Milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçmenden istediğini alan AK Parti, aynı başarıya yerel seçimlerde de ulaşabilmek için çalışmalara başladı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle 2019 da kaybettikleri başta İstanbul, Ankara gibi illeri geri almak için bu iller için özel çalışma yürütecek.
Erdoğan, 4 seçim de çok istemelerine rağmen alamadıkları Eskişehir için de belediye başkanlıklarını kazanmak için özel bir çalışma yürütülmesi talimatı verdi.
'2024'TE ESKİŞEHİR'E AK PARTİLİBELEDİYE
BAŞKANLARI HİZMET DAMGASINI VURACAK'
Önceki gün karşılaştığımız AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan ile ayak üstü kısa bir sohbet ettik.
Yerel seçim çalışmalarının nasıl gittiğini, belediye başkan adaylarının ne zaman belli olacağını sordum.
'Biz 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin hemen ardından yerel seçim çalışmalarına başladık. Bizde bir seçim takvimi sona erdikten sonra hemen ardından yapılacak ilk seçim çalışması başlar. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız her zaman tabana 'durmak yok yola devam' sözünü bize hatırlatıyor. Bizde Eskişehir olarak 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimi tamamlandıktan sonra hemen milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızla yerel seçim çalışmasına başladık. İlçe ziyaretleri yapıyoruz. Seçmenin taleplerini dinliyoruz. Şuna inanıyoruz. 2024'ün mart ayında yapılacak seçimlerde bu kez Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı ile dış ilçelerde kaybettiğimiz belediyeleri yeniden kazanacağız. Yaptığımız ziyaretlerde seçmenin teveccühünü görüyoruz. İnşallah 2024'ün mart ayında Eskişehirlileri AK Partili belediye başkanlarıyla buluşturacağız. Eskişehir'in yıllarca ihmal edilmiş sorunlarını AK Partili belediye başkanları çözecek.'
AK Parti'den Eskişehir'e
özel seçim beyannamesi
Yerel seçimlere dönük yol haritası giderek netleştiren AK Parti, özellikle kaybedilen ve yıllardır kazanılamayan büyükşehirler için harekete geçti. AK Parti diğer büyükşehirlerde olduğu gibi Eskişehir için de özel lansman ve seçim beyannamesi açıklayacak. İşte detaylar…
-Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 7 Ekim 2023'te yapılacak kongresi ile yerel seçim çalışmaları için resmi start verilmiş olacak.
Eskişehir'e özel lansman
Kongre sonrası önce aralarında Eskişehir'in de bulunduğu büyükşehir belediye başkan adayları özel bir lansman ile kamuoyuna açıklanacak. Daha sonra da il ve ilçe belediye başkan adayları belirlenecek. Kasım ayına kadar tüm adayların netleşmesi hedefleniyor.
Temayül yoklaması yapılmayacak
AK Parti, seçim öncesi teşkilatlarda kırgınlık, sıkıntı yaşanmaması amacıyla belediye başkan adayları için temayül yoklaması yapmayı düşünmüyor. Bunun yerine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendi yaptırdığı anketlerle adayların halktaki karşılığına bakacak ve buna göre karar verilecek.
Eskişehir'e özel seçim beyannamesi
AK Parti önce aday isimlerini açıklayacak. Adaylar kesinleştikten sonra ise her ile özel seçim beyannameleri vatandaş ile paylaşılacak. Eskişehir için de özel seçim beyannamesi hazırlanıp sunulacak.
4 AŞAMALI PLAN YAPILACAK
AK Parti, gelecek yıl yapılacak yerel seçimler için 4 aşamalı bir plan dahilinde çalışmalarını yürütecek. Bu plan kapsamında, seçmenin nabzı tutulacak, istek ve talepler listelenecek ve raporlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.
AK Parti, gelecek yıl yapılacak yerel seçimler için yol haritasını belirledi. 14-28 Mayıs seçimlerinden sonra parti yöneticilerine rehavete kapılmaması yönünde uyarılarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim çalışmalarının başlaması için talimatları verdi. Buna göre AK Parti, yerel seçim için 4 aşamalı bir plan dahilinde çalışmalarını yürütecek.
RAPORLAR ERDOĞAN'A SUNULUYOR
Bu doğrultuda 922 ilçe, 32 bin 260 mahallede seçmenin nabzı tutuluyor. Yurttaşın istek ve talepleri listeleniyor. Hazırlanan raporlar toplantılarda Erdoğan'a sunuluyor.
KABİNE ÜYELERİ SAHAYA İNECEK
İkinci aşamada şehir buluşmalarına ağırlık verilecek. Kabine üyeleri, MYK ve MKYK üyeleri de sahaya inecek. Şehirlerde sorunlar dinlenip not edilecek.
KIRSALDA YOĞUN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLECEK
Üçüncü aşamada milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilat üyeleri etkin çalışacak. Özellikle kırsalda yoğun çalışma yürütülecek. Köylere kadar uzanan ziyaretler planlanacak.
DEPREM BÖLGESİ İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA
Dördüncü aşama deprem bölgesine yönelik olacak. Depremzedeler için özel çalışma yapılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan konut projelerinin teslimi hızlanacak. Bölgenin talepleri alınacak, sonuca bağlanacak.
* * *
AK Parti Eskişehir için özel seçim stratejisi belirlemişken CHP'de ise suskunluk söz konusu.
Herhalde kongrelerin tamamlanmasını bekliyorlar.
Sahada Milletvekilleri Utku Çakırözer ile Jale Nur Süllü'yü görüyorum.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kırsala yönelik çalışmalar yapıyor.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Tepebaşı Belediye Ahmet Ataç'ta mahallerde halkla buluşup geçen 4,5 yılda neler yaptıklarını anlatıyor, onları dinliyorlar.
CHP'liler, 'Merkezde seçmen CHP'ye destek veriyor' diye düşünüyorlarsa yanılıyorlar.
Hani bir ata sözü var;
'Erken kalkan yol alır' diye.
AK Parti epey yol aldı.
CHP teşkilatları hala'yaz tatili' yapıyor.
* * *

