18 Nisan Perşembe günü açılışı gerçekleşen Gıda Fuarı, vatandaşın ilgi odağı oldu. Günde yüzlerce vatandaşın ziyaret ettiği fuarda 100 firma stant açtı. Hemen hemen tüm illerden gelen firmaların, yöresel lezzetlerini sunma imkanı bulduğu fuarı gezen vatandaşlar daha sık yapılmasını istedi.

BÜYÜYECEK
TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, Gıda Fuarının Eskişehir'de ilk kez gerçekleştiğini anımsatarak 'Çok memnunuz, mutluyuz. Ekibimiz iki aydır gece gündüz çalıştı. 4 ayda 3 fuar açtık. ETO'ya da çok teşekkür ediyoruz. Eskişehir Valiliği liderliğinde ve Eskişehir Ticaret Borsası'nın, Eskişehir Sanayi Odası'nın, Lokantacılar Odası'nın çok büyük katkısını gördük. Bu fuar Eskişehir için bir ilk. Bir salonda endüstriyel otel ekipmanları var. Diğer salonda da toptan gıda var. Müthiş ilgi var. İlk günden itibaren fuarımız yoğun ve beklentimizin üzerinde bir ilgi var. Seneye çok daha büyük fuar olacak. Buradan müjdesini verelim' diye konuştu.

SAHİP ÇIKIN
Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen ise 'Eskişehir'e hayırlı uğurlu olsun. Doldu taştı fuarımız. Seneye Eskişehirli firmaların daha çok ilgi göstereceğine Eskişehirlilerle dolacağını düşünüyorum. Dışarıdan gelenler var. Bazı serzenişler duyuyorum. Bizim esnafımıza yazık değil mi diye. Bu her fuarda böyle. Eskişehirliler gelsinler buraya sahip çıksınlar. Sahip çıkmamız lazım' dedi.

DAHA SIK YAPILSIN
Hafta sonu iznini fuarı gezerek değerlendiren vatandaşlardan Nursel Subaşı, 'Gayet güzel, farklı tatlardan alabildiğimiz aldık. Alışveriş de yaptık. Çok güzel bir imkan. Sık sık olursa da Eskişehir için güzel bir organizasyon' dedi. Aranılan her türlü lezzetin bulunduğunu ifade eden Hilmi Çiftçi ise 'Herkes gelip görmeli' diye konuştu. Nevzat Yalçın, 'Çok güzel, mükemmel bir fuar. Tadını beğendiklerimizi alıyoruz' derken eşi Naciye Yalçın, 'Fuarları hiç kaçırmıyoruz. Dolaştıkça hem tadıyoruz hem alıyoruz. İkramları çok bol tutuyorlar' ifadelerini kullandı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim