Eskişehir'de 25 Haziran Perşembe günü yolun karşısına geçmeye çalışan 6 yaşındaki Mikail Eymen şehir içi yolcu minibüsünün çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Feci olayın ardından ilk defa açıklamalarda bulunan minik Eymen'in anne ve babası konuştu.
KARDEŞİNİ SORUYOR
Minibüs şoförünün oğluna çarptığını bile fark etmediğini savunan Baba Muzaffer Üzer, büyük oğlunun sürekli kardeşini sorduğunu ifade etti. Baba Üzer, 'Orada beklerken bir servis arabası duruyor. Orası servis arabasının durağı değil. Servisin geçmesini bekliyor. Servis gider gitmez Mikail Eymen, benim canım oğlum hemen karşıya fırlıyor. Gelen dolmuş kesinlikle bir şeye çarptığını görmüyor. Solundan geldiği halde hiç durmuyor. Karpuzcu bağırıyor, dolmuşun içindeki bayan bağırıyor o şekilde duruyor. Büyük oğlum kardeşini soruyor. 'Baba kardeşim cennete girdi mi?' diyor. Oğlumun psikolojisi yerinde değil. Ben evimi taşıyorum. Duvarlar üstüme geliyor' diye konuştu.
BAŞKA ÇOCUKLAR GEÇİYOR
Oğlunun kaza anını izlediğini söyleyen anne Seyhan Üzer, 'Benim oğlum daha çok küçüktü. Bir annenin yapamayacağı bir şey yaptım ben. Aracın oğluma çarpma anını izledim. 'Acaba benim oğlum birden yola fırlamış olabilir mi?' diye ama bakıyorum başka çocuklar da geçiyor. Bir de şoförün dikkatsizliği, umursamazlığı gözüme çarptı' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim