İstediği performansı yakalamayan, son iki maçta üst üste aldığı mağlubiyetlerle ligin dibine demir atan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından sitem dolu paylaşım yaptı.
Şimşek, 2-0'lık yenilgiyle sona eren Mersin İdmanyurdu maçı sonrası yaptığı açıklamalarla adeta isyan! Etti.
Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek'in sosyal medya hesabından yaptığı futbolcuları, yardım etmeyenleri, eleştirenleri hedef aldığı açıklaması şöyle:
'90 dakika küfür yediğimiz maçın analizi! Yorulduk. Sahipsizlikten, yenilmekten, kulübe para aramaktan, söz verip sözünü tutmayanlardan, sürekli kendi aralarında Eskişehirspor'u kurtarıp iş ciddiye binince yok olanlardan, ciddiyetsiz futbol oynayanlardan, FK hayali kuranlardan, eleştirmekten başka bir iş yapmayanlardan, bir deplasmanın 100 bin TL olduğu şartlarda uçuk hayaller kuranlardan, genel kurullarda piyasada olmayıp masalarda takım kurtaranlardan, basit goller yemekten, üzülmekten ve hatta kendimden bile yoruldum'.
BEN OLSAM ÇOKTAN İSTİFA EDERDİM
Mehmet Şimşek'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayı okuyunca kendimi onun yerine koyarak, 'Ben olsam bu durum karşısında çoktan istifa ederdim' dedim.
Eskişehirspor Kulübü Mehmet Şimşek'in özel şirketi değil. Ama buna rağmen yaklaşık iki yıldır kendi şirketinden daha çok zamanını kulüpte geçiriyor.
Kulübü battığı bataklıktan kurtarmak için adeta didiniyor. Siyah-Kırmızılı Kulübü içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için neredeyse çalmadık kapı bırakmadı.
Başta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlarla, milletvekilleriyle, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlarının kapılarını çaldı. Eskişehir'deki büyük STK'ları ziyaret etti.
Kapısını çaldıkları, 'Elimizden geleni yaparız' dediler.
Ancak Mehmet Şimşek kapıdan çıkınca hemen verdikleri sözleri unuttular.
BAŞKAN SEN OL DİYOR 'HAYIR'
'YARDIM ET O ZAMAN' KEM KÜM
Mehmet Şimşek, 'Bu kulübü bizden daha iyi yönetecekler varsa bırakmaya hazırız' demesine rağmen sağda solda 'Kulüp iyi yöneltilmiyor' diyenler ise sadece dedikodu yapıyorlar.
Nüfusu bir milyona dayanan Eskişehir'de Organize Sanayi Bölgesinde irili ufaklı binin üzerinde fabrika var. Bu şehirden para kazanıyorlar. Ha diyeceksiniz ki; 'bu şehrin insanlarına iş aş veriyor'.
Eyvallah.
Bu şehirden para kazananlar üçer-beşer gücüne göre neyse Eskişehirspor'a yardım etselerdi borç çoktan kapanırdı.
Bu köşeden kaç kez Valimiz Erol Ayyıldız'a, 'Eskişehirspor'un elinden biraz da siz tutun. Afyon Valisinin düzenlediği gece de Afyonspor'a 12 Milyon para toplandığını. Sizde bir gece düzenlerseniz 12 Milyon değil 24 Milyon toplanabilir' diye seslendim.
Vali Ayyıldız, Eskişehir'e atanmasından sonra Türkiye Spor Yazarları Derneği Yönetim Kurulu olarak kendisine yaptığımız 'hayırlı olsun' ziyaretinde Eskişehirspor'un içerisinde bulunduğu durumu konuştuk.
İzmir Valisi iken İzmir'deki kulüplere yaptıklarını anlatmıştı.
Ziyaretten sonra yönetim kurulundaki arkadaşlarla yaptığımız değerlendirme de 'Eskişehir'e sporu seven bir vali geldi. Eskişehirspor'un elinden tutar' demiştik.
Baktı ki Eskişehirliler kılını kıpırdatmıyor, 'Eskişehirliler yardım etmiyorsa, sahip çıkmıyorsa ben mi sahip çıkacağım' dedi herhalde.
İKİ SEZONDUR FORMA GİYENLER
HİÇBİR VARLIK GÖSTEREMEDİLER
Bir avuç Siyah-Kırmızı kulübün sevdalıların dışında kimse taşın altına elini koymadı. Taraftarlar 2-3 maçta stadyumu doldurdu. Sonra peş peşe gelen başarısızlıklar nedeniyle onlarda vazgeçtiler.
Haksızlar mı? Sonuna kadar haklılar.Verdikleri desteğin karşılığını Eskişehirspor gibi marka olan kulübün formasını sırtlarında taşıdıklarının hala bilincin de olmayan futbolculardan onlarda desteklerini çektiler.
Kimisi üç, çoğunluk olarak iki sezondur Eskişehirspor formasını giyen bazı futbolcular bir gelişme gösteremediler.
İki sezonda kaç hoca geldi gitti. Hiçbirinden bir şey alamadıkları ortada, bugün transfer tahtası açılsa forma şansı bulamayacaklarının farkında değiller.
Birde Eskişehirspor üçüncü ligden de düşerse futbolculuk hayatlarını amatör kulüplerde sürdürmek zorunda kalacaklarının bile bilincinde değiller.
* * *
Son olarak Mehmet Şimşek ve yönetim kurulu üyelerine sesleniyorum.
Eskişehirspor'u yaşatma adına elinizden gelen her şeyi yaptınız. Hatta ruhsal yapınız bozuldu. İlk yarının bitime üç hafta kaldı. Bence olağanüstü genel kurul kararı alın. Yalvarıp yakarsalar da görev kabul etmeyin. Birazda dışarıda dedi kodu yapanlar taşın altına ellerini koysunlar.
* * *

