Geçtiğimiz günlerde Seyitgazi Belediyesi tarafından Bardakçı Mahallesinde bulunan eski bir mezarlığın çevresindeki taş duvarları yıkmak için çalışmalara başlandı. Çalışmalar yapılırken mahalle sakinlerinden Kadir Öz, belediye yetkililerinin iş makineleri ile mezarlıkların üstüne çıktığını iddia ederek tepki gösterdi. Bölgede çalışanlar ile tartışan vatandaş tepkisini sosyal medyaya da taşıdı. Belediye Başkanı Uğur Tepe ise yaptığı açıklamada iddiaları yalanlayarak gerekli incelemeyi bölgeye giderek yapacaklarını dile getirdi.

TALEP EDİLDİ

Bölgede çalışılması için talebin köylülerden geldiğini ifade eden Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, 'O mezarlığa geçtiğimiz yıl tel örgü çekildi. Tel örgülerin içinde kalan eski taşlardan örülü bir duvar var. Sıvalı veya düzgün taşlardan örülü değil. Telin içinde kalınca biz bu taşları alalım dedik. Zaten gidip köylülerle toplantı yaptığımızda bize 'Bu taşları alın, burayı temizleyin' diye talep geliyordu. Daha önce bunu 4-5 mahallede daha yaptık. Tel çevrilince içeride kalan taşları topladık. Çünkü eski ve görünümü hoş olmayan duvarlar oluyor. O vesileyle arkadaşlar dün o bölgeye gitti ve bir fizibilite çalışması yaptı. O anda köylülerden giderek arkadaşlarımıza teşekkür edenler oluyor' şeklinde konuştu.

DÜZELTİRİZ

Bir vatandaşın sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayın yaparak mezarların üstüne iş makineleri ile çıkıldığını iddia etmesine de yanıt veren Başkan Tepe, tel örgülerin arasından içeriye giren operatörün mezarlık kısmına geçmediğini dile getirdi. Başkanı Tepe, 'Fen İşleri ekibimizle gidip inceleyeceğiz. Varsa düzeltilmesi gereken bir şey düzeltiriz' dedi. İHA

Editör: TE Bilisim