TFF 3. Lig'de ligde kalma mücadelesi veren Eskişehirspor, cumartesi konuk olduğu Yomraspor karşısında 6 puanlık maçta bir puana razı oldu. Önemli bir fırsatı avantaja çeviremedi.
Bir hafta önce konuk ettiği Kelkit Belediyespor'u 2-0 yenerek lige tutunmak üzere önemli bir galibiyet ve üç puan almıştı.
Bu galibiyetin verdiği moralle 20 puanla ligin dibinde yer alan Yomraspor karşısına çıkan Siyah-Kırmızılı takımın futbolcuları ilk yarıda üstün bir futbol sergiledi.
Karşılaşmanın 17'inci dakikasında Mehmet Taşcı'nın attığı golle 1-0 öne geçti.İlk golün 4 dakika sonrasında ikinci golü İlker Sayan'la bulan Es-Es, 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.
31'inci dakikada Yomraspor, Mustafa Yılmaz'ın golüyle farkı 1'e indirdi. 45+3'üncü dakikada haftalar süren gol orucunu bozan Onur Arı'nın golüyle farkı tekrar 2'ye çıkarırken Eskişehirspor, ilk yarıyı 3-1 önde tamamladı.
REHAVETE KAPILDILAR
Deplasmanda attığı üç golle 3-1 öne geçen Eskişehirspor, karşılaşmanın ikinci yarısında bu skoru korumak için oyunu rolantiye aldı ve geriye yaslandı. Birazda farklı galibiyet sonucu rehavete kapıldılar.
İlk yarıdaki baskını ikinci yarıda da sürdürebilseydi 6 puanlık maçtan galibiyetle dönebilirdi.
Skoru korumak adına geriye yaslanan Eskişehirspor'a bunun bedeli ağır oldu.
Karşılaşmanın 54'üncü dakikasında penaltıdan Ökkeş Karaoğlu'nun golüyle farkı yeniden farkı 1'e indiren Yomraspor, 77'nci dakikada ilk golün sahibi Mustafa Yılmaz'ın golü ile 3-3'lük eşitliği yakaladı.
ÖNEMLİ FIRSAT KAÇTI
Her iki takımında ligde kalmak adına puan ve puanlara ihtiyacı var. Deplasmanda 3-1 öne geçmiş ve çok büyük avantaj yakalamış bir takım ne yapıp bu skoru korulamıydı.
Yomraspor karşısında ilk yarıda yakalanan farklı galibiyetle rakibi 20 puanda tutacaktı. Eskişehirspor ise 22 olan puanını 25'e çıkararak büyük bir avantaj sağlamış olacaktı. Lig sıralamasında da üstündeki takımlara yaklaşmış olacaktı.
3-1'lik mağlubiyetten 3-3 beraberlik sağlanmış olsaydı o zaman bir puanı başarı olarak değerlendirirdim.
Kaçan balık büyük oldu.
Ligin sonunda eğer Eskişehirspor 2 puanla ligden düşerse o zaman kaybedilen iki puanın önemi daha çok hissedilecek.
Haftasonunda rakip Amasyaspor
Kırmızı Şimşekler, Yomraspor karşısında aldığı 3-3'lük bu sonuçla haftayı 23 puanla 17. sırada kapattı. Eskişehirspor ligin 27. haftasında 8 Nisan 2023 Cumartesi günü evinde Amasyaspor FK ile karşılaşacak.
Siyah-Kırmızılı Kulübün artık puan kaybına tahammülü yok. Evinde 4 maçı kaldı. Hafta sonu yapılacak Amasyaspor maçının mutlak ama mutlak kazanılması gerekiyor. Bu maçtan sonra Ağrı 1970 Spor deplasmanı var. Bu maçı kazanmak ya da berabere bitirmek şart.
29. Hafta'da İdaş Çatalcaspor gelecek. Ardından 30. Hafta Orduspor deplasmanı var. 31 ve 32. Haftalarda ise peş peşe iki zorlu maç oynayacak. Eskişehirspor 31. Hafta da şampiyonluğun en büyük adayı olan Mersinidmanyurdu'nu konuk edecek. 32. Hafta da ise Mersin İdmanyurdunu kovalayan Kütahya Belediyespor deplasmanına gidecek. 33'üncü hafta da Elazığspor'u ağırlayacak. 34. Hafta da Nevşehir Belediyespor'a konuk olacak. Bu maçla 2022-2023 sezonu kapanacak.
Eskişehirspor kalan 8 maçından 4'ünü içerde 4'ünü ise deplasmanda oynayacak. 8 maçtan 14-15 puan almak zorunda. Ligde kalmak için sezon sonunda 36-37 puana ulaşmak gerekiyor.
Eskişehirspor'un ligin ikinci yarısı öncesi transfer ettiği futbolcular uyum sürecini atlatıp kaynaştılar. 34. Hafta da siyah-kırmızılı kulübün en kötü 37 puan toplayarak ligde kalacağına inanıyorum.
* * *

