Sevgili okurlar;
Pandemi döneminde en çok sıkılan kimseler muhakkak ki 65 yaş üstü vatandaşlarımız oldu; bunların çoğunluğunu da cami cemaati oluşturuyor. Bir atasözü var vurun abalıya; ne yazık ki bu dönemde en çok bu kesime vuruldu ama sevinerek söyleyeyim ki camiye giden cemaatimiz devletinin verdiği tüm kurallara uyarak şu ana kadar hem camisine gitti hem de en az zararla bu dönemi atlattı.
Bunda en çok yaşlı cemaatinin daha sonra cami görevlilerinin ve de müftülüklerin gayretleri gerçekten takdire şayandır. Ve cemaatine şunları söyledi. Eğer siz söylenenlere itaat etmez bir kişinin ölümüne sebep olursanız bir insanı resmen öldürmüş gibi vebal altında kalır, büyük günaha girersiniz. Bu söz aklı başında olan yaşlılarımız buna hemen hemen harfiyen uyarak biraz Allah korkusu biraz can korkusuyla atlatmış oldular.
Gençlerimiz ise maalesef bu konuda yaşlılarımız kadar olamadılar ama yine de onlara da buradan binlerce teşekkür ederiz. Velhasıl inşallah bir daha Allah böyle bir felaketi bu dünyaya ve hiçbir ulusa vermesin. Buradan başta müftülüklerimiz olmak üzere tüm din görevlisi arkadaşlarımıza teşekkür eder, bunun karşılığında alemi ukbada mükafatını bire, bin olarak görsünler.