Christopher Nolan’ın yönettiği Oppenheimer filmiyle aynı gün vizyona giren Barbie filmi 2023’ün en çok beklenen ve gişe rekorları kıran ikinci yapımıydı. Hem içerik hem de atmosfer olarak birbirine zıt iki yapım izleyici kitlesini de ikiye böldü. Sosyal medyada iki film arasında seçim yaparak sinemaya giden izleyiciler resmen akım oluşturdu.

Gelelim Barbie filmine…

Yönetmenliğini Greta Gerwig’in, senaristliğini Greta Gerwig ile Noah Baumbach’in üstlendiği filmin Barbie’i ise Margot Robbie; Ken’i ise Ryan Gosling canlandırdı.

Aslında hepimizin bildiği çocuklar için ‘mükemmel’ orantılarla üretilen bir oyuncak olan Barbie’nin filmi tamamen reklam desek yanlış olmaz. Geçmişi ve geleceği olmayan Barbie’nin ‘plastik’ dünyasından çıkarak gerçek dünyaya geçişini ve bu süreçte yaşadıklarını izliyoruz… Toplumsal rolleri de irdeleyen Barbie’nin feminist anlatısını da unutmak olmaz.

Tartışılacak kadar derin olmasa da hem oyuncu kadrosu hem yönetmeni hem de izleyicilerin ilgisiyle oluşan birçok akıma yön vermesiyle Barbie’nin izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum…

Her kız çocuğunun hayatından geçen Barbie’yi bu kez beyazperdede görmek çok eğlenceli!