VERGİ ZAMLARINI DA PROTESTO EDİN
Resmi Gazete de yayınlandı. Artık kesinleşti. 2023 yılında ceza, harç ve bazı vergilerdeki artışı belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 122.93 oldu. Yılbaşından itibaren ehliyet ve pasaport harcı ile trafik cezaları bu oranda artacak.
Ekim ayı enflasyon verileriyle birçok fiyat düzenlemesi için dikkate alınan yeniden değerleme oranı da belirlendi. Buna göre 2023 için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 122,9 oldu. 2022 için geçerli olan yeniden değerleme oranı yüzde 36,2 olarak gerçekleşmişti.
PASAPORT VE EHLİYET HARÇLARI NE KADAR OLACAK?
6 aylık pasaport harcı 309 lira 17 kuruştan 689 lira 24 kuruşa çıkacak.
3 yıl ve üstünde süreli pasaport harcı bin 48 liradan 2 bin 337 lira 95 kuruşa yükselecek.
A sınıfı ehliyet harcı, 370 liradan 825 lira 87 kuruşa, B sınıfı ehliyet harcı ise bin 116 lira 90 kuruştan 2 bin 489 lira 77 kuruşa yükselecek.
2023'te özel iletişim vergisinde de yüzde 122,93 oranında artış olacak.
TRAFİK CEZALARI DA ZAMLANACAK
Yeni yılda trafik cezaları da bu oranda artacak. Emniyet kemeri takmamanın cezası, 196 liradan 437 liraya yükselecek.
Kırmızı ışıkta geçmenin cezası, 427 liradan 952 liraya çıkacak.
Trafikte hız sınırını yüzde 10 ile yüzde 30 arasında aşan sürücülere 952 lira, yüzde 30 ile yüzde 50 arasında aşanlara bin 980 lira ve yüzde 50 aşanlara 4 bin 64 Lira ceza kesilecek.
* * *
Lafı fazla uzatmadan esas konuya geçelim.
Geçtiğimiz hafta sonu bazı STK temsilcileri Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanarak ESKİ'nin suya yapmış olduğu yüzde 70 civarındaki zammı protesto ederek geri çekilmesini talep ettiler.
'Yıllık yüzde 274'lük artış fahiş zamdır,
kamusal görev anlayışla bağdaşmaz'
Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı ve Eskişehir Kardeşlik Platformu Sözcüsü Süleyman Bakal yaptığı basın açıklamasında, 'Eskişehir'de şebeke suyuna zam yapılacağı açıklaması halkı sokağa döktü. Su yükleme noktalarının önünde sıraya giren halk büyük bir olgunluk içinde kartlarına su yükledi. Kendine bu zulmü yaşatanları kalıcı hafızasına kaydeden halk, seçim gününü beklemek üzere evine döndü. İçme ve kullanma suyu bir haktır. Tüketicilere içme ve kullanma suyu temin etmek Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin kamusal ve asil görevidir. İçme ve kullanma suyu tarifesi, piyasa fiyatlar ölçü alarak belirlenemez. Eskişehir Büyükşehir Başkanının zam tarifesinde piyasa şartlarını dayanak göstererek savunmasını kabul etmiyoruz' diye konuşmuş.
VERGİ ZAMLARINI NİYE
PROTESTO ETMİYORSUNUZ?
Yazımın girişinde de var. 2023 yılında ceza, harç ve bazı vergilerdeki artışı belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 122.93 oldu. Bu rakam 2022 yılında yüzde 36,2 idi. Bu artış hepimizin cebinden çıkmayacak mı? Hazır toplanmışken harç ve vergi artışlarını da protesto etseydiniz?
Tamam, su zammı herkesi ilgilendiriyor. Yapılan zam oranı yüksek. Kabul ediyorum. Ama suya zammı CHP'li belediye yaptığı için 'tu kaka', iktidar vergi, harç, elektrik, doğalgaza yaptığı zamları haklı mı görüyorsunuz.
Keşke iktidarın yaptığı vergi artışı ve zamları da protesto etseydiniz ben de sizin tarafsızlığınıza inanırdım.
* * *

KISSADAN HİSSE:

KADIN HER YAŞTA AKILLIDIR
Rivayete göre…
29 Nisan 2020, Çarşamba günü Balıkesir şehir hastanesi santralının telefonu çalar. Arayan yaşlı bir kadındır ve çekingen bir sesle tonuyla sorar:
–'Bir hastanın durumu hakkında bilgi verebilecek birisiyle görüşmem mümkün mü acaba?'.
–'Ben size yardımcı olayım teyzeciğim. Hastanın adı ve oda numarası nedir?'.
Kadın yorgun ve titrek sesiyle:
–'Halime K… Oda numarası 114'.
–'Siz hatta biraz beklerseniz, hemşirelerden durumunu öğreneyim.'
Birkaç dakika sonra santral operatörü telefona gelir:
–'Haberler iyi teyzeciğim. Hemşiresi bana Halime hanımın durumunun gayet iyi olduğunu söyledi. Tansiyonu, kalbi, şekeri çok iyi durumdaymış ve doktoru Sami bey onu Cuma günü taburcu etmeyi düşünüyormuş.'
–'Sağ olun, ne güzel haberler verdiniz bana, öyle endişeleniyordum ki! Allah razı olsun evladım.'
–'Bir şey değil teyzeciğim. Pardon, Halime Hanım bir yakınınız ya da akrabanız mı?'.
–'Yok, evladım, Halime Kaya benim. Hiç kimse bana bir şey söylemiyor da…'
KADIN HER YAŞTA AKILLIDIR DİYE BOŞUNA DEMEMİŞLER…
* * *