Sevgili okurlar, Bir konuda üzüntümü sizlerle paylaşmak için bu satırları yazmak zorunda kaldım.

Bayram nedeniyle Ankara’da beni ziyarete gelen bir arkadaşımla lüks sayılacak bir semtte Bayram olması nedeniyle başka yerde açık bir yer bulamadık ve orada Cafe-restaurant yazan bir yere biraz dinlenelim diye girdik ve çabuk olacak neyiniz var diye sorduk. Onlar da tez zaman da size vereceğimiz İtalya usulü spagetti verebiliriz dediler. Bizde oturduk ne ise tabak içerisinde spagetti geldi. 150 veya 200 gram kadar tabak oldukça geniş ama derinlik yok, yanında ne içersiniz dediler biz de birer ayran olsun dedik.

Birer küçük ayran getirdiler. Afiyetle yedik ama biz dedik ki yahu bir makarna bir de küçük ayran fazla bir şey tutmaz sonra kasaya vardık. Herkes kendi hesabını ödesin diye işte hesap, makarna 1 tabak 400 TL ayran 50 TL aynı hesap arkadaşa da geldi. İki tabak makarna 2 küçük ayran toplam hesap 900 TL.

Allah Allah ne oluyoruz kardeşim bir millet savaşta bile olsa bu zulüm vatandaşına yapılmaz. Ey Müslüman esas hesap ve büyük hesap ebedi alemde görülecek, bunun hesabını nasıl vereceksin? Bir avuç makarnaya 500 TL’ye yakın para alırsan esas hakimler hakiminin huzurunda hiçbir yalanın kıvırmanın mümkün olmadığı o terazide bunca soyduğun insanların çocukların hesabı kolay mı olur sanıyorsun?

Boğazından geçen o lokma seni direk ateşe atar yani kimsenin öncülük etmesine gerek kalmadan meleklere verilen emirle (tutun bağlayın sonrada cehenneme sallayın) yüce kitabımız kuranda ayet bu Allah Teala cehennem melekleri zebânilere işte böyle emredecek. Sana çok uzun gibi gelen bu hayat göz açıp kapayıncaya kadar gelecek ve seni bulacaktır ve işte esas ve ebedi hayatta orada başlayacak. Orada sonsuz ve ölümsüz bir hayat bizleri bekliyor. Bunu iyi düşünmek lazım, Allah insaf versin.