31 Mart yerel seçimleri ilimize yakışır bir şekilde geçerken, kent merkezinde sürpriz yaşanmadı.

Eskişehirliler oylarıyla önümüzdeki beş yılda kent merkezini Ayşe Ünlüce, Ahmet Ataç ve Kazım Kurt üçlüsüne emanet etti. Onların kente yaptıkları hizmetleri oylarıyla ödüllendirdiler.

EZİCİ ÇOĞUNLUK

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Tepebaşı’ndan 6 üye (Ahmet Ataç, Hasan Ünal, Fikriye Güven Zaptiye, Vural Yörük, Erdoğan Aydoğmuş, Atilay Dalgıç), Odunpazarı’ndan 6 üye (Kazım Kurt, Nihat Çuhadar, İnci Şentuna, Ayhan Sülük, Çağrı Özeçoğlu, Ali Haydar Çelik gönderecek. AK Parti Tepebaşı’ndan 2 üye (Ahmet Sivri, Ali İnci) Odunpazarı’ndan 2 üye (Özlem Ünalır, Metin Öztürk) Büyükşehir Meclisi’nde yer alacak. CHP merkez dışında 6 kırsal ilçeden Büyükşehir Meclisi’ne 16 meclis üyesi gönderiyor. CHP böylece 46 kişilik Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 29 üyeye ulaşarak, ezici bir çoğunluğa sahip oldu. 

ENGEL İLE KARŞILAŞMAYACAK

5 yıla göre Büyükşehir Meclis Üyesi sayısını 6 arttıran Ayşe Ünlüce Başkanlığında CHP, projeleri hazırlayıp, hayata geçirirken, hiçbir engel ile karşılaşmayacak. Kent merkezinde ve kırsal ilçelerde büyük bir hezimet yaşayan AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 13 üye ile temsil edilecek. DSP ve BBP’de 2’şer üye ile mecliste yer alacak. Başkan Ayşe Ünlüce’nin dışında Büyükşehir Belediye Meclisi aritmetiği şöyle oldu; “28 CHP, 13 AK Parti, 2 BBP, 2 DSP.”  Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Meclisleri başkanlar hariç;  CHP 24, AK Parti 13 üyeden oluşuyor.

 

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ CHP’Lİ ÜYELER

1-Ayşe Ünlüce (Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı)

2-Kazım Kurt (Odunpazarı Belediye Başkanı)

3-Ahmet Ataç (Tepebaşı Belediye Başkanı)

4-Nihat Çuhadar

5-İnci Şentuna

6-Ayhan Sülük

7-Çağrı Özeçoğlu

8-Ali Haydar Çelik

9- Hasan Ünal 

10-Fikriye Güven Zaptiye

11-Vural Yörük

12-Erdoğan Aydoğmuş

13-Atilay Dalgıç

14- Gürbüz Güller

15- İhsan Ceran

16-Serkan Adaş

17-Hakan Karabacak

18-Ali Osman Taş

19-Zehra Konakcı

20-Emrah Kuzey

21-Rıdvan Özen

22-İshak Gündoğan

23-Nurcan Akın

24-Uğur Tepe

25-Fahri Esan

26-Ferhat Özdöngül

27-Habil Dökmeci

28-Mustafa Çağrı Kılıç

29-Serhat Gürbüz

AK PARTİLİ ÜYELER

1-Özlem Ünalır

2-Metin Öztürk

3-Ahmet Sivri

4-Ali İnci

5-Ahmet Dönmez

6-Mehmet Bilen

7-Adem Çakır

8-Zeynep Güneş

9-Bekir Beceli

10-Fevzi Akpınar

11-Serhat Hamamcı

12-Mustafa Caner Karıkçı

13-Salih Yılmaz

DSP’Lİ ÜYELER

1-Haydar Çorum

2-Mustafa İmre

BBP’Lİ ÜYELER

1-Hidayet Özmen

2-Hızır Ayık

***

‘SİZ NE ZAMAN ÖLCENİZ?’

Aydın İlinde Adalet Partisi Ve DYP Dönemlerinde deve dişi gibi iki isim hep öne çıkıyordu. Bu İsimler İsmet Sezgin ve Nahit Menteşe İdi.

