Eskişehirspor erteleme maçında Kırklarelispor karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen son 15 dakikada attığı gollerle 2-2 berabere kaldı. Aslında maça Siyah-Kırmızılıların iyi başladıklarını söyleyemeyiz.
Maçın son 15 dakikasındaki futbolu 90 dakikaya yayabilselerdi Kırklarelispor karşısında üç puan almak çokta zor olmayacaktı. Rakip kısa paslarla, tecrübeli futbolcularıyla 75 dakikaya kadar 2-0 galip götürdüğü maçta aldığı bir puana sevindi.Eskişehirspor ise ligde lig de kalmak adına çok önemli iki puan kaybetti.
* * *
Karşılaşmanın 24. Dakikasında Enes İslam İlkin, Kırklarelispor'un 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda başka gol olmayınca bu skorla sona erdi.
İkinci yarının 72. Dakikasında Buğra'nın kendi kalesine attığı golle Kırklareli 2-0 üstünlüğü yakaladı.
Bu gol o dakikaya kadar adeta sahada uyuklayan Eskişehirsporlu futbolcuları uyandırdı. Rakip kalede baskı kurmaya başladılar. Ömer Faruk'un bir şutu da direkten döndü.
74. Dakika da haftalardır gol orucunda olan takımın golcüsü Onur Arı şık bir golle skoru 2-1 yaptı. Bu golün hemen ardından Utku skoru 2-2 yaptı. Ancak yan hakem Ozan Burak Akduman bayrağını ısrarla kaldırarak pozisyonuofsayt olarak değerlendirdi.
Onur Arı'nın attığı golün ardından Utku'nun ofsayt gerekçesiyle sayılmayan bu golü Eskişehirsporlu futbolcuları adeta ateşledi.
Karşılaşmanın son 15 dakikası Siyah-Kırmızılı futbolcuların baskısı altında oynandı.
Onur'un skoru 2-1 yaptığı golün iki dakika sonrasında 76. Dakikada sakatlıktan kurtularak formasına kavuşan Onur Bayramoğlu sahneye çıktı ve skoru 2-2'lik eşitliği getirdi.
Karşılaşma bu sonuçla bitti.
Eskişehirspor yine evinde kazanamayarak önemli iki puan kaybetti.
OYSAYT DEĞİL BUZ GİBİ GOL
Maçı eski milli futbolcu ve hakem Mehmet Saim Ulutan ile birlikte izledik. Utku'nun attığı ve ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golden sonra kendisine pozisyonun ofsayt olup olmadığını sordum.
'Pozisyon öncesinde ofsayttı. Ancak top rakibe çarparak geri döndükten sonra Utku vurdu. Ofsayt bozuldu. Çok net goldü' dedi.
Maç sonunda yıllarca futbol oynamış eski futbolculara ve amatör kümede antrenörlük yapan dostlara da ofsayt gerekçesiyle Eskişehirspor'un verilmeyen golünü değerlendirmelerini rica ettim.
Onlarda Saim Hoca gibi topun rakibe çarpıp döndüğünden Utku'nun attığı gölün nizami olduğunu söylediler.
Hatta maçın gözlemcisi Çoşkun Topaç'ta ES TV'nin naklen yayın aracından ofsayt pozisyonunu 4 kez izledi.
Bir yorum yapmadı. Ancak pozisyonu 4 kez izlediğine göre Utku'nun attığı golün ofsayt olmadığı şeklinde değerlendirdiğini sanıyorum.
Bakalım raporuna pozisyonla ilgili ne yazacak merak ediyorum.
SUAT HOCA ÇILDIRDI
Skor 2-2 olduktan sonra Siyah-Kırmızılı futbolcuların yaptıkları hatalar Teknik Direktör Suat Kaya'yı adeta çıldırttı.
Zaman zaman öğrencilerini kenara çağırarak uyaran Suat Hoca, uyarmasına rağmen hatalar zinciri devam edince sinirinden paltosunu çıkararak yere fırlattı.
* * *

'sağlık bakanı cumhurbaşkanını yanlış yönlendiriyor'
8 Mart 'Dünya Emekçi Kadınlar Günü' dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda kadın muhtarlarla bir araya gelmişti.
