve oda başkanlarıyla yapılan toplantıda, Ulaş Entok ismi üzerinde uzlaşı sağlandı. Pazar günü Ulaş Entok başkanlığında bir liste seçime katılacak. Başka bir adayın çıkmaması lazım. Şu anda konuşanlar bile Eskişehirspor’un bu hale gelmesine sebep olanlardır. Sanki çok başarılıymış gibi sunulmaya çalışılıyor. Değiller. Borç geçen seneye göre 100 milyon lira artmış. Takım hala amatör kümede. Dolayısıyla hiç kimse çıkıp kahramanmış gibi ‘Ben Eskişehirsporluyum, bu işi asarız, keseriz’ dememeli. Biz belediyeler olarak yapabildiğimiz ölçüde katkı sunarız. Gerisini bizden kimse beklemesin. Seçilecek yönetim kendisi kaynak yaratacak. Biz destek olacağız. Başka yerlerden kaynak gelmesi gerekiyorsa getirmeye çalışacağız. ‘Tesislerin ve stadyumun kullanma hakkının Eskişehirspor’a verilmesi konusunda zorluk çıkarılmasın’ diye Vali Bey ile görüştük. İktidar partisinin milletvekilleri ile görüşüyoruz. Nebi bey ile görüşüyoruz. Parti adına bize taahhütlerde bulunuyor. İnşallah bir ayaklanmayı ve toparlanmayı sağlayacak yönetim yapılır.

“YÖNETİM İÇİN PAZARLIĞIMIZ OLMADI”

“Ulaş Bey ile ‘yönetime Ali’yi alacaksın, Veli’yi alacaksın’ diye bir pazarlığımız da görüşmemiz de olmadı. Biz iyi niyetliyiz. Bu arkadaş da (Ulaş Entok), Cumhuriyet Halk Partili ya da Adalet Kalkınma Partili değil. Mevcut yönetimin de içinde olduğu için, onların da itiraz etmeyeceğini düşünerek önerdik. Mevcut yönetim de ‘hayır bu kötüdür’ diyemedi. Ulaş bey ile zaman zaman konuşuyorum. ‘Özgürce, sana her aşamada lazım olacak insanları da değerlendirerek bir yönetim yap ve bu yönetimle gitsin’ dedik.

* * *

Eskişehirspor’un yeniden profesyonel lige dönmesi, yeni sezonda hedefin “şampiyonluk” olması bununda gerçekleştirilmesi için bu şehirde yaşayan herkes karıca kararınca taşın altına elini koymalı…

Eğer önümüzdeki sezonda belirlenen hedefe ulaşılamaz, Eskişehirspor BAL Liginde kalırsa bugün üç belediye başkanın yaptığı “kurtuluş mücadelesi” sonuç vermezse, kulübün kapısına kilit vurulur…

Bir daha da Eskişehirspor’a kimse sahip çıkmaz…

Bu nedenle bu sezon “ya şampiyon olacağız ya da şampiyon olacağız”. Başka bir çare yok…

* * *

AK PARTİ'NİN AĞABEYLERİ, ERDOĞAN'I İKİ KONUDA UYARDI

AK Parti'nin "Ağabeyleri" olarak bilinen Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, son toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, bürokrasinin siyaseti yeniden ele geçirmeye başladığı uyarısında bulundu. Partideki ekipleşmelerin de gündeme geldiği toplantıda "Değişim olacaksa bu geciktirilmemeli, zamanlaması önemli. Fazla bekletilirse de sıkıntı olur. Sonuç alınamaz" görüşü de dile getirildi…

31 Mart yerel seçimlerinde aldığı oy oranında gözle görülür bir seviyede düşüş yaşayan AK Parti'de "Değişim" sesleri uzun zamandır yükseliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu yönde adımlar atılacağını pek çok kez dile getirdi. Kongre süreci öncesi, iki istişare toplantısı yapacak olan AK Parti, hafta sonu kampa girmeye hazırlanıyor. 31 Mayıs, 1-2 Haziran tarihlerinde Kızılcahamam'da yapılacak kampa milletvekili ve genel merkez yönetimi katılacak. AK Parti'nin izleyeceği yol haritası belirlenecek…

Gözler yapılacak istişare toplantılarından çıkacak kararlara çevrilmişken geçtiğimiz günlerde seçim sonuçlarının analiz edildiği istişare kurulu toplantısında, "AK Parti'nin Ağabeyleri" olarak nitelendirilen Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a önemli tavsiyelerde bulundu.

"BÜROKRASİ SİYASETİ TESLİM ALMAYA BAŞLADI" UYARISI

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; bazı kurul üyeleri, AK Parti'nin bürokratik oligarşi ile mücadele ederek bugünlere geldiğini, fakat son dönemde bürokrasinin siyaseti teslim almaya başladığına dikkati çekti...

Toplantıda "Parti de bürokrasiye göre hareket ediyor. Mesela, kanuni düzenlemeler bile, siyasetin bakış açısı ile değil bürokrasinin taleplerine göre yapılıyor. 'Toplumdaki karşılığı nedir bunun', 'Vatandaştaki etkisi ne olacak' gibi bu konular dikkate alınmıyor. Siyaset ön plana çıkarılmalı" değerlendirmesi yapıldı…

PARTİ İÇİNDE EKİPLEŞMELER BAŞLADIĞI VURGULANDI

AK Parti içinde bir süredir yaşanan ekipleşmenin de vurgulandığı toplantıda "Partide farklı bir yapı oluşmaya başladı. 'Şunun adamı, bunun adamı' diye bir şey yoktu. Şimdi ise teşkilatlar dâhil parti içinde ekipleşmeler başladı" görüşü dile getirildi…

AK Parti'nin fabrika ayarlarına dönmesine yönelik tartışmalar ise "AK Parti'nin kuruluş aşamasındaki ayarlar ile bugünün şartları farklı" şeklinde değerlendirildi.

"DEĞİŞİM OLACAKSA GECİKTİRİLMEMELİ"

Kurul üyelerinden bazıları "Değişim olacaksa bu geciktirilmemeli, zamanlaması önemli. Fazla bekletilirse de sıkıntı olur. Sonuç alınamaz" dedi…

Toplantıda şu görüşler dile getirildi:

“1989 seçimleri ile bugünkü seçimleri aynı düzlemde değerlendirilmez. O günkü CHP ile bugünkü CHP aynı değil. Seçim sonuçlarını değerlendirirken, seçmen sosyolojisini de dikkate almamız lazım. Biz hata yapmış olabiliriz, eksiğimiz olabilir ama, bu insanlar hangi saiklerle CHP'ye oy verdi? Asıl buna bakılması lazım. CHP, 1989 şartlarından farklı olarak daha merkezde yer aldı. Kent Lokantalarına yönelik seçim sürecinde çok tartışma oldu ama bu yöntem aslında bizim kullandığımız bir yöntemdi. Bunları iyi analiz etmek lazım.”

* * *