CHP'li büyükşehir belediye başkanları toplantısı, Yılmaz Büyükerşen ev sahipliğinde Eskişehir'de gerçekleşti. Öğleden sonra gerçekleştirilen ortak basın açıklaması öncesi ES TV mikrofonlarına konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin seçim atmosferine girdiğini belirtti.
BELEDİYE BAŞKANLARI SEÇİME HAZIR
Seçim varmış gibi belediyelerin çalıştığına dikkat çeken İmamoğlu, 'Biz zaten yarın seçim varmış gibi işine odaklı insanlarız. Çünkü belediye başkanlığı zaten böyle bir çalışma temposunu gerektiriyor. O atmosferden uzaklaşamazsınız. Tabi bir de olağanüstü dönemler yaşayınca ki bunların bir tanesi covid dönemi, diğeri ne yazık ki hayatımızdan çıkmayan ekonomik kriz ki son 7-8 aylardır çok daha yüksek bir tonda toplumun tamamını, kurumları inanılmaz derece negatif etkiliyor. Bir de buna üçüncü etken olarak iktidarın sürekli CHP'li belediyelere ve başta büyükşehir belediyelerine olmak üzere yapmış olduğu baskıcı tavırlar, uygulamalar ister istemez her gün çok canlı, çok titiz işimize odaklı süreçleri ortama taşıyor. Biz gayet işimize çalışıyoruz. İşimizi iyi yaptığımız taktirde şu an hem CHP'nin hem mevcut ittifak masasının bu konudaki en büyük güvencesi olacağımızın farkındayız. Bizim bu toplantılarımız da zaten bu güvence temelini oluşturan prensipleri konuşmamıza fırsat veriyor. Çok da iyi geçiyor. Bugün de Eskişehir'deyiz. Duayen başkanımız Yılmaz Büyükerşen hocamız ile beraber, onun liderliğinde güzel bir toplantı yaptık. Ama tabi seçimin takvimi zamanı bizim konumuz değil. Ancak ne zaman olursa olsun biz tümden tüm başkan arkadaşlarım hepsi şehirlerinde hazır olduğunu hissediyoruz. Bir dayanışma içindeyiz' diye konuştu.
BİR YIL DEMEK SEÇİM TAKVİMİ DEMEK
Partisinin kendilerinden en büyük beklentisinin işlerini iyi yapmak olduğunu söyleyen İmamoğlu, 'Neticede artık seçim takvimi zaten başladı. Çünkü normal zamanında dahi olsa bir yıl demek seçim takvimi demektir. Genel seçime dönük elbette uyarıları var ama uyarılarının özü şu: İşinizi daha iyi yapın. Biz de işimizi daha daha iyi yapmanın yolunu arıyoruz' şeklinde konuştu.
'MEYVELERİNİ ALMAKA BAŞLADIK'
3 yıldır görevde olduğunu ve bu anlamda projelerinin meyvelerini almaya başladıklarını vurgulayan İmamoğlu, 'Aktif, etkin işlerimiz meyvelerini vermeye başladı. Neticede 3 yıldır görevdeyiz. Bolca açılışımız var, yeni proje ürettik onların temel atması var. Bütün bu zorluklara rağmen. Elbetteki bu yoksulluğun birinci gündem olduğu süreçte vatandaşımızın yanında olma prensibimiz en ön prensipte, en ön şıkta duruyor. Bu yolculuğa yoğun bir şekilde devam ediyoruz' dedi.
BİZİ KISITLAYAN BİR ŞEY YOK
Karadeniz ziyaretinin ardından farklı bir bölgeyi ziyaret edip etmeyeceğine ilişkin de konuşan İmamoğlu, 'Bizi kısıtlayan hiçbir şey yok. İşimiz olduğunda bir sebebimiz var ise Türkiye'nin herhangi bir yerine gitmekten geri durmayız' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim