Kentler insanları kucaklaması ve hayatlara anlamlar katmasıyla zamanı yakalar. Sosyolojik tüm depremler ya da diğer devinimleri kent kimliğinin oluşup kimlik haline gelmesinde önemli rol oynarlar. Eskişehir'in bu anlamda insanıyla iç içe geçmesi zaman içinde alınan bir çok yolla gerçekleşmekte . Bu çalışmaların en önemlileri şu ana kadar yapılan tüm kültür ve sanat çalışmaları ile gerçekleştirilmiş durumda. Gerek kentin siluetini işlenmiş durumdaki sanatsal çalışmalar ki bunlar şehir tiyatroları, opera ve kent kimliğine renk katan heykeller ile birlikte gerçekleştirilen kültür sanat çalışmaları ve kente gelen aydınların insanlarla kaynaşmasıdır. Şimdi ise ESKİSEHİR KENT KONSEYİ birlikte başlayacağımız çok önemli bir çalışma ile kente çok büyük değer katıp sosyal hayatın büyük renklerinden biri olacak bir ritüele adım atıyoruz.

ESKİSEHİR EDEBİYAT BULUŞMALARI

'KONUKLARIMIZ VAR'

şeklinde söylemiyle yola çıkan proje her ay Eskişehir 'i ülkenin ve dünyanın önemli edebiyatçıları ile buluşturacak. Bu proje o kadar önemli bir çalışma ki bunun önemi sadece öğrenciler ,üniversiteliler veya öğretmenler değil fakat ayi zamanda edebiyatı seven ,okuyan ve düzenli bir sosyal etkinlik halinde her aya renk katacak kaliteli bir oluşum ihtiyacı hisseden herkes tarafından bilinecek.
Bu projeyle ilgili diğer bir önemli konu da Nuray AKÇASOY ismi ile bu yola çıkılmış olması. Sadece bir sivil toplum örgütlenmesi olarak değil , kenti okuyan bir sosyolog gibi ekibiyle , çalışma dostlarıyla beraber zaten çok disiplinli ,çok detaylarla ince eleyip sık dokuyarak samimiyetle olayları yaşıyor olmasa da beraber bu kültür sanat çalışması hayata geçmezdi. Yıllardır edebiyat çalışmalarında gördüğüm zenginliği , kültür ve sanatın toplumsal rolünü ve bunun başarıya ulaşmasının toplum üzerindeki olumlu etkisini burada da sevgili Nuray Hanımla, Ahmet Kapanoğlu ve tüm ekibiyle çok büyük bir keyifle yaşatacağımızdan eminin. Gerek üniversitelerimizdeki yetkin hocalar , gerek çok önemli yazarlar ve edebiyat sever dostlarla da birlikte beyin fırtınalarıyla olması gereken zeminde bu özel çalışma gerçekleşecektir.Ekim ayı ile başlayacak EDEBİYAT BULUŞMALARI Salih Bolat ve Nisa Leyla isimleriyle başlıyor. Söyleşi havasında gerçekleşecek etkinlikte sunumu interaktif de olabilecek bir şekilde yapmaya çalışacağım.Edebiyat sevenleri, detaylarını her platformda duyurmaya başlayacağımız bu büyük etkinliğe Ekim ayından itibaren her ay bekliyoruz.