14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği genel seçimi için geri sayım başladı. Seçime bugün itibarıyla 58 gün kaldı. Seçmenler, cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecek. Yapılan anketlere baktığımda iktidar yanlısı olan 'Cumhur İttifakı'nın yüzde 53-54 oyla seçimi birinci turda kazanacağını, 'Millet İttifakı'na yakın olanlar ise yüzde 55-57 bandında seçimden başarılı çıkacağını gösteriyorlar.
MİLLET İTTİFAKI BİRLİKTE HAREKET EDİYOR
'Millet İttifakı'nı oluşturan 6 partinin il başkanları bir araya gelerek sandık güvenliğini konuşmuşlar. Yukarıda da yazdım. Seçime 58 gün kaldı. Eğer Eskişehir'de birinci parti olmak istiyorlarsa daha sık bir araya gelmeleri gerekir.
Birkaç gün önce Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda seçilen Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti İl Yönetimi ziyaret etti.
Sıcak bir karşılama yapılmış. Kazım Kurt, kendisine gösterilen ilgiden memnun olmuş.
Emine Edizgil ve il yöneticilerini tebrik eden Başkan Kurt, yeni yönetime başarılar diledi.
Kazım Kurt, ziyarette, 'Millet İttifakının Eskişehir'de toplam yüzde 65'in altına düşmemesi gerekir. Anket ortalamaları da bunu gösteriyor. Örgütlerimizin çok çalışması gerekiyor. Tek tek insanlarla görüşmemiz lazım. En önemlisi de herkesin kapı komşusunu ikna etmesi gerekiyor' diyerek önemli mesajlar verdi.
Başkan Kurt, ziyarette şunları söyledi:
'KILIÇDAROĞLUYÜZDE 65 OY ALACAK'
'Biz şimdiye kadar girdiğimiz seçimlerde hiç önce başlamadık. Hep arkada başladık. Hatta 10 puan, 20 puan geride başladık. O nedenle bu bizi memnun eden bir ankettir. Ancak bizi gevşetmez. Biz işin ciddiyetindeyiz. Ben bu oranın 60'a 40 oranına yakın bir oran olduğu için doğru olabileceği düşünüyorum. Çünkü biz bunu görüyoruz. 60'ın üzerinde bir oy almak ihtimali var. Biz Eskişehir ile ilgili ben şu iddiada bulunurum: Eskişehir'de Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 65'ten aşağı oy almaz. Bunu görürüz iki ay sonra. Yüzde 65 bizim için başarıdır ve iyi bir sonuçtur.
FEDAKARLIK ZAMANI
Demokrat ve kucaklayıcı ve sakin dili olan adayları bulmalıyız. Yani topluma güven veren, toplumun evet bu, bu işi yapar diyebileceği insanları bulup aday yapmamız gerekir. Şimdi artık her şey değişeceğine göre yeni dönemde demokratik parlamenter sisteme geçiş için bir mücadele edileceğine göre burada gerçekten demokrat insanların daha sakin bir biçimde birbirini kucaklamasını sağlamak gerekir. Eskişehir özeline gelince, elbette Eskişehir'in köyünde de ilçesinde de şehir merkezinde de etki edebilecek, oy getirebilecek, artı özellikleri olan adayları bulmamız gerekir. Ben şunu demiyorum: Ali ya da Veli isimlendirmek gibi derdim yok. Ama şu noktada da ben bütün arkadaşlarımın benim gibi düşüneceğini zannediyorum. Evet benden daha iyisi geldi. Teşekkür ederiz, biz onu destekliyoruz diyebilecek liste çıkarmamız gerekir. Onu da sağlayabiliriz çünkü Eskişehir örgütü de yıprandı, Eskişehir örgütü de örselendi. Ama iktidar olmamız şart. Dolayısıyla fedakarlık zamanı diyorum. Bireysel hedefleri bir tarafa bırakmak suretiyle kim iki oy fazla getirir, kim binlerce oy getirir bunu bulmalıyız. Beşe bir çıkar milletvekili sayısı Eskişehir'de. Yüzde 65 çıkarsa beşe bir olur. '
'KEMAL KILIÇDAROĞLU, 13'ÜNCÜ
CUMHURBAŞKANIMIZ OLACAK'
İYİ Parti İl Başkanı Emine Edizgil ise, 'Önünüzde Türkiye'nin kaderini belirleyecek bir seçim var. Biz bunu artık normal bir seçim gibi görmüyoruz. Biz, Cumhuriyet'i oylayacağız. Ya Cumhuriyet diyeceğiz ya da tek adam rejimi ile devam edeceğiz. Ülkemiz çok zor günler geçirdi. Ekonomik krizin yanında bir de deprem felaketi… Ben depremi afet olarak görüyorum, ama maalesef mevcut iktidar bunu bir felakete çevirdi. 11 ilde meydana gelen çok büyük bir felaket, ama yapılabilecek çoğu şey ilk etapta yapılamadı. İnşallah, tüm bunları milletimiz de göz önüne alır. Önümüzdeki seçimlerde, ben inanıyorum ki Millet İttifakının adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bizim 13'üncü Cumhurbaşkanımız olacak. Tabi bunlarda sizlerin de desteği ve emeği çok fazla olacak. Biz, İYİ Parti olarak Eskişehir'de elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz' dedi.
