Siyasette öyle isimler vardır ki tek başlarına bir özgül ağırlıkları vardır. Her zaman seçilmez bazen de kendileri seçerler. Gittikleri yere değer katarlar.
Oturdukları koltuktan değil kendi isimlerinden ve karakterlerinden güç alır, bulundukları makamlara anlam katarlar.
Siyaset yaptıkları partilerde olsun görev yaptıkları kurumlarda olsun her zaman marka olmayı başarmış isimler var.
Bulundukları şehirden çıkıp Türkiye siyasetine damga vurmuş ve marka olmuş bir çok isim var. Marka olan siyasetçiler hiçbir şey yapmasa dahi kendi şehirlerinin de reklamını yapmış oluyor aynı zamanda.
Peki ya Eskişehir? Eskişehir'de marka olan siyasiler var mı?
Seçimler yaklaşırken aday belirleme çalışmaları da hızlandı. Aday adayı olan ve olacağı konuşulan isimlere baktığımızda içlerinde kaç tane siyasette marka olabilecek isim var acaba?
Bu isimler siyaset yaptıkları partide özgül ağırlığı olan, genel merkezde sözü dinlenen ve ulusal medyada takip edilen kişiler mi?
Mensubu oldukları partiler sayesinde ismi konuşulan ve basında tartışılan kişilerin marka olma şansı yok.
Genel merkezin ve genel başkanların yaptıkları açıklamaları kırık plak gibi yerelde tekrarlayan, hiçbir konuda tutarlı bir şahsi fikri ve kanaati olmayan kişiler vekil olsa ne olur olmasa ne olur!
Gidecekleri mecliste el kaldırmak dışında ne yapacaklar? Desek ki hadi bir yasa teklif metni hazırlayın? Kaç tanesi bu yeteneğe sahip? Meclis yasama organı değil mi? O zaman buyurun seçilip meclise gittiğinizde hangi konularda ve nasıl bir yasama faaliyeti yürüteceksiniz anlatın halka.
Genel merkezlerden gelen seçim kitapçıklarını bırakın bir kenara. Onları zaten ulusal medyada herkes takip ediyor ve biliyor. Siz kendi görüş ve düşüncelerinizi anlatın. Meclise figüran olmaya değil halkın sesi olmak için gideceğiniz konusunda ikna edin seçmenleri.
Yanlışı yapan kendi partiniz olsa dahi doğruluktan ayrılmayacağınıza, her zaman halkın ve devletin menfaatlerini önceleyeceğinize söz verin. Kişisel ikbal peşinde koşmayacağınıza, ihale takibi yapmayacağınıza, liyakatsiz insanlar için iş takibi yapıp kul hakkına girmeyeceğinize söz verin!
Halk sizi A partisinden seçtikten sonra, B partisine geçerek halkın iradesini ve oyunu satmayacağınıza söz verin!
Mütemadiyen zenginleşen siyasetçilerden olmadığınıza ve olmayacağınıza ikna edip seçimlerden önce söz verin bu millete!
Tabii ki bu sözlere kimse itiraz etmez seçilmeden önce. Seçildikten sonra anlaşılıyor insanın kalitesi ve marka değeri!