Büyükşehir Belediyesi ile S.S Bozan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde kırsal alanda tarım ve hayvancılığı yeniden canlandırmak amacıyla kooperatife hibe edilen mandaların sayısı her geçen gün artıyor.
YENİDEN CANLANDI
Eskişehir'in en önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan Bozan Mahallesinde kooperatif çatısı altında toplanan üreticiler, belediyeden ücretsiz olarak aldıkları 50 mandanın sayısının her geçen gün arttığını belirtti. Kooperatif Başkanı Güven Kırgı, destekleri dolayısıyla Başkan Büyükerşen'e teşekkür ederken, 'Bölgemiz Eskişehir'de büyükbaş hayvancılığın en verimli şekilde yapıldığı alanlardan biri. Ancak yükselen maliyetler nedeniyle artık insanlar hayvancılık ile uğraşmaktan çekiniyor. Destek bekleyen genç üretici mecburen şehre kaçıyor. Bozan bölgesinde yok olamaya yüz tutmuş manda yetiştiriciliği Sayın Hocamız Yılmaz Büyükerşen'in destekleri ile yeniden hayat bulurken, genç üreticiler de manda yetiştiriciliğine merak salmaya başladı. Sayın Büyükerşen sayesinde Bozan'da manda yetiştiriciliğini yeniden canlandırıyoruz. Kendisine söz verdiğimiz gibi mandaların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Tüm üreticiler adına Sayın Hocamıza verdiği destekler dolayısıyla teşekkür ediyorum' dedi.
DEĞER VERİYORUZ
Bozan'ın Eskişehir'de hayvancılığın en önemli merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Büyükerşen ise kırsal kalkınma projeleri ile zor günler geçiren üreticiye destek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. İmkanlar ölçüsünde farklı çalışmalar da gerçekleştireceklerini belirten Başkan Büyükerşen, Türkiye'nin bozulan ekonomisinin ancak köye, üreticiye ve üretilen ürüne değer verilerek düzelebileceğine inandığını ifade etti. HM
Editör: TE Bilisim