Sevgili okurlar;
İslam dini en mükemmel ve en son dindir. Allah tarafından insanların iyilikte yaşaması için akıllı olana gönderilen ilahi bir fermandır. Öyle ki yüce yaradan her konuda kullarının iyi insan olmaları için hem öğüt hem ikaz hem de azap konularında birçok emirler ve nehirler göndermiştir.
Bugün sizlerle insanlık tarihinde lutilik olarak anılan eşcinsellikle ilgili konularda bazı hükümlerden sizlerle sohbet etmek istedim. Kur'an'da nikahsız yaşamaya zina denir. Zinanın haram olmasının o kadar çok sebepleri var ki; bunların başında nesebin tespiti, yani olan çocukların kimden olduğu ve soysop belli olup hısım, akraba gibi insanların belirli kıymetlerinin devamı için elzem olan şartın başında nikah geliyor. Bunu birçok örneklerle anlatmak da mümkündür. Bunu burada noktalayalım ve eşcinsellikle ilgili konuya bakalım.
İnsanlık tarihinde Hz. Lut peygamberin döneminde doruğa çıkan bu pis illet netice olarak Lut Kavmi'nin tamamının helak olmasına da sebep olmuştur. Bundan dolayıdır ki eşcinsellik luticilik olarak da tarif edilmiştir. Allah Teala Hz Lut peygambere imtihan için iki meleği yakışıklı delikanlı suretinde göndermiştir. Lut peygamber de gelen bu iki delikanlının melek olduğunu bilmemektedir. Bu iki delikanlının Lut peygamberin evine girdiğini gören sapık kavim hemen birbirine haber vererek 'Lut peygambere iki yakışıklı delikanlı geldi' diye yüzlerce kişi Lut Peygamber'in kapısına dayanarak eve giren bu iki delikanlının kendilerine verilmesini istemişlerdir.
Lut peygamber hemen kapıları kilitleyip kendine Tanrı Misafiri olarak gelen bu delikanlıları korumaya çalışmış, bütün gücüyle direnmiş hatta bu gelen sapıklara 'Lütfen bu iki misafire dokunmayın size iki kızım var onları vereyim' dedi ise de onlar 'Biz delikanlıları istiyoruz, kızlar senin olsun' diyerek delikanlıları istemişlerdir. Neticede kapıyı kırarak içeri girmişler ama Allah Teala o melekleri hemen oradan Sema'ya uçurmuştur.
İşte bu azgınlığı bizzat gözleriyle gören Lut peygamber Yarabbi bu kavmimi sen islah et diye dua etti ise de yüce yaradan o gece Lut kavmini helak etmiştir. Bu gibi sapıklıkları Allah Yüce kitabında yasaklamıştır. Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş son dönemde artan bu sapıklığa karşı görevinin gereği Müslümanları insanlığı uyarmış ise kıyameti koparmanın anlamı nedir? Bir hakim görevini ifa için bu makamı işgal eder, bir hüküm verirse bu aldığı görevi ifadır. Hakime tepki göstermek ne kadar akıl karı değilse Sayın Ali Erbaş'a da bu tepkiyi göstermek akıl karı değildir. Zira eğer bunu insanlığa anlatmazsa vebalini ne dünyada ne de ahirette verebilir. Mesele bundan ibarettir bir avuç suda kıyamet koparmanın da bir anlamı yoktur.