Önseçimlerde Veya Genel Merkez Atamasında Aydın’da Hiçbir Partili Bu İkiliyi Geçemiyordu. Her İkisi De Kurulan Her Hükümette Bakan Oluyorlardı.  Bir Önseçimde Sezgin Birinci Oluyor, Menteşe İkinci  Geliyordu. Başka Bir Seçimde İse Menteşe Bir Oluyor, Sezgin İkinci Geliyordu.  Aydın’da Milletvekili Olmak İsteyen Gençlerin Önü Bu İki İsim Yüzünden Hep Kapalıydı!  Eski Bakanlardan Rifat Serdaroğlu Aydın’da Yaşadığı Bir Anektodu 8 Yıl Önce Kendi Sosyal Paylaşım Sitesinden Paylaştı.  Serdaroğlu’nun Anlatımıyla Anektod Şöyle Gerçekleşmiş;  “Doğruyol Partisi Aydın İl Kongresini Yapıyoruz!. Kürsüye, Umurlu Belediye Başkanı Evrenos Vardar Çıktı Ve Aydın Şivesiyle; ‘Abiler, Kısa Konuşçem. Sizlere Bi Soru Sorcem! Ben Doğdum, Gözümü Açtım İsmet Abi Ve Nahit Abiyi Gördüm! Ben Belediye Başkanı Oldum, Yine İsmet Abi Ve Nahit Abi Var. Anlaşıldı Sizler Ölmeden Biz Milletvekili Olamecez! Sorum Şu; Abiler, Kusura Bakmayın Ama, Siz Ne Zaman Ölceniz?’ Başta İsmet Bey Ve Nahit Bey Olmak Üzere Tüm Salon Kahkaha İle Güldü… Yüzlerine Karşı Yapılan Eleştirileri Anlayışla Kabul Eden, Hizmeti İlke Edinmiş Beyefendilerdi Onlar.”

Siyasetin İsmet Abisiydi

İsmet Sezgin İle Yıllar Önce Röportaj Yapmıştım.  Gerçekten Bilgili, Dürüst, Vatansever Ve Aydın Bir İnsandı. Merhum Süleyman Demirel Gibi Siyaseten Kendilerine Yapılan Eleştirilere Kızmazdı. Zaten Onların Politika Yaptığı Yıllarda Siyasette Zarafet Vardı. Yapılan Açıklamalarda, Mitinglerde Siyasi Rakiplerine Hakaret Etmezlerdi. Türk Siyasetinde ‘İsmet Abi’ Olarak Büyük Saygı Duyulan Sezgin 7 Aralık 2016’da Vefat Etti. Kendisine Allah’tan Rahmet Diliyorum. Mekanı Cennet Olsun.  Türk Siyaset Dünyasını Bir Döneme Damga Vurmuş, Dürüstlüğüyle Herkese Örnek Olmuş İsmet Abi’lerini Unutmayacak…

***

Çivi

“Güneşin Doğduğu Yerde Çocuklar Üşüyorsa, Güneşin Battığı Yerde İnsanlık Ölmüştür." Farid Farjad

***

***

Fıkra

Bir Daha Dene Evladım

Kızının Hamile Olduğunu Öğrenen Anne Haykırır;
-Kimden Peydahladın Söyle!
Kız Bir Telefon Açar, Bir Süre Sonra Evin Kapısına Bir Ferrari Yanaşır. İçinden Yakışıklı, Uzun Boylu Bir Delikanlı İner Ve Durumu Anlatır;
-Efendim, Ben Konumum Gereği Kızınızla Evlenemem Ama Çocuk Kız Doğarsa, 1 Milyon Dolarlık Hesap Ve Triblex Villa. Erkek Doğarsa 10 Milyon Dolarlık Hesap, 1 Fabrika, Birde Villa. Ama Düşük Yaparsa...
Tam O Sırada Kızın Babası Lafa Girer,
-Düşük Yaparsa Bir Daha Dene Evladım.

***

Unutulmaz Replikler

"Karda Donmak Üzeresin, Uyumak Tatlı Geliyor, Ama Ölüyorsun Farkında Değilsin.” Issız Adam