Kadın muhtarlarla hitap eden Erdoğan, son günlerde devlet ve şehir hastanelerinde görevli doktorların istifa ederek ya özele ya da yurt dışına geçtikleri yönündeki haberlerle ilgili konuşmuş ve şu sözlerle eleştirmişti:'Doktorlar az para aldıkları için devletin hastanelerinden ayrılıyorlar. Bu doktorları okutan, yetiştiren bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi. Ama şimdi az para veriyormuşuz. En az alan 8-9 bin en yüksek alan 25 bin. Özel sektör daha çok para verdikleri için kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşuyorum; varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Gerekirse yurtdışından ülkemize dönmek isteyenleri davet eder, istihdam ederiz. Buralar boş kalmaz. Asistan doktorlarımızla devam ederiz. Buralar boş kalmayacak.'
'SAĞLIK BAKANI YANLIŞ YÖNLENDİRİYOR'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devletten istifa eden doktorları eleştirmesi üzerine bir açıklama yapan Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, yurt dışına giden sağlık çalışanları ile ilgili sözlerinin Sağlık Bakanı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanlış yönlendirildiğinden kaynaklandığını belirtmiş.
Aylardır Sağlık Bakanını uyardıklarını ifade ettiği açıklamasında, 'Sayın Sağlık Bakanına Cumhurbaşkanını yanlış bilgilendiriyorsunuz 'yapmayın' dedik. Görevden affınızı Cumhurbaşkanımız kabul eder de, meslektaşlarınız başta olmak üzere sağlık çalışanları sizi affeder mi bilemiyoruz' demiş.
* * *
Her ne kadar iktidara yakın bir sendikanın başkanı da olsa Sağlık-Sen Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, sözünü esirgemeyen yanlışı kim yaparsa yapsın yüzüne vuran bir sendikacı.
Köksal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanlış bilgilendirildiği belirterek şunları söylemiş:'Aylardır Sayın Sağlık Bakanına Cumhurbaşkanını yanlış bilgilendiriyorsunuz dedik. Bu işin sonu kötüye gidiyor; ayrıştıran, uzaklaştıran hatta vatanından uzaklaştıran legal ile illegal arası oluşumların değirmenine su taşıyorsunuz dedik. Dinlemediler ve bizleri hain ilan ettiler. İtidal, müzakere ve birliktelik dedik. Gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarına paragöz bunlar dediler, sağlık personeli ayrı; doktor ayrı dediler. Hekimi, hemşiresi, hizmetlisi birdir dedik, yapmayın biri olmadan öbürü olmaz dedik, ancak yancılar 'biz varız ya' dediler. Sonunda ülkenin Cumhurbaşkanı ile en değerli yetişmiş insan gücünü doktorları kadın muhtarlar toplantısında hem de 8 Mart gibi özel bir günde 14 Mart Bayramı'nın öncesinde çatıştırmayı başardılar.'
'Sağlık çalışanları sizi affeder mi?'
'Görevden affınızı Cumhurbaşkanımız kabul eder de, meslektaşlarınız başta olmak üzere sağlık çalışanları sizi affeder mi bilemiyoruz. Atayamadığınız bürokratlarınız, kurmadığınız kadronuz, sağlıkta devrim gibi 17 yılı kısa sürede heba edişinizi bu millet affeder mi bilemeyiz. Sayın Bakan ayrıştırmaya sağladığınız katkıyı, uzaklaştırmada elde ettiğiniz başarıyı, Cumhurbaşkanı ile hekimleri getirdiğiniz bu son noktayı hangimiz unutabilir? 'Sağlık tek çatı, maaş tek kalem' demek yerine hizmet edemediğiniz meslektaşlarınızın kırılan kalplerinde hiç payınız yok mu? Bir hekim kolay yetişmez. Elbette devletin desteği, ana-babasının fedakarlığı, kendinin ise kütüphanelerde gecelemiş bir gençliği vardır. Hekim; toplumun öncüsü hastanemizin ışığıdır. O hekimleri vatan hizmeti yerine özel hizmete sevk eden makam bellidir'.
* * *
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pandeminin başladığı ilk günden beri yapmış olduğu çalışmalarla herkesin gönlünü girmeyi başarmıştı.
Ancak 5-6 aydır başta sağlık çalışanları olmak üzere sağlık sendikaları tarafından çokça eleştiriler almaya başladı.
Sağlık Bakanı Koca, geriye dönüp 'nerede hata yaptım' diye sorgularsa hatasını mutlaka bulacaktır.
Hatanızı bulup düzeltirseniz tekrardan herkesin gönlüne girmeyi başarabilirsiniz. Ama önce eleştirilere kulak vermelisiniz.
