Sevgili okurlar;

Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim sadece sıradan bir kitap olmayıp kapsamı nedeniyle Müslümanlara hatta gayrimüslimlere ve tüm insanlığa yol gösteren dünya yüzünde eşi benzeri olmayan muazzam bir şaheserdir. Ve her yasağında insanlar için büyük bir fayda ve yap emrinde ise çok büyük bir hikmet vardır. Kur'an-ı Kerim'i iyi inceleyip gerçek manada anlayan bir kişinin Yüce Yaradan'a iman etmemesi mümkün değildir. Kur'an-ı Kerim yeryüzündeki en büyük mucizedir.

İşte burada sizlerle üzülerek paylaşmak istediğim bir Allah emrinden bahsedeceğim. Son yıllarda 50 yıl veya daha fazla zamandır siyasi entrikalar nedeniyle Yüce Rabbimizin şu büyük emri terk edilmektedir. İşte o yüce emir şudur: Allah size emaneti ehline vermeyi EMREDİYOR. Mühendisten sağlık bakanı maliyeciden imar bakanı hayatında hiç köy görmemiş birini köy işleri bakanı yaparsanız bu bana oy getiriyor diye milletin başına bela ederseniz, bunun hesabını nasıl verebilirsiniz.

Esas konuya gelmek istiyorum. Şu güzel şehrimize ilgililerini gayretiyle ve halkımızın büyük dayanışmasıyla. Çünkü bir cuma olmasa da her iki cumada bir camilerimizden ve halkımızdan toplanan yardımlarla muazzam bir külliye yapıldı. Adı ise EĞİTİM MERKEZİ. Burada gerçekten vatanına hizmet edecek nice Kur'an ehli ve alimler yetişecek. Allah sebep olanlardan başlatanlardan ve bitirenlerden razı olsun ve ebedi alemde de onları cennet köşkleriyle müjdelesin.

Bu eğitim merkezine verilecek kişinin Allah'ın emri gereği bu işin ehli olması, yani burada en üst düzeyde verilecek Kur'an ilmiyle ilgisinin olması özellikle VUCUH ilmi dediğimiz aşere, takrip, tayyibe ilimlerine ve hafızlık vasfına sahip olmasına azami dikkat gösterilmeli. Halkımızın bu kadar fedakar gayreti göz ardı edilmemeli. Birilerinin adamı diye sıfatı bunların dışında olup bir akşam namazı kıldırıp aktan dahi aciz birini bu muazzam eserin başına getirirseniz öncelikle Allah'ın emrine ve halkımızın gayretine ters düşmüş olursunuz.

Çünkü Allah'a şükür Diyanet İşleri Başkanlığında bu vasıflarda birçok alim kişiler mevcuttur. Kendisi de iyi bir ehli Kur'an olan Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızın da ve yine şehrimizin yetiştirdiği evladımız hafız ehli Kur'an Başkan Yardımcısı Osman Tıraşcı hocamızın da bu konuda hassas davranacağını halkımızın hassasiyetine tercüman olacağını ümit ediyor ve bekliyoruz. Yüce rabbim memleketimiz ve özellikle şehrimiz için hayırlısını ve iyi olanını nasip etsin.