AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp ile birlikte  26 Mart’ta Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Ziyareti sosyal medya hesaplarından duyuran Hatipoğlu, "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde belediye personelini ziyaret ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledim. Bizleri ağırlayan ve başarı temennisinde bulunan değerli belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

OKURLARIMIZ BU YAZIMI HATIRLATTI

Bu ziyaret 23 gün önce (5 Şubat’ta)  Görünüm’de kaleme aldığım ‘Ünlüce Hatipoğlu’nun Fabrikasına da Gitmeli’ başlıklı yazım gündeme geldi. Çok sayıda okurumuz arayarak, “Ayşe Hanım da Nebi Bey’in fabrikalarını ziyaret ederek, onlara projelerini anlatmalı. Nebi Bey’in de Ayşe Hanımın bu ziyaretini olumlu şekilde karşılayacağını  ve ona iyi ev sahipliği yapacağını düşünüyoruz” diye görüş belirtti.

5 Şubat’ta kaleme aldığım yazıda şu ifadeleri kullanmıştım; “Adaylar belli olduktan sonra Eskişehir’de siyaset ısınmaya başladı. Eskişehir’deki siyasi partilerin belediye başkan adaylarının rakiplerine yönelik tavır ve üsluplarını kent kültürümüze yakışır bir şekilde olması sevindirici.   Başkan adayları çarşı, pazar, sokak, köy,  dernek, işyerlerini, gezerek, kendilerini ve yapacaklarını anlatıyor. Bu kapsamda Organize Sanayi Bölgesi’nde büyük bir oy potansiyeli olan fabrikalarda gezilecek. CHP Büyükşehir Adayı Ayşe Ünlüce bu kapsamda AK Parti’nin Sanayici Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun fabrikalarına gidip, gitmeyeceği merak ediliyor. Bence Ünlüce Hatipoğlu’nun en çok işçi çalışan fabrikasına gitmeli. Hatipoğlu eminim onu fabrikasında centilmence karşılayacaktır.  Ünlüce’nin fabrikasındaki çalışma arkadaşlarına projelerini anlatmasından rahatsızlık duymayacağını düşünüyorum.”

Ünlüce, Hatipoğlu’nun fabrikalarına iade-i ziyaret yapabilir. Bu karşılıklı ziyaretler, Eskişehir’deki seçimlerin gergin ortamda geçmesinin önüne geçer. 31 Mart yerel seçimlerinin Eskişehir kent kültürüne yakışan bir seçim olacağını düşünüyorum.

***

NOSTALJİ

45 YIL ÖNCE POLİS BAYRAMI

45 yıl önce. 10 Nisan 1979. Eskişehir’de Polis Bayramı kapsamında kokteyl düzenleniyor.  Tarihi Fotoğrafta,  Eskişehir’in duayen gazetecileri merhum İsmail Alkılıçgil, Hüsnü Arslan, Erdoğan Kahya ve Kültür Turizm İl Müdürü Güven Tanyeri yer alıyor.  Eskişehir basına büyük emekler veren İsmail Alkılıçgil, 28 Aralık 2003 tarihinde vefat ederek, 21 yıl önce aramızdan ayrılmıştı. Çektiği fotoğraflarla Eskişehirspor’un zaferlerine eşlik eden  Alkılıçgil, ES ES’in fotoğraf arşivini oluşturmuştur. Onun  arşivi sayesinde Eskişehirspor’un şanlı tarihi gelecek nesillere ulaşıyor. Eskişehir basınının unutulmazları arasında yer alan Alkılıçgil’e Allah’tan rahmet diliyorum.  Güven Tanyeri’yi de yeni kaybettik. 9 Şubat’ta vefat eden Tanyeri başarılı bir bürokrat olarak kentimizde önemli izler bıraktı. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün hayatta olan gazeteci büyüklerim Hüsnü Arslan ve Erdoğan Kahya’ya sağlık dolu uzun ömürler dilerim…

***

ÇİVİ

“Kafeste doğan kuşlar uçmayı hastalık zanneder.” Alejandro Jodorowsky

***

***

FIKRA

GERİ KALANINI GÖNDER

Deniz aşırı bir ülkede askerliğini yapmakta olan John bir gün sevgilisinden bir mektup alır. Sevgilisi artık ondan ayrıldığını bildirmekte ve fotoğrafını geri göndermesini istemektedir. John çok kızar. Arkadaşlarından eski kız arkadaşlarının fotoğraflarını toplar. Hepsini paket yapar ve sevgilisine gönderir. Pakete birde not iliştirir; “Kusura bakma, hangisi olduğunu çıkaramadım. Lütfen kendi fotoğrafını al ve kalanını geri gönder!”

***

UNUTULMAZ REPLİKLER

“Hiçbir şey güzel olmayacak ama yaşıyorum ulan ben. Bundan daha güzel şey mi var.” Düttürü Dünya

***