* * *

KILIÇDAROĞLU CHP'Lİ KADINLARA GÖREV VERMİŞ
'8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar' gününde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Eskişehir il ve ilçe kadın kolları başkanları ile yönetimlerini makamında ağırlamış. Kılıçdaroğlu, kadınların tek tek 'emekçi kadınlar' gününü kutlayarak karanfil hediye etmiş ve 'Hayatın her alanında eşitliği sağlayacağımız iktidarımızı kadınlarla birlikte kuracağız. Ve iktidarımızın ilk haftasında İstanbul Sözleşmesi'ne geri döneceğiz' demiş.
'KAPI KAPI DOLAŞIP AİLE DESTEKLERİ
SİGORTASI PROGRAMIMIZI ANLATIN'
CHP Lideri Kemal Eskişehirli kadınlara, 'Kapı kapı gezerek Aile Destekleri Sigortası programımızı anlatın' diyerek görev vermiş.
'Aile Destekleri Sigortası programımızı anlatmanız çok önemli. Kapı kapı gezerek bunu anlatın. Kadınlar hayatın kahrını çekiyorlar, kadınlar pek çok sıkıntıya giriyorlar ama dirençle hayata sarılmasını da, zorlukları aşmasını da biliyorlar. Biz kadınların hayatın her alanında güçlü bir şekilde yer almalarını istiyoruz. Bu amaçla Aile Destekleri Programımızı hazırladık, Meclis'te 'siyasette eşit temsil' için kanun teklifimizi verdik. Reddedildi! Hayatın her alanında eşitliği sağlayacağımız, toplumsal cinsiyet eşitliğini hayata geçireceğimiz iktidarımızı kadınlarla birlikte kuracağız.'
* * * *
Bakalım CHP'li kadınlar Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kapı kapı gezerek Aile Destekleri Sigortası programımızı anlatın' isteğini ne kadar yerine getirecekler. Takip edeceğim.
* * * *
EREN EKMEK NEDEN KATILMADI?
CHP İl Başkanı Recep Taşel, Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, Gelecek Partisi İl Başkanı Mahir Sayın, DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Haşim Ateş ve Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan yuvarlak masada buluşarak hem güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerine konuştular, hem de Eskişehir'in bazı sorunlarının çözümü konusunda mutabakat imzaladılar.
CHP İl Başkanlığından atılan maildeki fotoğrafa baktığımda İYİ Parti İl Başkanı Eren Ekmen'in ya da bir temsilcisinin mutabakat masasında yer almaması dikkatimi çekti.
'Acaba çatlak mı?' var diye düşündüm.
Mailin geldiği saat 13.30 civarı idi.
Eskişehirspor-Kırklareli maçında TSYD Şube Başkanı olarak görevli olduğum için Eren Ekmen'e katılmamasının gerekçesini soramadım.
Çarşamba günü saat: 21.00 sularında kendisine telefon ettim. Açmadı. 5 dakika sonra döndü.
CHP İl Başkanın davet ettiği toplantıya katılmamasının gerekçesini sordum.
ANKARA'YA GİTMİŞ
İYİ Parti İl Başkanı Eren Ekmen Eskişehir'de ittifaklar arasında bir sorun olmadığına vurgu yaparak, 'Teşkilat Başkanımız Koray Aydın bölge istişare toplantıları yapıyor. O nedenle Ankara'ya gitmek zorunda kaldım ve Eskişehir'deki toplantıya katılamadım. Aslında bu ikinci toplantı idi. İlk toplantıyı Gelecek Partisi İl Başkanı Mahir Bey'in davetiyle gerçekleştirildi. O toplantıya katıldım. Toplantı Ankara'da Koray Beyle randevu aldığım güne denk gelince CHP İl Başkanı Recep Beye telefon ederek kendisini bilgilendirdim. Toplantılar il başkanları nezdinde yapıldığı için de temsilci göndermedim' dedi.
'ARAMIZDA HİÇBİR SORUN YOK'
CHP İl Başkanı Recep Taşel de konuya ilişkin 6 il başkanı arasında herhangi bir sorun olmadığını belirterek, 'Eren Bey toplantıdan bir gün önce beni aradı. Genel Merkezde bir toplantıya katılmak zorunda olduğunu, Ankara'da olacağını söyleyerek mazeret bildirdi. Partilerin il başkanları katılacağı için de bir temsilci göndermedi. Millet İttifakı bileşenleri arasında hiçbir sorun yok. Hatta daha da birbirimize kenetleniyoruz diyebilirim'diyerek çatlamanın söz konusu olmadığını ifade etmiş.
* * *