Sevgili okurlar, Uzun zamandır görev nedeniyle Ankara’da üniversite de kalıyorum.

Üniversite sık sık anketler ve araştırmalar yapıyor. Bunun dışında başka anket şirketleri de yurt genelinde anketler yapıyorlar. Birkaç yıl önce Eskişehir, anketlerde hep ya en başta ya da 2’nci veya 3’üncü sırada geliyordu. Üniversitelerin anketleri ciddi ve sağlıklı oluyor. Hemen hemen hiç yarafgir davranmıyorlar ve gerçeklere en yakın neticeler alıyor.

Son anketlerde şehrim adına üzücü neticeler çıkıyor başta futbol olmak üzere kullanılan gıdalar dahil birçok dalda artık bu niteliğini kaybettiğini tarafsız anketler gösteriyor. Anadolu’nun incisi diye bilinen sadece yurt içi değil, yurtdışında da beğenilerek anılan şehrimiz hangi konuda olursa olsun bu niteliğini kaybettiğini anketler söylüyor.

Son anketlerde artık emeklilerin bile tercihleri Antalya, İzmir, Muğla, Bursa olduğu artık bu cennet şehrimizin ankette yer bulamadığı görülüyor bu tarafsız anket şirketlerinin yaptığı araştırma, futbolda amatöre düştük, pahalılıkta en pahalı şehirler arasına girdik, ulusal basının tarifine göre merkez hariç mahallelerimiz hiç iç açıcı değil.

Tüm şehirliler olarak her şeyi devletten, her şeyi belediyeden değil hep birlikte gayret etmezsek zararını birlikte çekeriz. Bir deyime göre 37’nciliğe inmişiz futbolda amatör kümeye düşmüşüz nüfusu bizim bir mahallemiz kadar dahi olmayan ilçeler, nerede ise süper lig için mücadele ediyorlar.

Maalesef zenginlerimiz kasa kasa doldurmakla meşgul. Bu bile bir zamanlar Avrupa’yı titreten Es- Es için büyük bir ayıptır. Şehrimiz adına başka şehirlere gittiğimiz zaman övündüğümüz Eskişehir’imiz neden bu hale geldi. Partiyi pırtıyı bir tarafa bırakıp halimize bakalım bir şehrin kalkınması ve dünya çapında olması çok zaman alan ve çok gayret isteyen bir zahmettir. Niçin bu kazanımları kaybedelim. Yani eller aya biz yaya, olur mu sevgili Eskişehirliler gayret bizden yardım ve inayet Allah’tan. Bu şehrin sevabında da, günahında da hepimizin bir şekilde payı vardır.