60'ncı genel kurul
Afjet Afyonspor maçının ardından kendilerine yapılan eleştiriler yüzünden Es Es yönetimi kongre kararı almıştı. Yine ortada kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Eskişehirspor. bugün yeni başkanını seçmeye çalışacak. Eskişehirspor Kulübü'nde, bugün yapılacak genel kurul, tarihteki 60'ncı genel kurulu özelliğini taşıyor.
Tek aday Taş
Eskişehirspor Kulübü bugün 28'ncı başkanını seçmeye çalışacak. Kongreden yaklaşık 3 hafta önce Eskişehirspor'da görev yapan yönetici Osman Taş adaylığını açıklamıştı. Günlerdir yönetim oluşturmak için çalışma içinde olan fakat yönetim listesine girecek isim bulmakta zorlanan Taş'ın, listesini tamamlayamadı.
Çoğunluk sağlanacak mı?
Ancak bugünkü genel kurulda çoğunluğun sağlanamayacağı ve kongrenin 30 Mayıs Perşembe gününe erteleneceği belirtiliyor. Tek sorun ise genel kurulun hafta içinde olması. 882 delegenin oy kullanma hakkı olduğu genel kurulun, yapılabilmesi için 442 çoğunluğun sağlanması gerekiyor.
26'ncı başkan olacak
Eskişehirspor tarihinde 1965-66 yılında Aziz Bolel ile başlayan başkanlık seçimlerinde, 54 yıllık tarihimizde, koltuğa 17 farklı başkan olmak üzere toplam 25 kişi oturdu. 4 kez farklı dönemlerde başkanlık yapan Halil Ünal, bu anlamda rekor kırarken, Selami Vardar, Aydın Begiter, Zeki Ünal gibi isimler ise 2 kez başkanlık koltuğuna oturdu. Eskişehirspor Kulübünün tarihindeki 60.genel kurulu olma özelliği taşıyan bugün ki genel kurulda, yeterli çoğunluk sağlanması halinde, kulübümüzün 26.başkanı seçilmiş olacak
Editör: TE Bilisim