İlimizde uzun yıllar öğretmen, müdür yardımcısı, okul müdürü, Odunpazarı Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapan Hakan Cırıt 19 Ekim 2014'de Iğdır Milli Eğitim Müdürü olmuştu. Cırıt 2 Haziran 2017 tarihi itibariyle Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanmıştı.

İNSANCIL YÖNÜ YÜKSEK
Ben de bu konuyla ilgili Görünüm'de kaleme aldığım yazıda; 'Cırıt Doğu'nun en uç noktasından, Batı'nın en uç noktasına atanmış oldu. Uç Beyliği Eski Türk Devletlerinde büyük öneme sahip bir makamdır. Cırıt, Iğdır ve Edirne atamalarıyla Milli Eğitim Bakanlığının bir bakımı Uç Beyliğini yapmış oldu' demiştim. 4 yılı aşkın süredir Milli Eğitim Bakanlığının uç beyliğini yapan Cırıt, burada elde ettiği 'bilgi ve tecrübelerle' 7 ay önce yuvasına döndü. Çok 'sevdiği ve büyük emekler verdiği' memleketine İl Milli Eğitim Müdürü oldu. Cırıt 'tuttuğunu kopartan, insancıl yönü yüksek, mevzuata hakim bir yönetici olarak' hep öne çıktı. Görev yaptığı tüm kurumlarda 'hep çalışkanlığıyla da dikkat' çekti. Cırıt'ı önceki gün makamında ziyaret ettim. Kendisiyle eğitim ve eğitimde yaşanan gelişmelerle ilgili sohbet ettim. Sınıf tahtası şeklindeki isimliği dikkatimi çekti. 'Çok güzel öğretmenliği andırıyor' dedim.

'BEŞ PARMAK
BİR DEĞİLDİR'
Müdür Cırıt; 'Asıl olan öğretmenliktir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamında oturanlar öğretmenlikten geldiğini asla unutmamalıdır. Asıl olan öğretmenliktir. Öğretmen olmadan eğitimde hiçbir başarı elde edemezsin. Ben asla öğretmenliğimi unutmadım, unutmayacağım da' dedi. Bir elin beş parmağının aynı olmadığını kaydeden Cırıt; 'Her eğitimcinin hayat görüşü farklı olabilir. Farklı farklı sendikalara üye olabilir. Ben İl Milli Eğitim Müdürü olarak farklı görüşü var, şu sendika üyesi diye onları ayıramam. Herkese eşit ve adaletli olmalıyım. Ben Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğümden beri bu konuda hep adaletli oldum. Haksızlığa uğradığını düşünen eğitimcilerin hep başvurduğu adres oldum. Benim için önemli olan herkesin işini en iyi şekilde yapmasıdır. O'cu, şu'cu, bu'cu olması benim için asla önemli değildir' dedi.

HEP UYARDI
Hakan Cırıt göreve geldiği ilk günden beri yaptığı icraatlarla adaletli bir yönetici olduğunu kanıtladı. Necmi Özen döneminde yok sayılan yargı kararlarını uyguladı. Her toplantıda okul müdürlerini çalışanlar arasında ayrımcılık yapmamaları konusunda hep uyardı. Bu konuda eski alışkanlıklarını sürdürmeye devam edenlerle ilgili gerekenleri yaptı. Eskişehir'de görev yapan tüm eğitimciler işlerini daha iyi yaparak, Cırıt'a sahip çıkmalıdır. Yedi aylık dönem gösterdi ki; 'Cırıt liderliğinde Eskişehir eğitiminde başarı çıtası daha yükseklere' çıkacak. 21 yıldır Eskişehir eğitim camiasını takip eden bir gazeteci olarak, Cırıt'ın çok başarılı olacağına inanıyorum...
**