* * *
AK Parti Eskişehir'de de yıprandı mı yoksa eski gücüyle yoluna devam mı ediyor bunu 15 Mayıs sabahı hep birlikte göreceğiz.
Yapılan hesaplara göre 'Millet İttifakı'nın Eskişehir'deki oyu yüzde 50 ile 55 arasında.
Kazım Baikan, 'Millet İttifakı'nın Eskişehir'de 5 milletvekili çıkarabileceğinin altını çizdi.
Bu kolay değil.
Bunu başarmak için ittifakın içerisinde bulunan tüm partiler 'nasıl olsa iktidar yıprandı. Bir de deprem felaketinden sonra yardımlar yeterince deprem bölgesine ulaştırılamadı. İnsanlar ekonomik sıkıntı yaşıyor. Çarşı-pazardaki fiyatlar hergün değişiyor. Halk yoksullaştı. Bu nedenle bize oy verecekler' diye düşünerek seçimi rolantiye alırlarsa atı alan üsküdarı geçer.
İşte bu nedenle 'Millet İttifakı' seçimde başarılı olmak istiyorsa resmi propaganda dönemini beklemeden bugünden çalışmaya başlamalı.
* * *

ÇİZMELİOĞLU VE ACAR'IN İSTİFALARI İSTENMİŞ
AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.
Çalışkan'ın istifasından sonra il başkanlığına kimin geleceği merak konusuydu. Ortalıkta bazı isimler dolaşıyordu. AK Parti Genel Merkezi il başkanlığı için bazı isimleri mülakata davet etti.
Aslında il başkanın kimin olacağı az çok şekillenmişti. Ama yine de mülakata davet edilen isimler arasından belirlendi mesajı verilmek istenmişti.
Zihni Çalışkan'ın son yapılan kongrede yönetim kurulu listesine aldığı eski il başkanı Süleyman Reyhan'ın il başkanı olmasını istiyordu. Nedeni de 5 yıl boyunca yaptığıil başkanlığı döneminde oturttuğu sistemin bozulmaması idi.
Nitekim AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zihni Çalışkan'ın arkasında durduğu Süleyman Reyhan'ı il başkanı olarak atadı.
AK Parti'nin çiçeği burnundaki İl Başkanı Reyhan, yönetimine alacağı isimleri belirlemek için hızlı bir çalışma yapıyor.
Çünkü 58 gün sonra önemli bir sınav vereceği cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri var.
ACAR VE ÇİZMELİOĞLU İSTİFA MI
ETTİ YOKSA ETTİRİLDİLER Mİ?
İl Başkanı Zihni Çalışkan'ın milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmesinin üzerinden birkaç gün geçtikten sonra Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar ile Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu da görevlerinden 'milletvekili aday adayı olmak' üzere istifa ettiklerini kamuoyu ile paylaştılar.
Madem milletvekili aday adayı olmak istiyorsunuz neden Zihni Çalışkan'dan önce istifalarınızı duyurmadınız?
Yeni il başkanı belli olduktan sonra istifa ettiniz?
Bunu araştırdığımda milletvekili aday adayı olmak için değil genel merkez tarafından istifalarının istenmesi üzerine istifa ettiklerini öğrendim.
