Sevgili okurlar, Güzel yurdumuzun her tarafı bir başka güzel gençliğimde uzun zaman kaldığım serhat şehri Edirne’ye bir program sebebiyle uğradık.

Daha evvel Bayburt müftüsü iken dostluk kurduğumuz il müftüsü sn. Hasan Başoğlu ile azda olsa sohbet imkanı bulduk.

Yaptığı hizmetleri anlatırken müftülük binası girişinde naylon bir torba içinde bir takım biletler gördüm dikkatimi çekti. Merak edip sordum onlar da bu Türkiye’nin her tarafına ulaşmak için verilen biletler olduğunu söylediler. Sömestri tatilinde memleketlerine gitmek isteyen ama imkanı olmayan öğrencilerin sılayı rahim (memleket ziyareti ) yapmaları için Türkiye diyanet vakfınca sınavı biten öğrencilere bir katkı olsun diye hazırlanan bir hediye diye tarif etti.

Biz de ilk defa böyle bir şey gördüğümüz için gerçekten çok sevindik, bilindiği gibi her cuma camiye gelen cemaat diyanet vakfına bir hayli yardımda bulunuyor. Onlar da vatandaşların hayır olarak verdiği bu bağıştan imkanları dar öğrencilere katkıda bulunuyor.

Bu da bir cami, bir köprü bir benzeri hayır gibi iyi düşünülmüş bir hayır bunu görünce imkanı olsa da tüm illerimizde bu güzel hayır yapılmış olsa, zira diyanet vakfının bütçesi nice bakanlıklardan daha fazla bu bütçe ile nice hayırlar yapılıyor.

İşte bunlardan biri de bu çok beğenilen bu hayır, düşünenlerden, yardım edenlerden ve uygulayanlardan Allah razı olsun. Yardım edenlere de Rabbim cennet ve cemaliyle ikramda bulunsun. İl müftüsüne teşekkür edip, çayımızı içip, yola koyulduk.