HDP VE İYİ PARTİ'NİN OYLARI EŞİTLENDİ
Seçimler için geri sayım devam ederken 17 araştırma şirketinin mart ayında yaptığı araştırmaların ortalaması alındı. AK Parti'nin yüzde 33.2'lik kesimin desteğini aldığı ortalamaya göre; HDP ve İYİ Parti'nin oyunun eşitlenmesi dikkat çekti.
14 Mayıs seçimlerine sayılı hafta kalmışken cumhurbaşkanı adayları da kesinleşti. YSK; Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan'ın adaylıklarını ilan etti. Gelişmeler takip edilirken anket şirketleri de çalışmalarını hızlandırdı.
Son olarak Avrasya, MAK, Saros, Bulgu, Genar, Themis, ADA, ORC, Konda, AR-G, Aksoy, Piar, ALF, ArtıBir, Optimar, Yöneylem, İstanbul Ekonomik Araştırma'dan oluşan 17 araştırma şirketinin kamuoyu araştırma sonuçları derlenip ortalaması alındı.
MİLLET İTTİFAKI YÜZDE 53.8 CUMHUR İTTİFAKI 41.1
Anket sonuçlarına bakıldığında listenin ilk sırasında yüzde 33.2 ile AK Parti bulunuyor. İkinci sıradaki CHP'nin oy ortalaması ise yüzde 27.1. Üçüncü sırada ise yüzde10.5 ile İYİ Parti; dördüncü sırada yüzde 10.4 ile HDP yer alıyor. İYİ Parti ve HDP'nin oy oranlarının eşitlenmesi ise sonuçların en dikkat çeken yanı oldu.
MHP 6. SIRADA YER ALIYOR
Listenin beşinci sırasında 6.6 ile MHP, altıncı sırasında yüzde 2.9 ile Memleket Partisi, yedinci sırasında ise yüzde 1.5 ile DEVA Partisi bulunuyor.
Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu?
Metropoll Araştırma son anketini Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yaptı.MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nu yarıştırdığı cumhurbaşkanı seçimi anketinden çarpıcı bir sonuç çıktı. Ocak-şubat-mart döneminin oy oranlarının yer aldığı ankette Erdoğan'ın düşüşü, Kılıçdaroğlu'nun yükselişi dikkat çekti. Mart ayında Erdoğan'ın oy oranı yüzde 42 olurken, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise yüzde 44.6 oldu.
ERDOĞAN DÜŞTÜ, KILIÇDAROĞLU YÜKSELDİ
Ankette Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarıştı. Ocak-şubat-mart döneminde Erdoğan'ın oy oranının düşmesi, Kılıçdaroğlu'nun oy oranının ise yükselmesi dikkat çekti.
ARADA YÜZDE 2.6'LIK BİR FARK VAR
'Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu?' diye sorulan ankette, Erdoğan'ın ocak ayında yüzde 45.9, şubatta yüzde 42.7, martta ise yüzde 42 oy aldığı görüldü. Kılıçdaroğlu ise ocakta yüzde 43, şubatta yüzde 41.4, martta yüzde 44.6 oy aldı. Böylece iki isim arasında mart ayı itibarıyla yüzde 2.6'lık fark oluştu.
* * *

TARIM KREDİ KOOPERATİFİNDE ET YOK
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ramazan ayı boyunca market ortalamalarının yüzde 15-20 altında, ucuz et satışının başladığını duyurdu. Et ve Süt Kurumu ile Tarım Kredi marketlerinde başlayan indirimlerle sığır kıymanın kilosunun 140, kuşbaşı ise 150 liradan satışa sunulacaktı.
Market ve kasaplarda dana kıymanın kilosunun 270, kuşbaşının 290 TL'den satılırken Tarım Bakanının ET Balık Kurumu ile Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarında Ramazan ayı boyunca düşük fiyatta satılacağını duyurması tüketicileri sevindirmişti.
Bakanın açıklmasından birkaç gün sonra Reşadiye Caminin karşısındaki Tarım Kredi Kooperatifi mağazasına kıyma almak için gittim.
Ramazan öncesi kasap reyonunda satılan kıyma, et ve sucuk yoktu.
'Herhalde ucuzluktan dolayı erken tükendi' diye düşündüm.
Cumartesi günü tekrar gittim.
Et ve et ürünleri yine yok.
Mağaza çalışanına, 'İki kez geldim. Et ve et ürünleri yok. Erken mi tükeniyor?' diye sordum.
'Hayır beyefendi et ve et ürünleri Ramazan'ın başladığı günden beri gelmiyor' dedi.
* * *
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ramazan ayı boyunca market ortalamalarının yüzde 15-20 altında, ucuz et satışının başladığının müjdesini vermişti.
Eskişehir'de ET Balık Kurumu satış mağazası yok.
Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarında da et satışı yapılmıyor.
Bu nasıl müjde!
Ucuz et satışı sadece İstanbul'da mı satılıyor?
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarının ucuz et satışı yapılması konusunda Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürüne sözünü geçiremedi mi?
* * *

FIKRA:

BİZ YILLARDIR BAKIYORUZ
Akıl hastanesine yeni atanan müdür hastaneyi dolaşmaya karar vermiş. Dolaşırken hastanesinin dışarıya bakan duvarının dibinde bir grup akıl hastasının tek sıra olup duvardaki bir delikten baktıklarını görmüş. Merak içinde yanlarına giderek:
'Yahu hepiniz toplanmış burada ne yapıyorsunuz?'.
'Hiçbir şey yapmıyoruz sadece bu delikten dışarı bakıyoruz.'
Bunun üzerine müdür, hastaları kenara iterek:
'Durun bir de ben bakayım' demiş ve delikten dışarıya doğru bakmış. Bir de ne görsün delik kapalı ve hiçbir şey görünmüyor. Hiddetle akıl hastalarına dönerek:
―Yahu, demiş, 'Ben baktım bu delikten dışarı bir şey görünmüyor peki siz ne görüyorsunuz?'.
Deliler hep bir ağızdan:
'Müdür Bey, biz yıllardan beri bakıyoruz bir şey göremedik siz bir bakışta nasıl göreceksiniz ki.'
* * *