Nedeni ise İl Başkanlığına atanan Süleyman Reyhan'ın seçim sürecinde uyumlu çalışma yapacağı bir teşkilat yapısının oluşturulması.
İLÇE BAŞKANLARINI SÜLEYMAN REYHAN BELİRLEYECEK
Ali Acar ile Hakan Çizmelioğlu'nun genel merkez tarafından istifalarının istenmesiyle boşalan Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkanlıklarına AK Parti MKYK Üyesi Burhan Sakallı'nın sosyal medya hesabından atamaların yapıldığını öğrendik.
Sakallı, Odunpazarı İlçe Başkanlığına Ahmet Akpınar, Tepebaşı İlçe Başkanlığına Metin Tezişçi'nin atandığını duyurmuştu.
Genel Merkez tarafından yeni ilçe başkanlıklarına kimlerin atandığı açıklaması yapılmamışken Burhan Sakallı'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı görmüş ve bu isimlerin doğru olmadığı şeklinde bilgilendirme yapılmış olacak ki bir süre sonra paylaşımı silmek zorunda kaldı.
Belki bu isimler Burhan Sakallı'nın gönlünden geçiyor olabilir.
MKYK gibi önemli bir görevde bulunan Sakallı'nın genel merkez yöneticilerine teyit ettirmeden sosyal medya hesabından paylaştığı isimleri duyurması yanlıştı.
AK Parti Genel Merkezi, Süleyman Reyhan'a il teşkilatında görev yapacak isimler ile Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkanlarını belirleme yetkisini de vermiş.
Reyhan, bir taraftan il yönetiminde birlikte görev yapacağı isimleri belirlemeye çalışırken görevlerinden istifaları istenen Ali Acar ve Hakan Çizmelioğlu'ndan boşalan ilçe başkanlarını da belirlemek için zamanın da dar olması nedeniyle gece gündüz çalışıyormuş.
* * *

'YILMAZ HOCA BİZİ SICAK KARŞILadı'
Eskişehirspor yönetimi Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i makamında ziyaret etti.
Ziyarette, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Erkan Koca yöentim kurulu üyeleri ileTeknik Direktör Ali Onur Cerrah da katıldı.
Başkan Koca, Büyükerşen'e kulübün içerisinde bulunduğu durum hakkında bilgi vermiş ve manevi destek istemiş.
Ziyaretin ardından Eskişehirspor Kulübü Başkanı Erkan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Yılmaz Büyükerşen yönetim kurulu üyelerimizi makamında ağırladı. Sn. Yılmaz Büyükerşen hocamıza samimi ve nazik kabulleri için camiamız adına teşekkür ederiz' dedi.
* * *
Önceki gün Eskişehirspor Başkan Yardımcısı Özgür Marankoz ile telefonla konuştum. Daha doğrusu kendisi telefon etti. Geçtiğimiz Salı günü ES TV'deki 'ES Spor' programına telefonla bağlanacaktı. Rejide ki arkadaşlar üç kez aramıuşlar ulaşamamışlar.
Marankoz, 'Sadi abi programa söz verdim ama katılamadım. Gerekçesi de erandevumuz vardı. Yılmaz Hocam sağolsun büyük ilgi gösterdi. Sıcak karşıladı. Bazı isteklerimiz vardı. Onları ilgili birimlere telefon ederek iletti. Ziyaret proglaadığımız saatten daha uzun sürdü. O nedenle telefonlara cevap veremedim' dedi.
* * *
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in Eskişehirspor'a hep soğuk durduğu iddia ediliyordu. Sorunun Yılmaz Büyükerşen'den kaynaklanmadığı Eskişehirspor yönetimin yaptığı bu ziyaretle anlaşıldı.
Siyah-Kırmızılı Kulüp ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile var olduğu iddia edilen soğukluk giderildi.
Yılmaz Büyükerşen geçmişte Eskişehirspor yöneticilerine, 'Bana proje ile gelin' dedi.
Eskişehirspor yönetim kurulunun bu ziyaretinde proje götürülmemiş ancak bazı talepler gündeme gelmiş.
Büyükerşen'de bu taleplerin karşılanması konusunda söz vermiş.
Demek ki doğru ve yasal olarak yapılabilecek istekler olursa karşılanabiliyormuş.
* * *