HOŞ GELDİNİZ SAYIN VALİM
Valiler Kararnamesi ile Aydın Valiliğinden Eskişehir Valiliğine atanan Vali Hüseyin Aksoy görevine başladı.
Öncelikle kendisine Türkçe şiirin öncüsü, halk şairi ve tasavvuf şairi olan ve ''Yaratılanı sevdik, yaratandan ötürü'' diyerek hoşgörünün önemini vurgulayan Yunus Emre ile Türk-İslam Kültürü filozoflarından, büyük bilge ve gülmece ustası Nasreddin Hoca'nın memleketine hoş geldiniz.
Sayın Aksoy'u daha yakından tanımak adına biraz araştırma yaptım.
Yaptığı başarılı icraatlarıyla pek çok takdir toplamış.
Sayın Aksoy, kaymakamlık, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği, Başbakanlık İnsan Hakları Koordinatör Üst Kurulu Sekreterliği, İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği yapmış.
İlk valilik görevi ise Muğla.
2001 yılında Muğla Valiliğine atanarak 4 yıl 3 ay bu görevi yürüttü.2006 yılında Mersin Valiliğine atandı. 4 yıl 4 ay görev yaptıktan sonra 2010 yılında Samsun Valiliği görevine atandı.4 yıl 4 ay bu görevi yürüttü.2014 yılında Diyarbakır Valiliği görevine atandı. 2 yıl 9 ay bu görevde kaldı. 2017 yılında Kocaeli Valiliğine atandı. 3 yıl bu görevde kaldıktan sonra 09.06.2020 tarih ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Aydın Valiliğine atandı. 18.06.2020 tarihinde başlayan Aksoy, 10 Ağustos'ta yayınlanan valiler kararnamesiyle Eskişehir Valiliğine atandı.
* * *
Aydın'a veda eden Eskişehir'in yeni Valisi Hüseyin Aksoy, önceki gün Eskişehir'de göreve başladı.
Eskişehir Türkiye'nin önemli kavşak noktası.
Kültürlü, aydın, demokrat ve sağduyulu, asayiş sorunu olmayan bir il.
Üç üniversitesi ile Türkiye'nin Kültür Başkenti.
'Türk Dünyasına'Kültür Başkentliği yaptı.
Ancak geçtiğimiz yıllarda birçok 'yasak' uygulamaları ile Türkiye'de 'yasakçı' il olarak anılmaya başladı.
Yeni Valimiz Hüseyin Aksoy, göreve başladığı ilk gün, makamına oturduğunda, 'Böylesine önemli bir şehirde vali olarak görev yapmanın heyecanını yaşıyorum' demiş ve şöyle devam etmiş:
'Tarihi milattan önce üç binli yılların öncesine kadar dayanan birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış Eskişehir'e vali olarak atanmış olmaktan büyük bir memnuniyet duymaktayım. Nasrettin Hoca'ya, Yunus Emre'ye ev sahipliği yapmış bu topraklar, oldukça kadim bir medeniyete sahip bir kültüre sahip bir şehir. Böylesine önemli bir şehirde vali olarak görev yapmanın heyecanını yaşıyorum. Eskişehir en güvenli ve en yaşanabilir şehirler içerisinde ilk sıralarda yer alan bir kent olması da ayrıca oldukça önemli ve değerli. Amacımız Eskişehir'in ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınmasına katkı sunacak çalışmaları, bütün kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği içerisinde, sivil toplum örgütlerimizle iş birliği içerisinde Eskişehir halkının destekleriyle yapmaktır.'
Kendisine tekrar hoş geldiniz diyor başarılar diliyorum.
İLK ZİYARETCİSİ DÖNMEZ OLDU
Eskişehir Valiliği görevine başlayan Vali Hüseyin Aksoy'un ilk ziyaretçisi AK Parti Eskişehir Milletvekili eski Enerji Bakanı Fatih Dönmez oldu.
Vali Aksoy, Dönmez'i valiliğe gelişinde giriş kapısında karşıladı.
'Hayırlı olsun' ziyaretinde AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiri ile Şehrimiz Eskişehir'e Vali olarak atanan Sayın Hüseyin Aksoy'u ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledik. Eskişehir'imize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum' paylaşımı yaptı.
Dönmez'e, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan ve İl Başkan Yardımcısı Gürhan Albayrak da eşlik etti.
* * *

FIKRA:

Kıble Neredeee
İki kardeş varmış ve bunlar çok yaramazmış. Mahallede bir şey kaybolsa cam kırılsa onlardan biliniyormuş. Anneleri şikayete dayanamamış. Çocukların elinden tutup imamın yanına götürmüş. İmam ilk önce büyüğünü çağırmış ve sormuş:
- 'Oğlum kıble nerde?'.
Çocuktan cevap gelmeyince bağırmış.
-'Kıble nerdeeeee!'.
Çocuk camiden fırlamış, kardeşinin elinden tutmuş kaçmaya başlamış. Kardeşi sormuş:
- 'Abi ne oldu?'.
Abisi cevap vermiş:
- 'Oğlum iş hakikaten büyüdü, kıble kaybolmuş bizden biliyorlar.'
* * *