Eskişehirspor, bugün saat 20.30'da Eskişehir Atatürk Stadı'nda Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçına çıkıyor.

GOL YEMEMELİYİZ
Medical Park Antalyaspor'u evinde konuk edecek olan Eskişehirspor'un bu maçta gol yemeden alacağı bir galibiyet final kapısını aralar. Büyük Taraftarının desteği ile sahaya çıkacak olan ES ES, sabırlı ve kontrollü oynamalı ve rakibi hataya zorlamalıdır. 1-0'lık galibiyet bile tur için yeterli olabilir. 2-0, 3-0 olursa final biletini ilk maçta almış oluruz. Eskişehirspor'un Avrupa Kupaları'na katılma yolunda Antalya engelini rahatlıkla aşacağına inanıyorum. Çünkü Eskişehirspor Antalyaspor'dan daha köklü ve başarılı bir takımdır.

FAVORİ BİZİZ
Müzesinde Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupaları olan, Türkiye'ye Sevilla Zaferini yaşatan ES ES hiç kuşkusuz bu yarı final eşleşmesinin favori takımıdır. Trabzonspor, Bursaspor yokken üç büyüklere kafa tutan ve Futbolda Anadolu Devrimi'ni yapan Eskişehirspor artık 43 yıllık kupa özlemini sona erdirmelidir. Eskişehirspor, alınacak net bir galibiyet ile 'Finali Galatasaray ile biz oynarız' diyen rakip teknik direktörü Samet Aybaba'ya gereken yanıtı sahada verecektir.

RÖVANŞ 16 NİSAN'DA
Futbolcu kardeşlerimin formalarına, armalarına sahip çıkarak bu maçtan iyi bir skorla ayrılacağına inanıyorum. Onlardan Türkiye Kupası'nı Eskişehir'e getirerek, isimlerini Şanlı Eskişehirspor Tarihi'ne altın harflerle yazdırmalarını bekliyorum. Bu maçın rövanş karşılaşması, 16 Nisan'da Antalya'da yapılacak. Final maçı ise 7 Mayıs'ta tarafsız sahada tek maç olarak oynanacak.

NOSTALJİ

43 YIL ÖNCE ÇİFTE KUPALI ŞAMPİYON ES ES

43 yıl önce 1970-1971 sezonunu Eskişehirspor'un altın yılıydı. O yıl ligi dördüncü sırada bitiren Eskişehirspor, Türkiye Kupası Finalinde Bursaspor'u 0-1'un rövanşında 2-0 yenerek, Türkiye Kupası'nı kazandı. Aynı yıl Cumhurbaşkanlığı finalini Galatasaray ile oynadı. ES ES final maçını 3-2 kazanarak kupayı kazandı.

RİVA HALİL'İN GOLLERİYLE
Türkiye Kupası'nda finalin ilk müsabakası 13 Haziran 1971'de Bursa'da oynandı. FİFA Kokartlı Hakem Doğan Babacan'ın yönettiği müsabakada Bursaspor 89. Dakikada Ersel Altıparmak'ın golüyle maçı 1-0 kazandı. ES ES'in başında efsane Abdullah Gegiç vardı. Bursaspor'un Teknik Direktörü ise Tomislav Kaloperović idi. Finalin ikinci maçı 20 Haziran 1971'de Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynandı. Maçın Hakemliğini Ömer Karadağ yaptı. Zonguldakspor'da 1970 yılında İkinci Ligde 21 golle gol kralı olduktan sonra Eskişehirspor'a transfer olan Halil Güngördü'nün 27 ve 65'inci dakikalarda attığı iki golle galip gelen ES ES Türkiye Kupasını müzesine götürdü. Riva lakabıyla anılan Halil'in golleri zaferi getirdi.

FETHİ HEPER İKİ GOL ATTI
Bu zaferden 10 gün sonra Kupa Şampiyonu ES ES 30 Haziran 1971'de Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Lig Şampiyonu Galatasaray ile karşılaştı. Doğan Babacan'ın yönettiği maçta Galatasaray 4. dakikada Metin Kurt ile 1-0 öne geçti. 51. Dakikada sahneye çıkan Fethi Heper beraberlik golünü attı. 64. Dakikada Ender Konca ES ES'i 2-1 öne geçirdi. 87.dakikada Gökmen Özdenak skoru 2-2'ye getirdi. Maç böyle bitecek sanılırken, 89. Dakikada Kral Fethi Heper tekrar sahneye çıkarak skoru 3-2 yaptı. ES ES Cumhurbaşkanlığı kupasını kazandı.

SUNAY'IN ELİNDEN ALDIK
Kaptan Fethi kupayı Cumhurbaşkanı merhum Cevdet Sunay'ın elinden aldı. O yıl ES ES'in Efsane Kadrosu'nda şu isimler vardı; 'Mümin Özkasap, Halil Güngördü, Vahap Özbayer, Muzaffer Çil, İsmail Arca, Mustafa Yuvalar, Süreyya Özkefe, Taşkın Yılmaz, Agop Mehmet, Hüdai Doğu, Nihat Atacan, Burhan İpek, Abdurrahman Temel, Necmi Aktuna, Kamuran Yavuz, Burhan Tözer, Yenal Kaçıra, Faik Şentaşlar, Ender Konca, Fethi Heper, İlhan Çolak, Ahmet Karaçöl.'

FOTO ŞAKA

Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan: Mesut Başkan istediğin futbolcu varsa hiç çekinme söyle. Sergen'i nasıl aldıysam, başka bir yıldızı da bir telefonla getiririm.
Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan: Kemal Bey kendini hala Maliye Bakanı mı sanıyor? Bakanken, ya Sergen'i ver ya da defterlerini getir diyordu. Şimdi kimse değil defter, kalemlerini bile göndermez.