Sevgili okurlar, Ramazan ayının en büyük habercisinden birisi de Recep ayının 27’nci gecesi olan 6 Şubat Salı günü kutlayacağımız Miraç Kandilidir.

İslam’ın en büyük mucizelerinden olan Miraç hadisesi hicri sene itibariyle 620 veya 621 tarihinde gerçekleşen ve Kur’an-ı Kerim’de sure olarak da bildirilen büyük bir mucizenin gerçekleşmesi olan bir insan üstü olaydır.

Bunun genişçe izahı satırlarla mümkün değildir. Yalınız dün akşam uzaya giden astronotumuzun çocuklara verdiği bir cevap gerçekten çok enteresan. Çocuklardan birisi astronota aya ne zaman varacaksınız dediğinde cevaben, 30 saniye içinde Edirne’den Kars’a kadar ulaşmamız mümkün dediğinde o zaman inkarcılar yüce peygamberimizin bunları gerçekleştirmesi mümkün değildir diyenler kendi yaptıkları aletlerle bu kadar hız yapabiliyorlarsa alemlerin yaratıcısı kısa zamanda bunu yapmaya kadir değil midir?

O gece o kadar çok olaylar yaşanmış ki bunu inançsız bir aklın alması, kavraması zaten mümkün değildir. Miraç hadisesi Kur’an’da Allah tarafından bildirildiği için inkâr edenler Allah korusun küfre düşerler. Bizler de o gün bu kutsal geceyi boş geçirmemeye gayret etmeliyiz.