ŞEHRİN HER NOKTASINDA O VAR
'Ben Eskişehirliyim. Bu şehir için üretmekten, Eskişehir'e hizmet etmekten büyük keyif alıyorum. Aynı anlayış içinde ülkem ve şehrim için üreteceğim. Belediyeler, İl ve İlçe Yönetimleri ile bugüne kadar uyum içinde oldum. Cumhuriyet Halk Partisi'nden Milletvekili olduğum takdirde partimin tüm kademeleri ile uyum içinde olmaya devam edeceğim gibi, Eskişehir'e hizmet etme adına diğer siyasi parti temsilcileri ile uzlaşı sağlama adına gerekeni yapmaktan kaçınmayacağım. Eskişehir'in vekili olarak şehrin her noktasında olacağım. Benim için vekillik sıfatından daha önemli olan Eskişehirli olmak.' Yukarıdaki bu sözler Jale Nur Süllü'ye ait. Süllü bu sözleri tam bir yıl önce CHP milletvekili adayı olarak Muhabirimiz Meltem Karakaş Kaya'ya söylemişti. Bu röportajdan 11 gün sonra yapılan seçimlerde CHP Eskişehir Milletvekili seçilen Süllü, dediklerini gerçekleştiriyor. Eskişehir vekili olarak şehrin her noktasında hep o var. Özellikle Alpu'ya kurulması istenilen termik santral konusunda yaptığı çıkışlarla sadece CHP'lilerin değil, tüm Eskişehirlilerin takdirini topluyor. Kentimizin her önemli olayında o hep öne çıkıyor. Ankara'dan siyaset yapmayıp, elini her zaman taşın altına sokuyor. . Bir söz vardır; 'Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz' diye. Süllü milletvekili seçilidiği günden bugüne kentin kırsalında da merkezinde de izler bıraktı. O'nun bu çalışkanlığı sayesinde Eskişehirlinin sesini TBMM aracılığıyla tüm Türkiye duydu...
**

KÖYLÜNÜN FERYADINA DUYARSIZ KALMAYIN
Önceki akşam saat 22.00'de başlayan etkili dolu yağışı Kalkanlı köyünü (mahallesi) fena vurdu.Yaklaşık 8 bin dekarlık arazideki tüm ürünler zarar gördü. Çiftçilerin bir yıllık emekleri yok oldu. Kalkanlı sakinleri beni arayarak, yetkililerin duyarsızlığından şikayetçi oldu. Kalkanlılar; 'Tüm emeklerimiz dolu yüzünden yok oldu. Haber vermemize rağmen hiçbir yetkili köyümüze gelmedi. Bizimle kimse ilgilenmedi. Tarım İl Müdürlüğü bizi bu zor günümüzde nasıl yalnız bırakır. Biz bitik durumdayız. Yetkililerden yardım bekliyoruz' diye isyan etti. Dolu yüzünden Yahnikapan, Aksaklı, Büyükdere ve Yeniket mahallelerinde de büyük hasar meydana geldi. AK Parti Milletvekilleri ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri dolu yüzünden tüm ürünlerini kaybeden köylünün bu feryadına duyarsız kalmamalı. Onların yaralarına merhem olmalı...
**

FOTO ŞAKA
Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan: Nabi Bey sizin partiniz Kazım Başkanın projelerini niye hep engelliyor?
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı: Kazım Bey, AK Partililer Büyükerşen'in değil de neden hep sizin projeleri engelliyor? Hepsinde siz mi haklısınız? Bizimkiler mi hep haksız?
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Nabi Bey bu soruları sorarken siz de haklısınız. Ama AKP'liler hep haksız!...
**

DÜNYA TARİHİ
ALIŞVERİŞE
ÇIKAN BOĞA
Yıl 1944. 75 yıl önce Şikago'da yolunu şaşırmış bir boğa, erkek kıyafetleri satan bir dükkana girmiş. Bu olay 'boğa kendisine elbise almak için dükkana gitti' diye mizahi şekilde yorumlanmış.
**
FIKRA
TEMEL'İN
ÖĞRETTİKLERİ
Temel oğlunun getirdiği karneye bakmış.
Sol tarafta notlar; 'Türkçe Zayıf. Matematik Zayıf. Vatandaşlık. Zayıf. Fen Bilgisi Zayıf. Müzik Zayıf.
Sağ tarafta notlar; 'Arkadaşlarla uyum Pekiyi. Hal ve Gidiş Pekiyi. Temizlik Pekiyi. Diş Koruma Pekiyi..'
'Uyyy' demiş, Temel.. 'Şu öğretmene bak. Benim öğrettiklerimin hepsi pekiyi.
Onun öğrettiklerinin hepsi zayıf!..'