Memleketi Eskişehir'de basın mensuplarıyla biraraya gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Elazığ ve Malatya'da yaşanan deprem felaketi ile ilgili konuşan ve yaşamını yitirenlere başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Destici, 'İdlib hem Suriye hem de Türkiye açısından çok önemli ve kritik bir bölge. Sadece İdlib denince bir şehir akla gelmemeli. Burası bir vilayet. Bu kente bağlı şehirler, kazalar, köyler var. 4 milyonluk bir nüfustan bahsediyoruz. Maalesef emperyalistlerin dünyada oluşturduğu algıyla ve Esed rejimi ile birlikte sanki İdlib'de yaşayan insanların tamamı teröristmiş gibi bir hava estirilmeye çalışılıyor. Burada yaşayanların tamamına yakını neredeyse masum sivil insanlar, bunların üzerlerine bomba, kurşun yağdırılıyor. Bazı dönemlerde binlerce masum sivil kadın, çocuk, insan hayatını kaybediyor' diye konuştu.
GAYRETLİ OLMALILAR
Eskişehir il teşkilatından çok memnun olduğunu dile getiren Destici, 'Ama daha da gayretli olmalılar. Eskişehir'in dördüncü partisiyiz. Bizim hedefimiz Eskişehir'de birinci parti olmak. Bununla ilgili arkadaşlarımız büyük bir gayretle çalışıyorlar. Bu çalışmalarımızı da sürdüreceğiz. İnşallah hem genel seçimlerde hem daha sonra yapılacak yerel seçimlerde partimizi daha üst noktaya taşıyacaklar' şeklinde konuştu.
PARTİMİZİN KATKISI ÇOK
Partisinin seçimlerde üstüne düşen görevi yerine getirdiğini vurgulayan Destici, 'Biz bu hem genel seçimlere hem yerel seçimlere bir strateji ile girdik. Bunun etkisi oldu. Yoksa biz genel seçimlerde Cumhur İttifakı içerisinde AK Parti listelerinden girdik. Yerel seçimlerde de o hassasiyeti gösterdik. Büyükşehir'de ve bazı ilçelerde aday çıkarmadık. Aday çıkarmış olsaydı BBP çok daha yüksek oy alabilirdi. Biz üzerimize düşeni yaptık. Bu da seçim sonuçlarına yansıdı. Özellikle bazı ilçelerdeki seçim sonuçlarına baktığınızda Çifteler örneğinde olduğu gibi partimizin katkısı çoktur. Büyük Birlik Partisi bu anlamda üstüne düşeni yaptı. Biz kendi çizgimizde yürüyoruz' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim