Sevgili okurlar;
ALLAH nasip ederse yakın zamanda mübarek ay ramazana erişmek üzereyiz burada kafaları karıştıran konu ise camilerde kılınan teravih evde kılınırsa KAÇ rekat olarak kılınmalı bu okuyucularımızın en çok sorduğu soru bende bugün sizlere teravih le ilgili İslam eserlerinden derlediğim bilgileri şöyle kısaca açıklayayım.
Teravih namazı peygamberimizin ramazan ayında 8 rekat olarak kılmasıyla günümüze kadar gelen bir ibadet şekli olup daha sonra Hz. Ömer zamanında Ashabın 20 rekat olarak kılmasıyla gelenekselleşmiş tir ve özellikle Osmanlı döneminde güzel sesli hafızaların saraya davet edilerek padişah ve avanesine teravih kıldırırdı.
Tabi ki bu da 20 rekat olarak ve aralarında güzel ilahiler methiyeler okunarak ziynetlendirilirdi. şimdi ise akşam işinden yorgun donen bir Müslüman ise 20 rekat olarak değil de 8 rekat olarak kılmasıyla bu sevaba inşallah nail olmuş olur netice olarak evimizde kaç rekat kılabilirsek o yeterlidir ve üşenip de hiç kılmamaktan evladır ayrıca bu oruçla ilgili bir namaz olmayıp ramazan ayında kılınan bur namazdır mazeretinden orucunu tutamayan kimselerde bu ibadeti yerine getirip sevabından nasibini alabilirler. Teravih namazında rekat adedi yoktur kaç rekat kılabilirsen.