Sevgili okurlar, Kutsal ay Ramazana az bir zaman kaldı.

Maalesef vicdansızlar daha ramazan ayının gelmesini beklemeden özellikle et dahil gıda fiyatlarına aşırı denecek zamlar yapmaya başladılar. Yüce rabbimizin lanetlediği en kötü kişilerden birisi de ihtikarcılık (yani bir malı hiçbir sebep olmaksızın değerinden fazlaya satmak) bunların ahirette hesapları çok çetin olacak.

Zaten geçinmekte zorluk çeken milyonlarca vatandaşa özellikle evine akşam oruç nedeniyle bir lokma fazla bir şey götürmeye gayret eden bir insanı gücü yetmediği için götüremeyen ve üzüntülü bir şekilde çoluk çocuğunun yanına mahcup bir şekilde varan oruçlu kimsenin o halini bilen ve gören yüce Allah’ın bu durumda olan kulunun hakkını ne ile tarif edecekler?

O gariplerin ahının bedduasını nasıl telafi edecekler? Vicdanlı bir insan hangi dine mensup olursa olsun bu vebalin evde bekleyen garip ev halkının için için serzenişini hangi kazançla giderebilecekler?

Ey fâni insan sonunda ölüm var, ölüm. Bunların hesabı kolay mı zannediyorsun? Hesap çok çetin olacak, o zaman geride bıraktığın ve haksız yere kazandığın bu malın dana hiçbir faydası olmayacak, yüce Allah bunu kendi kelamı olan Kur’an’ında böyle diyor.

Gerçek Müslüman isek, buna inanıp yaşantımızı ve ticaretimizi öyle devam ettirmemiz gerek. Yoksa dünya hayatı ebedi hayat olan ahiretimizin yıkım ve felaket tarlası olur. Hiçbir zaman Allah korkusu nu unutmamak gerekir, ancak bu sebeple Allah’ın rızasını kazanabiliriz.