Eskişehir'de kaza yaptı önce poz verdi sonra fenalaştı Eskişehir'de kaza yaptı önce poz verdi sonra fenalaştı

CHP haftalık pazar toplantısında konuşan İl Başkanı Talat Yalaz, “Belediye başkanlıkları ve meclis üyelikleri için başvuru süreci devam ediyor. Yoğun bir başvuru sayısı olduğunu söyleyebiliriz. Bu seçim çok önemli. Kazanmak zorundayız. Sadece bir yerel seçim olmadığını çevremize anlatmak zorundayız. İl başkanınız olarak sizlerden bu süreçteki en önemli talebim budur” dedi.

CHP haftalık pazar toplantısı Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ile partililer katıldı. Belediye başkanlıkları ve meclis üyelikleri için başvuru sürecinin devam ettiğini dile getiren CHP İl Başkanı Talat Yalaz, “Yoğun bir başvuru sayısı olduğunu söyleyebiliriz. Her seçim önemlidir. Bu seçim de çok önemli. Ama önceki yerel seçimlerden farklı olarak bu yerel seçim sadece bir yerel seçim değil. İktidar genel seçimlerden sonra hiç olmadığı kadar cüretkâr. Anayasayı ihlal edebiliyor. Devletin temel yapı taşları ile oynamaktan çekinmiyorlar. Atatürk’ün adını dahi ağızlarına almıyorlar artık. İlkelerini unutturmak için de her zamankinden daha kararlılar. Kaybettiğimiz bir genel seçimden sonra yapılacak olan önümüzdeki yerel seçimlerde; bu seçim yerel yönetimleri belirlemeyecek sadece. İktidara şu mesaj verilecek. Bilinçli halk kitleleri ne yaptığınızın farkındadır. Halk umudunu kaybetmemiştir. Kazanmak zorundayız. Sadece başarılı belediye başkanlarımız için değil ülkemizin geleceği için de başarmak zorundayız. O yüzden bunun sadece bir yerel seçim olmadığını çevremize de anlatmak zorundayız. İl başkanınız olarak sizlerden bu süreçteki en önemli talebim budur” ifadelerini kullandı.

ALAY ETMEYİ BIRAKIN

Vatandaşların TOKİ yüzünden mağdur olduğunu belirten Yalaz, konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi. Yalaz, “2019 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sosyal konutların 2 yılda tamamlanacağı sözü verilmiş ancak aradan 4 yıl geçmiş ve konutlar bitirilmemiştir. Tek sıkıntı da bu değil. Ödenecek miktarlar da maliyet artışları dolayısıyla artırılmıştır. İlk taksitler 2 bin TL civarında iken şu anda 8 bin TL’ye yakın taksitler isteniyor. Peşinat olarak da 20 bin TL istenilmişken şu anda 180 bin TL isteniliyor. Eskişehir’de başvuru yapanlar da ciddi mağduriyetler yaşıyorlar. İktidar hizmet olarak duyurduğu TOKİ konutlarında adeta bir müteahhit gibi davranıyor. Kar amacı güdüyor. Konu ile ilgili AK Partili bir meclis üyesi ‘Mamuca’daki TOKİ konutları Odunpazarı Belediyesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin konuyu mahkemeye taşımasından kaynaklı bir durumdur. Eskişehir’deki gecikmenin vebali CHP’li belediyelere aittir’ dedi. Bunun sebebi beyefendiye göre mensubu olduğu iktidarın bir türlü düşüremediği enflasyon değil. Önü alınamayarak devamlı artan yoksulluk değil. İktidarın kar amacı güder hale gelmesi değil. Neymiş sebep Odunpazarı Belediyesi ile mahkemelik olunması. Artık vatandaşların aklı ile alay etmeyi bırakınız. Özeleştiri yapmaktan dahi acizsiniz. Sizlerin her zaman yaptığınız gibi sebep olduğunuz tüm kriz ve sorunları muhalefetin üzerine atmanıza göz yummayacağız. TOKİ’den ev sahibi olmak için başvuru yapan hemşerilerimizin mağduriyetlerini derhal gideriniz” dedi.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Asgari ücretin yılda tek sefer açıklanmasının vicdansızlık olduğunu söyleyen Yalaz, “Biliyorsunuz sayın Cumhurbaşkanı daha önce asgari ücretin yılda üç kez belirleneceğini açıklamıştı. Ama Çalışma Bakanı Sayın Vedat Işıkhan; asgari ücretin yılda bir kere belirleneceğini açıkladı. Enflasyonu önlediniz mi? Hayır. Dövizdeki artışı durdunuz mu? Hayır. Hayat pahalılığını engellediniz mi? Hayır. O zaman açıkça ifade ediyoruz. Asgari ücretin yılda tek sefer belirlenmesi; vicdansızlıktır ve vurdum duymazlıktır.

Kaynak: BERİVAN HALİS